יש משהו יותר טעים מעוגת שוקולד וענני קצפת? אין!

נטלי לוין מכינה יחד עם קרין גורן עוגת שוקולד מהירה ומרשימה המקושטת בענני קצפת אווריריים ומתוקים שיגרמו לכם לרחף מרוב עונג
נטלי לוין מכינה יחד עם קרין גורן עוגת שוקולד מהירה ומרשימה המקושטת בענני קצפת אווריריים ומתוקים שיגרמו לכם לרחף מרוב עונג
  • קרין
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

מצרכים

מצרכים


לעוגה

ציפוי שוקולד

קישוט


אופן הכנה

  1. מכינים את עוגת השוקולד: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  2. בקערה גדולה שמים יחד את השמן, הביצים, השמנת החמוצה, הסוכר והמלח וטורפים היטב לתערובת אחידה בעזרת מטרפה.
  3. מוסיפים את הקקאו, הקמח ואבקת האפייה ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
  4. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת, מפזרים מעל את השוקולד צ’יפס.
  5. אופים את העוגה במשך 35-45 דקות (או עד שקיסם יוצא ממרכזה עם פירורים לחים).
  6. מצננים כעשר דקות בטמפרטורת החדר, ובינתיים מכינים את הציפוי.
  7. מכינים את ציפוי השוקולד: בסיר קטן מביאים לסף רתיחה את השמנת המתוקה ובקערה נפרדת שמים את השוקולד הקצוץ.
  8. מוזגים את השמנת החמה על השוקולד, ממתינים כדקה וטורפים עד שמתקבל גנאש אחיד ומבריק.
  9. מוזגים את הגנאש על העוגה עד לכיסוי מוחלט.
  10. מצננים את העוגה לחלוטין במקרר ורק כשהיא קרה לחלוטין מחלצים מהתבנית.
  11. מכינים את הקצפת: בקערת מיקסר מקציפים את השמנת, אבקת הסוכר, הוניל ואינסטנט הפודינג עד קבלת קצפת יציבה מאוד.
  12. מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2 ס”מ.
  13. מזלפים תלוליות צפופות של קצפת בחלק העליון של העוגה הקרה ומקשטים בשוקולד מגורר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (26)

Avatar

    Avatar
    אלה בראל

    מעל העוגה מפזרים שוקולד ציפס? לא נטיפי שוקולד? השוקולד ציפס ימס באפיה? תודה

      Foody team
      Foody team

      שוקולד צ’יפס ונטיפי שוקולד זה די אותו דבר. הם שורמים על הצורה באפייה ולא נמסים לגמרי

    Avatar
    אירית

    אין לי שמנת חמוצה זה משנה איזה שמנת

      Foody team
      Foody team

      זו אמורה להיות שמנת חמוצה (לא מתוקה) אפשר להמיר ברוויון או יוגורט טבעי. בהצלחה!

    Avatar
    אירית

    “קלה להכנה” יואו איזה מגרההה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody