בבקה פרווה

אוהבםי עוגת שמרים? קבלו עוגת בבקה פרווה - עוגת השמרים המלכותית של הסבתות, פשוטה להכנה, במילוי שוקולד בגרסה בלי טיפה של מוצרי חלב
1 5
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    4 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    18

מצרכים

בצק

מלית

זיגוג

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק ומתפיחים: במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרים. מוסיפים סוכר, ביצים, מרגרינה בטעם חמאה ותחליף חלב. מעבדים עד איחוד ומוסיפים מים. ממשיכים לעבד במהירות בינונית עד קבלת בצק חלק, מבריק ומעט דביק (כ-5 דקות לישה בסך הכול). מרססים את הבצק במעט שמן או מכסים. מניחים בצד לתפיחה עד הכפלת נפח.
  2. מכינים את המלית: שמים בסיר מרגרינה, סוכר, קקאו, סוכר וניל, קינמון ושוקולד. ממיסים על אש קטנה ומערבבים מדי פעם. כשהתערובת אחידה מסירים מהאש ומעבירים לצינון במקרר (כ-20 דקות, עד קבלת מרקם נוח למריחה).
  3. מרכיבים את העוגה, מתפיחים ואופים: מחממים תנור ל-170 מעלות. מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח ומחלקים ל-2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס”מ ומורחים בחצי מכמות המלית. אם רוצים, מפזרים חלבה מפוררת מעל שכבת השוקולד. מגלגלים לגליל. מפתלים את שני הגלילים שהתקבלו לצורת בורג וסוגרים בעיגול, כך שתיווצר טבעת.
  4. משמנים את התבנית, מעבירים אליה את הבצק ומסדרים אותו בתבנית. מרססים בשמן או מכסים את הבצק. מניחים לתפיחה נוספת, עד שהעוגה ממלאת את התבנית (כ-20-40 דקות).
  5. מברישים את פני העוגה בביצה ומעבירים לתנור.
  6. אופים כשעה. כשהעוגה נאפית מבחוץ ומשחימה, מכסים אותה בנייר כסף וממשיכים לאפות עד שגם פנים העוגה אפוי.
  7. מקשטים ומגישים: מצננים מעט, הופכים את התבנית על צלחת הגשה ומחלצים את העוגה. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    דינה

    האם ניתן להמיר את המרגרינה בשמן (גם בבצק וגם במילוי)?

      Avatar
      Foody Foody

      עדיף שלא, אם רוצים להחליף מוטב להחליף בשמן קוקוס

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody