חיתוכיות תפוחים – פאי תפוחים לעצלנים
חיתוכיות תפוחים שמתחסלות בשנייה! הגרסה שלי לפאי תפוחים לעצלנים, כזה שלא צריך לעבוד קשה בשבילו והולך מושלם עם תה חם בחורף או גלידת וניל בקיץ
חיתוכיות תפוחים שמתחסלות בשנייה! הגרסה שלי לפאי תפוחים לעצלנים, כזה שלא צריך לעבוד קשה בשבילו והולך מושלם עם תה חם בחורף או גלידת וניל בקיץ
- קרין גורן
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבנית מרובעת 20X20
תערובת תפוחים
-
8 תפוחי עץ גרני סמיט גדוליםאפשר לערבב סוגים שונים של תפוחים
-
1 כוס סוכר לבן
-
1 כף קורנפלור
-
1 כפית קינמון טחון
-
1/2 כוס מים
בצק - תחתית ופירורים
-
280 גרם קמח לבן
-
1 כפית אבקת אפייה
-
150 גרם חמאה רכה
-
1 כף קליפת לימוןמגוררת מלימון אחד
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1 ביצה L
-
2 כפות שמן קנולה
אופן הכנה
- מכינים את התפוחים: חותכים את התפוחים לקוביות באמצעות מעבד המזון של Bosch.
- מערבבים בקערה סוכר, קורנפלור וקינמון. מוסיפים את התפוחים ומערבבים. מוסיפים מים ומערבבים לאיחוד. מניחים בצד.
- מכינים את הבצק: מערבבים ומפוררים ביחד קמח, אבקת אפייה, חמאה, קליפת לימון מגוררת וסוכר. מוסיפים ביצה ושמן ומאחדים לבצק.
- מקפיאים רבע מהבצק בשקית ניילון ל-10 דקות. משטחים את שאר הבצק בידיים לתבנית משומנת.
- מפזרים את תערובת התפוחים על הבצק (כולל הנוזלים בתחתית הקערה).מגרדים בפומפייה גסה את הבצק מהמקפיא.
- אופים ב-180 מעלות חום סטטי 45 דקות בשליש התחתון של התנור, להשחמה.
המתכון קל וידידותי כל עוד לא צריך להתעסק עם התפוחים ולקלף לחתוך לקוביות לבד. אני אפילו לא טורחת לקלף את התפוחים ומעבד המזון מתמודד איתם יפה אפילו שהרבה יותר קשה לחתוך עם הקליפה.
אופן הכנה
- מכינים את התפוחים: חותכים את התפוחים לקוביות באמצעות מעבד המזון של Bosch.
- מערבבים בקערה סוכר, קורנפלור וקינמון. מוסיפים את התפוחים ומערבבים. מוסיפים מים ומערבבים לאיחוד. מניחים בצד.
- מכינים את הבצק: מערבבים ומפוררים ביחד קמח, אבקת אפייה, חמאה, קליפת לימון מגוררת וסוכר. מוסיפים ביצה ושמן ומאחדים לבצק.
- מקפיאים רבע מהבצק בשקית ניילון ל-10 דקות. משטחים את שאר הבצק בידיים לתבנית משומנת.
- מפזרים את תערובת התפוחים על הבצק (כולל הנוזלים בתחתית הקערה).מגרדים בפומפייה גסה את הבצק מהמקפיא.
- אופים ב-180 מעלות חום סטטי 45 דקות בשליש התחתון של התנור, להשחמה.
המתכון קל וידידותי כל עוד לא צריך להתעסק עם התפוחים ולקלף לחתוך לקוביות לבד. אני אפילו לא טורחת לקלף את התפוחים ומעבד המזון מתמודד איתם יפה אפילו שהרבה יותר קשה לחתוך עם הקליפה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (4)
לא קילפתי את התפוחים. ועכשיו אני תוהה אם טעיתי, כי אולי זה ברור מאליו שצריך לקלף?
היי יעל, צריך לקלף את התפוחים 🙂
כמה זה 280 גרם קמח, כוס זכוכית רגילה או יותר ?? תכתבי בבקשה לפי כוסות, תודה רבה.
היי טלי, כוס וחצי קמח זה בסדר