לדף הבית
 
מתכוניםעוגיות
עוגיית פיצה
היא נראית כמו פיצה, אבל זו בעצם עוגייה בתחפושת. הבסיס הוא עוגית שוקולד, הרוטב הוא ריבה אדומה והגבינה היא רק שוקולד לבן מגורר.
כמות: עוגיית פיצה ענקית בתבנית תנור גדולה
חומרים
לבצק ה"פיצה":
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס סוכר חום כהה
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
1/4 כפית מלח
100 גרם חמאה
1/4 1 כוסות קמח
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כוס שוקולד צ'יפס
ל"רוטב עגבניות":
1 כוס ריבה אדומה
ל"גבינה הצהובה":
1 חפיסה שוקולד לבן
אופן ההכנה
להכנה במיקסר:
מחממים תנור ל 160 מעלות.
שמים בקערה גדולה סוכר,לבן, סוכר חום, ביצה, תמצית וניל ומלח ומערבבים.
שמים את החמאה בקערית ומחממים במיקרוגל במשך דקה עד שהיא נמסה. מוסיפים את החמאה המומסת לקערה הגדולה ומערבבים בכף עץ.
מוסיפים קמח, אבקת סודה לשתיה ושוקולד צ'יפס ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד.
משטחים את הבצק על נייר אפייה לעיגול דק, כך שתתקבל עוגייה ענקית. אם הבצק נדבק לידיים הרטיבו אותן המעט מים. מעבירים את העוגייה עם נייר האפייה לתבנית תנור גדולה.
אופים בתנור שחומם מראש ל160 מעלות למשך 35-30 דקות, עד שהעוגייה זהובה ויציבה בשוליים ועדיין רכה במרכז.
נותנים לעוגייה להתקרר לגמרי. מורחים על העוגייה את הריבה בעזרת גב של כף.
מגררים בפומפייה את השוקולד הלבן מעל הריבה, עד שהשוקולד מכסה את כל פני העוגייה.
מחפשים מתכונים "מחופשים"? הנה עוד כמה רעיונות:

  עוגת זברה לרכישת הספר החדש            

      

פרצופיצה- פיצות אישיות בצורת פרצופים
למתכון
  עוגת זברה- עוגת גבינה ביסקוויטים במראה מיוחד
למתכון
  "אפייה זה משחק ילדים"
פרטים נוספים על הספר