
-
זמן הכנה45 דקות
-
זמן כוללשעתיים ו-30 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים20
מצרכים
תחתית בצק פריך
-
100 גרם חמאה
-
1/4 כוס סוכר וניל
-
2 חלמונים Lיש לשמור את החלבונים
-
1 1/2 כוסות קמח לבן
-
1 שקית אבקת אפייה
-
1 מיכל תרסיס שמן בטעם חמאה
בלילה
-
4 ביצים L
-
2 חלבונים Lשנותרו מהכנת הבצק
-
1 כוס סוכר לבן
-
750 גרם גבינה לבנה 5%
-
2 גביעי שמנת חמוצה 15%
-
2 כפות קורנפלור
-
2 שקיות סוכר וניל
-
1 שקית אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
2 כפות גרידת לימוןלא חובה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק הפריך: שמים במעבד מזון את כל החומרים למעט החלמונים. טוחנים חצי דקה, מוסיפים את החלמונים ומערבבים עד שהכל מתאחד ומתקבל בצק (יש להימנע מערבוב יתר).
- מרדדים את הבצק על תחתית התבנית (שומרים את שאריות הבצק ליצירת פירורים שמפזרים בסוף על העוגה). מרססים את שולי התבנית במעט תרסיס שמן בטעם חמאה.
- מכינים את מילוי הגבינה: בקערת המיקסר מקציפים את הביצים עם 2 החלבונים שנותרו מהבצק. מוסיפים את הסוכר, הגבינה, השמנת, הקורנפלור, סוכר הוניל, אבקת האינסטנט פודינג וגרידת הלימון ומערבלים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מרכיבים את העוגה: מחממים תנור לחום של 160 מעלות טורבו.
- שופכים את הבלילה לתבנית (מעל הבצק) מסדרים מעל את חצאי האפרסקים (החלק הקמור כלפי מעלה) ומפזרים את הפירורים מעל.
- מכניסים את העוגה לתנור למשך שעה. כעבור שעה מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור מבלי לפתוח את דלת התנור!
- כעבור שעה ניתן להוציא את העוגה מהתנור, לצנן עוד קצת ולפזר מעט אבקת סוכר מלמעלה.
כל המתכונים המצויינים של קרין גורן לשבועות
עוגת גבינה באסקית של קרין גורן
מתכון עוגת גבינה ועוגיות אוראו של קרין גורן
גביניות: מעטפות בצק שמרים במלית גבינה מתוקה
בולמס - לחמניות ממולאות מנגולד וגבינות מהמטבח הבולגרי
תגובות (27)
לא מוסבר במתכון איפה ומתי שמים את הטרויזל???
מכינה כבר פעם רביעית…ממש אוהבים אותה אצלנו.רציתי לשאול אם אפשר להקפיא
לא כדאי להקפיא המרקם ייהרס.
שלום ;רציתי לציין שהעוגה ממש טעימה לי לא היה אפרסקים ושמתי דובדבנים מצנצנת יצא מהמם ;
נשמע מהמם! תודה על השיתוף(:
האם אפשר לשים במקום אפרסקים פירות יער קפואים
כן, זה אפשרי. גם עם כל פרי אחר שאוהבים. בהצלחה (:
במתכון רשום שבקערת המיקסר להקציף את הביצים לבלילה של הגבינה.. ובסרטון אין שום הקצפה.. מה הנכון?
היי, בסרטון ההקצפה של המלית היא במטרפה באופן ידני, אפשר כמובן להקציף גם במיקסר (יותר מהר…((: בהצלחה!
האם במקום אפרסקים אפשר פטל או פרות יער? אם כן, אז אם זה קפוא האם צריך לעבד את זה לפני או פשוט לשים למעלה כמו את ה אפרסקים.
היי, אפשר להשתמש בכל פרי שאוהבים וכמובן בפטל או תותים שזו עונתם. עדיף להשתמש בפירות טריים ולא בקפואים (אם קניתם קפוא, רצוי להפשיר ולסנן מנוזלים). בהצלחה!
אני רוצה להכין כמה זה 11/2 בגרמים קמח לבן
כוס וחצי קמח הם 210 גרם קמח. בהצלחה!
האם אפשר לעשות את העוגה ללא הבסיס?
עדיף שלא.