בראוניז שוקולד צ׳יפס

אפרת ליכטנשטט מתארחת במטבח של קרין גורן והן מכינות יחד בראוניז שוקולד צ'יפס אולטימטיביים ומושלמים למכורי שוקולד שמבינים עניין
אפרת ליכטנשטט מתארחת במטבח של קרין גורן והן מכינות יחד בראוניז שוקולד צ'יפס אולטימטיביים ומושלמים למכורי שוקולד שמבינים עניין
  • קרין
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר

מצרכים

מצרכים


plus minus

שכבת עוגיות

שכבת בראוניז


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לטמפ של 190 מעלות. גם משמנים וגם מרפדים בנייר אפייה.
  2. מכינים את בצק העוגיות: בקערה גדולה שמים את החמאה הרכה (אם הוצאתם אותה הרגע מהמקרר שימו אותה 10 שניות במיקרו אבל לא יותר כדי שלא תהפוך לנוזלית) ואת הסוכר וטורפים כדקה עד שמתקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
  3. מוסיפים את הביצה והוניל וטורפים היטב.
  4. מניחים נפה על הקערה ומוסיפים את הקמח, המלח, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומערבבים, מוסיפים את קוביות השוקולד והאגוזים (תשאירו קצת שוקולד ואגוזים בחוץ לקישוט מלמעלה) ומערבבים לתערובת אחידה. מניחים בצד.
  5. מכינים את הבראוניזבקערה גדולה המתאימה למיקרוגל שמים את החמאה והשוקולד הקצוץ דק. מפעילים את המיקרוגל בפולסים של 20 שניות ומערבבים בין הפעלה להפעלה כדי שהשוקולד לא ישרף (אם אין לכם מיקרוגל אז משתמשים בבן-מארי). כשהשוקולד כמעט נמס לגמרי מפסיקים לחמם ומערבבים היטב.
  6. מוסיפים את שני סוגי הסוכר וטורפים היטב.
  7. מוסיפים את הביצים (אחת אחת) וטורפים שוב.
  8. מניחים נפה על הקערה ומנפים פנימה את הקמח, הקקאו והמלח. טורפים עד שזה אחיד ומעבירים לתבנית המשומנת והמנויירת.
  9. הרכבה ואפייה: מפזרים עם האצבעות את תערובת העוגיות על תערובת הבראוניז בצורה אחידה (לא חייב להיות ממש אחיד). אופים כ 22-30 דקות או עד שקיסם הננעץ בצדדים של העוגה יוצא עם מעט פירורים וקיסם הננעץ באמצע העוגה יוצא עם פירורים לחים יותר - אך לא נוזלי.

עוגיות פיצוחים: ללא גלוטן, כמעט ללא סוכר וטעים עם הקפה!

פנקוטה עם מקפא תותים מרשימה וחגיגית

חיתוכיות פאי פקאן ניחוחיות ומשמחות

עוגיות נוטלה מעולות למשלוח המנות (וגם בשביל עצמכם)

 

הערות

  • מומלץ להכין את כל החומרים מראש על השיש, מסודרים יפה כדי לעבוד במהירות
  • די קשה לדעת מתי הבראוניז מוכנים כי הם מכוסים בבצק עוגיות, אבל שימו לב לא לאפות יותר מידי כדי שהבראוניז לא יתייבשו, אז לשמור על התנור ולדקור את העוגה החל מהדקה ה-18
  • מצננים לגמרי לפני שמוציאים את כל העוגה מהתבנית וחותכים לקוביות קטנות, קטנטנות. עוד יותר קטנות. עוד יותר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (13)

Avatar

    Avatar
    רומיה זכרייב

    אפשר להחליף את הסוכר החום לסוכר רגיל?

      Foody team
      Foody team

      כן

    Avatar
    יהודית

    אפשר להחליף את החמאה בשמן?

      Foody team
      Foody team

      כן, ב-80 מ”ל (1/3 כוס) שמן

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody