יש משהו יותר טעים מעוגת שוקולד וענני קצפת? אין!
נטלי לוין מכינה יחד עם קרין גורן עוגת שוקולד מהירה ומרשימה המקושטת בענני קצפת אווריריים ומתוקים שיגרמו לכם לרחף מרוב עונג
נטלי לוין מכינה יחד עם קרין גורן עוגת שוקולד מהירה ומרשימה המקושטת בענני קצפת אווריריים ומתוקים שיגרמו לכם לרחף מרוב עונג
- קרין גורן
-
מרכיבים17
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 17 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
לעוגה
-
3/4כוס או 180 מ"ל שמן קנולה
-
3 ביצים M
-
2מיכלים או 400 מ"ל שמנת חמוצה 9%
-
1 1/2כוסות או 300 גרם סוכר לבן
-
1 קורט מלח דק
-
1/2כוס או 70 גרם אבקת קקאו
-
1 1/2כוסות או 210 גרם קמח לבן
-
2כפיות או 10 גרם אבקת אפייה
-
100 גרם נטיפי שוקולד צ’יפס
ציפוי שוקולד
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
250 גרם מטבעות שוקולד מריר
קצפת
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
40 גרם אבקת סוכר
-
1 כפית תמצית וניל
קישוט
-
קצוץ או מגורר
אופן הכנה
- מכינים את עוגת השוקולד: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
- בקערה גדולה שמים יחד את השמן, הביצים, השמנת החמוצה, הסוכר והמלח וטורפים היטב לתערובת אחידה בעזרת מטרפה.
- מוסיפים את הקקאו, הקמח ואבקת האפייה ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת, מפזרים מעל את השוקולד צ’יפס.
- אופים את העוגה במשך 35-45 דקות (או עד שקיסם יוצא ממרכזה עם פירורים לחים).
- מצננים כעשר דקות בטמפרטורת החדר, ובינתיים מכינים את הציפוי.
- מכינים את ציפוי השוקולד: בסיר קטן מביאים לסף רתיחה את השמנת המתוקה ובקערה נפרדת שמים את השוקולד הקצוץ.
- מוזגים את השמנת החמה על השוקולד, ממתינים כדקה וטורפים עד שמתקבל גנאש אחיד ומבריק.
- מוזגים את הגנאש על העוגה עד לכיסוי מוחלט.
- מצננים את העוגה לחלוטין במקרר ורק כשהיא קרה לחלוטין מחלצים מהתבנית.
- מכינים את הקצפת: בקערת מיקסר מקציפים את השמנת, אבקת הסוכר, הוניל ואינסטנט הפודינג עד קבלת קצפת יציבה מאוד.
- מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2 ס”מ.
- מזלפים תלוליות צפופות של קצפת בחלק העליון של העוגה הקרה ומקשטים בשוקולד מגורר.
אופן הכנה
- מכינים את עוגת השוקולד: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
- בקערה גדולה שמים יחד את השמן, הביצים, השמנת החמוצה, הסוכר והמלח וטורפים היטב לתערובת אחידה בעזרת מטרפה.
- מוסיפים את הקקאו, הקמח ואבקת האפייה ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת, מפזרים מעל את השוקולד צ’יפס.
- אופים את העוגה במשך 35-45 דקות (או עד שקיסם יוצא ממרכזה עם פירורים לחים).
- מצננים כעשר דקות בטמפרטורת החדר, ובינתיים מכינים את הציפוי.
- מכינים את ציפוי השוקולד: בסיר קטן מביאים לסף רתיחה את השמנת המתוקה ובקערה נפרדת שמים את השוקולד הקצוץ.
- מוזגים את השמנת החמה על השוקולד, ממתינים כדקה וטורפים עד שמתקבל גנאש אחיד ומבריק.
- מוזגים את הגנאש על העוגה עד לכיסוי מוחלט.
- מצננים את העוגה לחלוטין במקרר ורק כשהיא קרה לחלוטין מחלצים מהתבנית.
- מכינים את הקצפת: בקערת מיקסר מקציפים את השמנת, אבקת הסוכר, הוניל ואינסטנט הפודינג עד קבלת קצפת יציבה מאוד.
- מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2 ס”מ.
- מזלפים תלוליות צפופות של קצפת בחלק העליון של העוגה הקרה ומקשטים בשוקולד מגורר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (42)
מעוניינת לקבל מתכונים למייל
היי אליס, יכולה להירשם באתר לקבלת ניוזלטר עם מתכונים שווים