
עוגיות פרח ריבה
מתכונים פשוטים ונוסטלגיים הם החיים! תכירו את עוגיות פרח ריבה - עוגיות חמאה פריכות ומתוקות בצורת סנדוויץ', פשוטות להכנה, עם מרכז אדום של ריבה
מתכונים פשוטים ונוסטלגיים הם החיים! תכירו את עוגיות פרח ריבה - עוגיות חמאה פריכות ומתוקות בצורת סנדוויץ', פשוטות להכנה, עם מרכז אדום של ריבה
- קרין גורן
-
מרכיבים7
-
הכנה 15 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 7 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 25 |
---|
מצרכים
מצרכים


עוגיות
מילוי
הגשה

אופן הכנה
- מעבדים במעבד מזון קמח, מלח ואבקת סוכר. מוסיפים חמאה ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) לתערובת פירורית. מעבירים לקערה ומוסיפים חלב בהדרגה. לשים רק עד שמתקבל בצק רך ואחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לשעה עד שעתיים למקרר, להתייצבות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח קלות לעלה בעובי 1/2 ס”מ. קורצים לפרחים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מהשאריות מרדדים וקורצים שוב. קורצים את המרכז ממחצית הפרחים. אפשר לרדד שוב גם את השאריות האלה ושוב לקרוץ פרחים.
- אופים 10-12 דקות עד שהעוגיות מתחילות להזהיב. מצננים לחלוטין.
- מפזרים אבקת סוכר בנדיבות מעל הפרחים עם החור במרכז. ממלאים את הפרחים השלמים בכפית ריבה. מרכיבים עוגייה עם אבקת סוכר (וחור) מעל כל תחתית עם ריבה לקבלת סנדוויץ’.
- שומרים בשכבה אחת בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- מעבדים במעבד מזון קמח, מלח ואבקת סוכר. מוסיפים חמאה ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) לתערובת פירורית. מעבירים לקערה ומוסיפים חלב בהדרגה. לשים רק עד שמתקבל בצק רך ואחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לשעה עד שעתיים למקרר, להתייצבות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח קלות לעלה בעובי 1/2 ס”מ. קורצים לפרחים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מהשאריות מרדדים וקורצים שוב. קורצים את המרכז ממחצית הפרחים. אפשר לרדד שוב גם את השאריות האלה ושוב לקרוץ פרחים.
- אופים 10-12 דקות עד שהעוגיות מתחילות להזהיב. מצננים לחלוטין.
- מפזרים אבקת סוכר בנדיבות מעל הפרחים עם החור במרכז. ממלאים את הפרחים השלמים בכפית ריבה. מרכיבים עוגייה עם אבקת סוכר (וחור) מעל כל תחתית עם ריבה לקבלת סנדוויץ’.
- שומרים בשכבה אחת בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (98)
עוגיות מושלמות, הייתי מכינה אותן מלא ,אבל כיום משתדלת להוריד בסוכר. האם אפשר להוריד לחצי כמות סוכר ? תודה
היי נירה, כן, אפשרי (אפשר גם להחליף בתחליף סוכר)
היי קרין 🩷 משומה הבצק לא מתקשה לי.. והוא מתרכך נורא מהר ובלתי אפשרי לרדד אותו בכלל.. יודעת מה הסיבה אולי? היה במקרר כמה שעות ועדיין לא עזר.. 😵💫
היי ליאור, חשוב שהחמאה בבצק תהיה קרה ולא רכה
היי, קודם כל תודה רבה! הכנתי את המתכון כמה פעמים. אחד המתכונים המעולים שתמיד כיף לחזור אליהם. העוגיות פריכות ומעולות. רוצה לשאול האם יש דרך לאפות את הריבה עם העוגיות על מנת שהריבה תצא קצת סטיקית כמו העוגיות של הסבתות שאופות עם הריבה?
היי חנה, תודה רבה על המילים הטובות. אפשר לעשות שקע בעוגיות ולשים ריבה לפני האפייה
היי אפשר לעשות את זה פרווה?
היי עזריה, כן, מחליפים את החמאה במחמאה, ואת החלב בחלב צמחי, כמו חלב סויה, שקדים או שיבולת שועל