
-
מרכיבים10
-
הכנה 30 דק׳כולל 5 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
זו עוגה שפיתחתי לספר החדש “סודות מתוקים 2”. טוב נו, “פיתחתי” – זו אולי קצת הגזמה… הכל התחיל מעוגת שוקולד בלי קמח שאני אופה תמיד בחום מאוד נמוך – ואז היא לא עולה בתנור, וגם לא צונחת לאחר האפייה. אבל פעם אחת התבלבלתי והכנסתי אותה לתנור חם והיא תפחה כמו סופלה – ולצערי גם שקעה כשהתקררה. צבטתי חתיכה וטעמתי – וגיליתי שלמרות הצורה המצ’וקמקת, הטעם היה פשוט מושלם. אז מילאתי את השקע במוס חלבה מהיר, קישטתי בשערות חלבה – והפכתי את הברווזונת המכוערת לסינדרלה אמיתית.
מרכיבים 10 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 5 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגת סופלה שוקולד
-
300 גרם שוקולד מריר
-
150 גרם חמאה
-
1/2 מיכל שמנת מתוקה 38%
-
6 ביצים L
-
3/4 כוס סוכר לבן
מוס חלבה מהיר
-
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
-
2 כפות סוכר לבן
-
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
2 כפות ממרח חלבה
קישוט
-
1 כוס שערות חלבה

אופן הכנה
- מכינים עוגת סופלה שוקולד, אופים ומצננים: מחממים תנור ל-160 מעלות.
- ממיסים שוקולד, חמאה ושמנת מתוקה במיקרוגל. מצננים מעט.
- במיקסר מקציפים ביצים שלמות וסוכר במשך 10 דקות במהירות מקסימלית, עד לקבלת קציפה סמיכה ובהירה. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד.
- משטחים את התערובת בתבנית משומנת ואופים 50-55 דקות עד שהעוגה תפוחה, יציבה למגע בשוליים ומתחילה להיסדק (היא אמורה לרטוט מעט כשמזיזים את התבנית). מצננים לחלוטין. כשהעוגה מתקררת היא נסדקת ושוקעת במרכז - וזו בדיוק הכוונה.
- מכינים מוס חלבה, ממלאים, מקשטים, מקררים ומגישים: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, סוכר ואינסטנט פודינג לקצפת רכה. מוסיפים ממרח חלבה ומקציפים לקצפת יציבה.
- משטחים את קצפת החלבה בשקע שנוצר בעוגה.
- מעבירים את העוגה ל-4 שעות למקרר להתייצבות (או שעה במקפיא).
- לפני ההגשה מפזרים מעל שערות חלבה לקישוט. מעבירים סכין בהיקף בין העוגה לתבנית, לשחרור העוגה. פורסים בסכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך) ומגישים.
- שומרים במקרר ומגישים קר.
אופן הכנה
- מכינים עוגת סופלה שוקולד, אופים ומצננים: מחממים תנור ל-160 מעלות.
- ממיסים שוקולד, חמאה ושמנת מתוקה במיקרוגל. מצננים מעט.
- במיקסר מקציפים ביצים שלמות וסוכר במשך 10 דקות במהירות מקסימלית, עד לקבלת קציפה סמיכה ובהירה. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד.
- משטחים את התערובת בתבנית משומנת ואופים 50-55 דקות עד שהעוגה תפוחה, יציבה למגע בשוליים ומתחילה להיסדק (היא אמורה לרטוט מעט כשמזיזים את התבנית). מצננים לחלוטין. כשהעוגה מתקררת היא נסדקת ושוקעת במרכז - וזו בדיוק הכוונה.
- מכינים מוס חלבה, ממלאים, מקשטים, מקררים ומגישים: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, סוכר ואינסטנט פודינג לקצפת רכה. מוסיפים ממרח חלבה ומקציפים לקצפת יציבה.
- משטחים את קצפת החלבה בשקע שנוצר בעוגה.
- מעבירים את העוגה ל-4 שעות למקרר להתייצבות (או שעה במקפיא).
- לפני ההגשה מפזרים מעל שערות חלבה לקישוט. מעבירים סכין בהיקף בין העוגה לתבנית, לשחרור העוגה. פורסים בסכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך) ומגישים.
- שומרים במקרר ומגישים קר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (82)
יצא מאאאאד טעים!!!
תודה רבה מירי