לדף הבית
מתכוניםכל מיני
מאפה פילו תפוחים חם עם גלידה
כמות: 12 מאפים אישיים גדולים או 24 מאפים אישיים קטנים
חומרים
לפילו:
12 עלי פילו
תרסיס שמן (רגיל או בטעם חמאה)
למלית תפוחים: 
6 תפוחים ירוקים (גרני סמית), קלופים וחתוכים לפרוסות
1/4כוס סוכר (50 גרם)
1/2 כפית קינמון
1 כף קורנפלור (10 גרם)
כמה טיפות מיץ לימון
להגשה:
 אבקת סוכר
כל גלידה שאוהבים
מאפה פילו תפוחים
אופן ההכנה
להכנה במיקסר:
מחממים מחבת ומשמנים בתרסיס שמן. מוסיפים תפוחים, סוכר וקינמון ומבשלים 5 דקות עד שהתפוחים מתרככים מעט. מוסיפים קורנפלור ומיץ לימון ומצננים.
מרססים עלה פילו בשמן ומקפלים לחצי.
לקבלת מאפה אישי גדול- מניחים במרכז המלבן מעט ממלית התפוחים ומקפלים את הדפנות בצורת מעטפה.
לקבלת מאפה אישי קטן- לפני המילוי חוצים את העלה המקופל לשני ריבועים שווים. ממלאים כל ריבוע בתפוחים ועוטפים בצורת מעטפה.  
מחממים תנור ל-190 מעלות.
מניחים את המעטפות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מרססים בשמן ואופים עד להשחמה.
מגישים חם עם אבקת סוכר מלמעלה וכדור גלידה.



אוהבים שילובים של חם וקר? הנה עוד קינוחים לוהטים שמגישים עם גלידה:

 

 

קראמבל פירות חם עם גלידה
למתכון
  עוגת שוקולד חמה עם הפתעה לבנה,מוגשת עם גלידת שוקו-בננה ביתית
למתכון
SapSap