בבקה פרווה

אוהבםי עוגת שמרים? קבלו עוגת בבקה פרווה - עוגת השמרים המלכותית של הסבתות, פשוטה להכנה, במילוי שוקולד בגרסה בלי טיפה של מוצרי חלב
אוהבםי עוגת שמרים? קבלו עוגת בבקה פרווה - עוגת השמרים המלכותית של הסבתות, פשוטה להכנה, במילוי שוקולד בגרסה בלי טיפה של מוצרי חלב
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 4 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 4 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

מצרכים

מצרכים


בצק

מלית

זיגוג


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק ומתפיחים: במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרים ומשפר האפייה. מוסיפים סוכר, ביצים, מרגרינה בטעם חמאה ותחליף חלב. מעבדים עד איחוד ומוסיפים מים. ממשיכים לעבד במהירות בינונית עד קבלת בצק חלק, מבריק ומעט דביק (כ-5 דקות לישה בסך הכול). מרססים את הבצק במעט שמן או מכסים. מניחים בצד לתפיחה עד הכפלת נפח.
  2. מכינים את המלית: שמים בסיר מרגרינה, סוכר, קקאו, סוכר וניל, קינמון ושוקולד. ממיסים על אש קטנה ומערבבים מדי פעם. כשהתערובת אחידה מסירים מהאש ומעבירים לצינון במקרר (כ-20 דקות, עד קבלת מרקם נוח למריחה).
  3. מרכיבים את העוגה, מתפיחים ואופים: מחממים תנור ל-170 מעלות. מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח ומחלקים ל-2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס”מ ומורחים בחצי מכמות המלית. אם רוצים, מפזרים חלבה מפוררת מעל שכבת השוקולד. מגלגלים לגליל. מפתלים את שני הגלילים שהתקבלו לצורת בורג וסוגרים בעיגול, כך שתיווצר טבעת.
  4. משמנים את התבנית, מעבירים אליה את הבצק ומסדרים אותו בתבנית. מרססים בשמן או מכסים את הבצק. מניחים לתפיחה נוספת, עד שהעוגה ממלאת את התבנית (כ-20-40 דקות).
  5. מברישים את פני העוגה בביצה ומעבירים לתנור.
  6. אופים כשעה. כשהעוגה נאפית מבחוץ ומשחימה, מכסים אותה בנייר כסף וממשיכים לאפות עד שגם פנים העוגה אפוי.
  7. מקשטים ומגישים: מצננים מעט, הופכים את התבנית על צלחת הגשה ומחלצים את העוגה. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (10)

Avatar

    Avatar
    יעקב

    לא מבין מה עושים עם משפר האפייה

      Avatar
      קרין גורן

      היי יעקב, מוסיפים ביחד עם השמרים – תוקן באופן ההכנה, תודה רבה

הצג עוד

קטגוריות