לדף הבית
 
מתכוניםשמרים
בצק שמרים בסיסי למאפים שטוחים
כמות: 6 פוקאצ'ות בינוניות או 4 פיצות גדולות דקות או 15 פיתות
חומרים

1 קילו קמח
1 שקית שמרית (50 גרם)
22/3 כוסות (650 מ"ל) מים
2 כפות דבש (או סוכר)
כף מלח
שליש כוס שמן זית

בצק בסיסי ללחמים שטוחים
אופן ההכנה
לשים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית למשך 10 דקות. מכסים את הבצק בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים בצד לתפיחה עד להכפלת הנפח. מחלקים את הבצק לכדורים לפי גודל המאפה הרצוי . חשוב לא להתעסק יותר מדי עם הכדורים, כדי לא להוציא את האוויר מהבצק. משמנים את הכדורים במעט שמן זית למניעת התייבשות, ומניחים על משטח מקומח היטב לתפיחה של 20 דקות. ממשיכים לפי הוראות המתכונים הבאים.


אז מה אפשר להכין מהבצק הזה? פיצות, פיתות ופוקאצ'ות:
      
פיצה ביתית הורסת
למתכון
  פוקאצ'ה דקה בשלל ציפויים
למתכון
פוקאצ'ה עבה עם שמן זית ורוזמרין
למתכון
 

פיתות במחבת
(לאפה ביתית)
למתכון