לדף הבית
 
מתכוניםעוגיות
עוגיות שוקולד מושלגות
העוגיות האלה נכנסות לתנור ככדורים תמימים, שמצופים לגמרי באבקת סוכר. בהמלך האפייה העוגיות תופחות, "מתפוצצות" ומקבלות את מראה הסדקים המיוחד. טעים להשתמש באייריש קרים, אבל אפשר לבחור גם ליקר אחר (ראו גיוונים למטה) ואפילו להסתפק בחלב בלבד (אם מוותרים על נגיעה של טעם נוסף). שימו לב שאתם מודדים את הנוזלים בכף מדידה מתאימה ולא בכף גדולה מדי (מדידה נדיבה מדי עלולה לגרום לעוגיות להשתטח...). 
כמות: כ-50 עוגיות
חומרים

350 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
3 ביצים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
3 כפות ליקר או חלב
3/4 כוס גדושה (120 גרם) קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים
סוכר, לציפוי
אבקת סוכר, לציפוי
אופן ההכנה
ממיסים יחד שוקולד וחמאה. במיקסר מקציפים ביצים וסוכר 5 דקות במהירות גבוהה. מקפלים את קצף הביצים לתערובת השוקולד המומס. מקפלים פנימה גם ליקר. מנפים מעל קמח ואבקת אפייה ומקפלים. מערבבים פנימה שקדים טחונים. מתקבלת בלילה נוזלית, וזה בסדר. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות או עד שהתערובת מתקשה. מגלגלים את התערובת לעיגולים בקוטר כ-4 ס"מ. מכינים כלי אחד עם סוכר וכלי שני עם אבקת סוכר. מגלגלים כל כדור בצק בסוכר, ואחר כך באבקת סוכר. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
לציפוי מסיבי יותר ומראה דרמטי של העוגיות, מגלגלים פעמיים באבקת סוכר, בהפרש של כמה דקות, כי חלק מהאבקת נוטה להיספג.
אופים בחום של 190 מעלות למשך 7-8 דקות בלבד. העוגיות ישתטחו וייסדקו מאוד, אבל יהיו עדיין מאוד רכות למגע. זה בסדר – במהלך הצינון הן מתקשות. אפיית יתר מייבשת את העוגיות (הן אמורות להישאר עסיסיות במרקם המזכיר בראוניז בפנים).
מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בשכבה אחת, בטמפ' החדר
גיוונים:
לטעם תפוז:
מוסיפים קליפה מגוררת מתפוז אחד, ומשתמשים בליקר תפוזים.
לטעם אגוזי לוז: משתמשים בליקר אגוזים (למשל פרנג'ליקו), ומחליפים את השקדים באגוזי לוז קלויים וטחונים.
לטעם קפה: מחליפים את הליקר בליקר קפה , או באספרסו חזק מוכן וקר.


מתים על שוקולד? נסו גם את המתכונים הבאים:

  פאדג בראוניז

                                  

עוגיות מושחתות של שלושה שוקולדים
למתכון
  פאדג' בראוניז
למתכון