משקה שוקולד חם

משקה שוקולד חם זה שוקולטה חמה ועשירה משוקולד וחלב ובלי טיפת קקאו או מים, אבל עם תוספות מפנקות, שמגישים בכוסות גבוהות ומרשימות
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    10 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

שוקולטה חמה ועשירה, משוקולד וחלב ובלי טיפת קקאו או מים, שמכינים מהר ושותים לאט…

כדי להגביר את הרושם, מגישים בכוסות גבוהות ושקופות, מקושטות בטבעת של סוכריות צבעוניות ובפסי שוקולד. אם זה לא מספיק, אפשר להפוך את המשקה לשוקולטה משודרגת לילדים (בתוספת של מרשמלו נמס), לשוקולטה משודרגת לגדולים (בתוספת של מעט ליקר אלכוהולי) או לשוקולטה משודרגת לגדולים מפונקים (עם שתי התוספות).

מצרכים

אופן הכנה

  1. מקשטים את הכוסות: מכינים שתי צלוחיות שטוחות: אחת עם דבש ואחת עם סוכריות צבעוניות. הופכים כוס וטובלים את שוליה בדבש, לעומק של כחצי סנטימטר. טובלים מיד בקערית הסוכריות באותו אופן, כך שתיווצר טבעת של סוכריות צבעוניות סביב שולי הכוס. מעמידים את הכוס כרגיל וחוזרים על הפעולה עד שכל הכוסות מקושטות בסוכריות.
  2. מזלפים שוקולד מריר מומס בתוך הכוסות, בתנועות עולות ויורדות, לקבלת מראה של פסים לא סימטריים.
  3. מכינים את משקה השוקולד: ממלאים כל כוס במטבעות או קוביות שוקולד, עד שליש מגובהה.
  4. בסיר מחממים חלב לסף רתיחה. מסירים מהאש ומעבירים את החלב בזהירות לקנקן.
  5. מוזגים את החלב לכוסות, מעל מטבעות השוקולד.
  6. מגישים מיד- מומלץ לצרף כפיות ארוכות, כדי להקל על הבחישה.
  7. אם רוצים, משדרגים: מוסיפים לכל כוס מעט ליקר לפי הטעם, או מספר חתיכות מרשמלו.

הערות

  • אפשר להשתמש גם בשוקולד חלב או שוקולד לבן.
  • אפשר להשתמש בליקר לפי הטעם: אייריש קרים, פרנג'ליקו, ברנדי, פינה קולדה, ליקר שוקולד, ליקר תפוז.

קטגוריות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody