יונית צוקרמן וקרין גורן מכינות עוגת גבינה אפויה עם אפרסקים

יונית צוקרמן במתכון לעוגת גבינה עשירה, עם בצק פריך וחצאי אפרסקים שמשדרגים את העוגה האהובה בטעמי פרי חמצמצים ובמראה אביבי וחגיגי
  • זמן הכנה
    45 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    20

מצרכים

תחתית בצק פריך

בלילה

שטרויזל

קישוט

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק הפריך: שמים במעבד מזון את כל החומרים למעט החלמונים. טוחנים חצי דקה, מוסיפים את החלמונים ומערבבים עד שהכל מתאחד ומתקבל בצק (יש להימנע מערבוב יתר).
  2. מרדדים את הבצק על תחתית התבנית (שומרים את שאריות הבצק ליצירת פירורים שמפזרים בסוף על העוגה). מרססים את שולי התבנית במעט תרסיס שמן בטעם חמאה.
  3. מכינים את מילוי הגבינה: בקערת המיקסר מקציפים את הביצים עם 2 החלבונים שנותרו מהבצק. מוסיפים את הסוכר, הגבינה, השמנת, הקורנפלור, סוכר הוניל, אבקת האינסטנט פודינג וגרידת הלימון ומערבלים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  4. מרכיבים את העוגה: מחממים תנור לחום של 160 מעלות טורבו.
  5. שופכים את הבלילה לתבנית (מעל הבצק) מסדרים מעל את חצאי האפרסקים (החלק הקמור כלפי מעלה) ומפזרים את הפירורים מעל.
  6. מכניסים את העוגה לתנור למשך שעה. כעבור שעה מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור מבלי לפתוח את דלת התנור!
  7. כעבור שעה ניתן להוציא את העוגה מהתנור, לצנן עוד קצת ולפזר מעט אבקת סוכר מלמעלה.

    כל המתכונים המצויינים של קרין גורן לשבועות

    עוגת גבינה באסקית של קרין גורן

    מתכון עוגת גבינה ועוגיות אוראו של קרין גורן

    גביניות: מעטפות בצק שמרים במלית גבינה מתוקה

    בולמס - לחמניות ממולאות מנגולד וגבינות מהמטבח הבולגרי

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (27)

Avatar

    Avatar
    פרח

    לא מוסבר במתכון איפה ומתי שמים את הטרויזל???

    Avatar
    נטלי

    מכינה כבר פעם רביעית…ממש אוהבים אותה אצלנו.רציתי לשאול אם אפשר להקפיא

      Foody team
      Foody team

      לא כדאי להקפיא המרקם ייהרס.

    Avatar
    TSIVIA Gilboa

    שלום ;רציתי לציין שהעוגה ממש טעימה לי לא היה אפרסקים ושמתי דובדבנים מצנצנת יצא מהמם ;

      Foody team
      Foody team

      נשמע מהמם! תודה על השיתוף(:

    Avatar
    Yoram Schreiber

    האם אפשר לשים במקום אפרסקים פירות יער קפואים

      Foody team
      Foody team

      כן, זה אפשרי. גם עם כל פרי אחר שאוהבים. בהצלחה (:

      Avatar
      ליאת

      במתכון רשום שבקערת המיקסר להקציף את הביצים לבלילה של הגבינה.. ובסרטון אין שום הקצפה.. מה הנכון?

      Foody team
      Foody team

      היי, בסרטון ההקצפה של המלית היא במטרפה באופן ידני, אפשר כמובן להקציף גם במיקסר (יותר מהר…((: בהצלחה!

    Avatar
    יוליה

    האם במקום אפרסקים אפשר פטל או פרות יער? אם כן, אז אם זה קפוא האם צריך לעבד את זה לפני או פשוט לשים למעלה כמו את ה אפרסקים.

      Foody team
      Foody team

      היי, אפשר להשתמש בכל פרי שאוהבים וכמובן בפטל או תותים שזו עונתם. עדיף להשתמש בפירות טריים ולא בקפואים (אם קניתם קפוא, רצוי להפשיר ולסנן מנוזלים). בהצלחה!

    Avatar
    Edita Krihely

    אני רוצה להכין כמה זה 11/2 בגרמים קמח לבן

      Foody team
      Foody team

      כוס וחצי קמח הם 210 גרם קמח. בהצלחה!

    Avatar
    ריקי

    האם אפשר לעשות את העוגה ללא הבסיס?

      Foody team
      Foody team

      עדיף שלא.

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody