יונית צוקרמן וקרין גורן מכינות עוגת גבינה אפויה עם אפרסקים

יונית צוקרמן במתכון לעוגת גבינה עשירה, עם בצק פריך וחצאי אפרסקים שמשדרגים את העוגה האהובה בטעמי פרי חמצמצים ובמראה אביבי וחגיגי
  • זמן הכנה
    45 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    20

מצרכים

תחתית בצק פריך

בלילה

שטרויזל

קישוט

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק הפריך: שמים במעבד מזון את כל החומרים למעט החלמונים. טוחנים חצי דקה, מוסיפים את החלמונים ומערבבים עד שהכל מתאחד ומתקבל בצק (יש להימנע מערבוב יתר).
  2. מרדדים את הבצק על תחתית התבנית (שומרים את שאריות הבצק ליצירת פירורים שמפזרים בסוף על העוגה). מרססים את שולי התבנית במעט תרסיס שמן בטעם חמאה.
  3. מכינים את מילוי הגבינה: בקערת המיקסר מקציפים את הביצים עם 2 החלבונים שנותרו מהבצק. מוסיפים את הסוכר, הגבינה, השמנת, הקורנפלור, סוכר הוניל, אבקת האינסטנט פודינג וגרידת הלימון ומערבלים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  4. מרכיבים את העוגה: מחממים תנור לחום של 160 מעלות טורבו.
  5. שופכים את הבלילה לתבנית (מעל הבצק) מסדרים מעל את חצאי האפרסקים (החלק הקמור כלפי מעלה) ומפזרים את הפירורים מעל.
  6. מכניסים את העוגה לתנור למשך שעה. כעבור שעה מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור מבלי לפתוח את דלת התנור!
  7. כעבור שעה ניתן להוציא את העוגה מהתנור, לצנן עוד קצת ולפזר מעט אבקת סוכר מלמעלה.

    כל המתכונים הכי שווים לחג השבועות כאן:

    בית לזית, זיתוניות, וילה לזית או פשוט החטיפים הכי טעימים ביקום!

    קנלוני בטטות וגבינות - כי מתכון מנצח לא מחליפים בחיים!

    לביבות גבינה 4X4 - מאבות המזון של כל ילד קיבוץ

    פינגר פוד לשבועות - אצבעות גבינה קריספיות

    עוגת הגבינה הבלתי נשכחת של רביבה - עוגת גבינה ושוקולד לבן

    ביסים קטנים ומושלמים: כדורי מק אנד צ’יז מטוגנים

    קציצות קישואים עם גבינה בולגרית והזמנה לריקוד צמוד

    בואיקוס - לחמניות הגבינה של סבתא רוזה הבולגריה

    סהרוני גבינה מלוחים שילדים מאוד אוהבים

    פשטידת תירס ב-10 דקות

    כמו באמריקה - קראק פאי ממכר של קרין גורן ונועה רוזין

    קאוורמה או בניצה, זה לא משנה - מתכון למחמם הרשמי של החורף!

    עוגת הגבינה הגאונית של קרין גורן - עוגת ספירלה גבינה ושוקולד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (15)

    Avatar
    פרח

    לא מוסבר במתכון איפה ומתי שמים את הטרויזל???

    Avatar
    נטלי

    מכינה כבר פעם רביעית…ממש אוהבים אותה אצלנו.רציתי לשאול אם אפשר להקפיא

      Foody team
      Foody team

      לא כדאי להקפיא המרקם ייהרס.

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody