לדף הבית
 
מתכוניםבחושות
מאפינס תפוחים ללא תפוחים
איך מאפינס תפוחים יכולים להיות ללא תפוחים? פשוט כי לא צריך תפוחים כדי להכין אותם...
הסוד הוא להשתמש בקופסת שימורים של רסק תפוחים מוכן, שמוסיף המון טעם וגם עסיסיות.
כמות: 24 מאפינס
חומרים
לעוגה:
2 ביצים
1/2 כוס שמן
2 כוסות סוכר
1 קופסת שימורי רסק תפוחים לא ממותק (560 גרם)
3 כוסות קמח תופח
1 כפית קינמון
1 כוס אגוזי מלך
לקישוט:
1/4 כוס סוכר
1 כפית קינמון
מאפינס תפוחים ללא תפוחים
אופן ההכנה
להכנה במיקסר:
שמים בקערה גדולה ביצים, שמן, סוכר ורסק תפוחים וטורפים בעזרת מטרפה עד שהתערובת אחידה. מנפים לקערה קמח תופח, מוסיפים קינמון וטורפים בעזרת מטרפה עד שהתערובת אחידה ללא גושים של קמח.
שמים את האגוזים בשקית ניילון ומרסקים אותם בעזרת פטיש שניצלים או מערוך עד שהם הופכים לפירורים גדולים. מוסיפים את האגוזים המרוסקים לקערה ומערבבים מעט, עד שהם מתפזרים בתערובת.
מוזגים את התערובת בעזרת מצקת לשקעים של התבנית (ממלאים כמעט עד הסוף). מערבבים יחד את הסוכר והקינמון לקישוט. מפזרים בעזרת כפית מעל הבצק. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים 20-15 דקות עד להזהבה.
קישור לסרטון
מחפשים מתכוני תפוחים? הנה כמה רעיונות טעימים:
 

            
עוגת תפוחים לעצלנים, עם אגוזים וסוכר חום
למתכון
  קראמבל פירות חם, עם גלידה
למתכון