אקלרים חלבה-שוקולד

אקלרים חלבה-שוקולד זה קינוח צרפתי קלאסי - פחזניות מאורכות עם קצפת חלבה, ציפוי של שוקולד מריר וקישוט מהמם של חלבה מסולסלת מתוקה
אקלרים חלבה-שוקולד זה קינוח צרפתי קלאסי - פחזניות מאורכות עם קצפת חלבה, ציפוי של שוקולד מריר וקישוט מהמם של חלבה מסולסלת מתוקה
  • קרין
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר

פחזניות מאורכות עם קצפת חלבה, ציפוי של שוקולד מריר וקישוט של חלבה מסולסלת (“שערות חלבה”). חשוב מאוד לא לפתוח את התנור ב-20 דקות הראשונות של האפייה, אחרת האקלרים יצנחו ויאבדו צורה.

מצרכים

מצרכים


plus minus

אקלרים

קצפת חלבה

ציפוי


אופן הכנה

  1. מכינים את האקלרים ואופים: מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. בסיר מחממים עד רתיחה מלאה מים, חמאה, סוכר ומלח. מוסיפים קמח ומערבבים דקה על אש גבוהה.
  3. מעבירים לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים במהירות בינונית חצי דקה לצינון חלקי של הבצק.
  4. מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי עיבוד, עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה. לא מוסיפים ביצה עד שקודמתה נבלעה בתערובת. בכל הוספת ביצה הבצק יתפרק לגושים - וזה בסדר: ממשיכים לעבד והבצק מתחבר מחדש לבלילה מבריקה. מנקים את דפנות הקערה בלקקן לפני כל הוספת ביצה.
  5. מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם פייה משוננת בקוטר 1 ס”מ, ומזלפים פסים באורך 10 ס”מ, באופן מרווח, על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  6. אופים 25 דקות ב-200 מעלות עד שהפחזניות שחומות, קריספיות וקלות (אחרי 20 דקות אפשר לפתוח את התנור, להרים אחת, בזהירות, ולבדוק. ב-20 דקות הראשונות של האפייה לא פותחים את התנור בכלל!).
  7. מכינים קצפת חלבה וממלאים: מקציפים שמנת מתוקה וסוכר לקצפת רכה, מוסיפים ממרח חלבה ומקציפים עוד כמה שניות לקצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף עם פייה משוננת. פורסים לחצי (כמו שפותחים לחמנייה) את האקלרים וממלאים בקצפת חלבה.
  8. מצפים, מקשטים ומגישים: ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר. מערבבים פנימה חמאה עד שהיא נמסה. טובלים את החלק העליון של כל אקלר לציפוי בשוקולד, או מורחים על כל אקלר כף מהציפוי, בצורה חופשית.
  9. מניחים את האקלרים המצופים על צלחת הגשה ומקשטים בחלבה מסולסלת.
  10. שומרים במקרר ומגישים קר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (13)

Avatar

    Avatar
    שני

    אני יכולה לעשות עם ביצים xl עם אין לי L

      Foody team
      Foody team

      כן. אפשר, במקרה זה שימוש ב-3 ביצים יספיק (משקל ממוצע של ביצה גודל L הוא 65 גרם וביצה גודל XL הוא 73 גרם). בהצלחה.

    Avatar
    קרינה

    אחלה בצק מכינה קבוע אותו.ניסיתי ליפני מתכונים אחרים היו על הפנים והבצק הזה הכי טעים.צריך לבקפיד על הוראות ההכנה.

      Avatar
      Olga Havivyan

      עלה איזה מצב שמים את התנור?

      Foody team
      Foody team

      טורבו. בהצלחה.

    Avatar
    רננה

    תודה על המתכונים, האם אפשר להחליף את החמאה למרגרינה או לכל דבר שיתן אקלרים פרווה?

      Avatar
      Foody Foody

      כן, אפשר למרגרינה או מחמאה

הצג עוד

קטגוריות

תגיות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody