
עוגיות סבתא עם סוכר קינמון
עוגיות סבתא עם סוכר קינמון אלה עוגיות נוסטלגיות: ביתיות, פריכות, טעימות ופשוטות להכנה, שאפשר להכין בכל צורה שאוהבים או בצורות שונות
עוגיות סבתא עם סוכר קינמון אלה עוגיות נוסטלגיות: ביתיות, פריכות, טעימות ופשוטות להכנה, שאפשר להכין בכל צורה שאוהבים או בצורות שונות
- קרין גורן
-
מרכיבים7
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
ההכנה של העוגיות האלה מהנה אפילו יותר כשיש הרבה חותכנים בצורות שונות בבית. שומרים אותן בצנצנת שקופה גדולה וזה רק תירוץ לאכול עוד עוגייה (אולי לעוגיית לב ולעוגיית כוכב יש טעם שונה? חייבים לבדוק…).
מרכיבים 7 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 50 |
---|
מצרכים
מצרכים


בצק
-
4 ביצים L
-
3/4כוס או 150 גרם סוכר לבן
-
3/4 כוס שמן קנולה
-
4 כוסות קמח לבן
-
1 שקית אבקת אפייה
קישוט
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1 כפית קינמון טחון

אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בקערה גדולה שמים ביצים, סוכר, שמן, קמח ואבקת אפייה, ולשים בידיים רק עד שמתקבל בצק אחיד.
- מקמחים את משטח העבודה וגם את הבצק, ומרדדים בעזרת מערוך לעובי 1/2 ס”מ בערך.
- קורצים את הבצק בעזרת הגלגלת (או חותכני עוגיות בצורות שונות) ומניחים את העוגיות ברווחים גדולים על התבנית.
- מערבבים יחד סוכר וקינמון ומפזרים על העוגיות בנדיבות (לפני האפייה).
- מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ-15 דקות, עד שהן זהובות.
- מניחים לעוגיות להתקרר לפני שאוכלים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בקערה גדולה שמים ביצים, סוכר, שמן, קמח ואבקת אפייה, ולשים בידיים רק עד שמתקבל בצק אחיד.
- מקמחים את משטח העבודה וגם את הבצק, ומרדדים בעזרת מערוך לעובי 1/2 ס”מ בערך.
- קורצים את הבצק בעזרת הגלגלת (או חותכני עוגיות בצורות שונות) ומניחים את העוגיות ברווחים גדולים על התבנית.
- מערבבים יחד סוכר וקינמון ומפזרים על העוגיות בנדיבות (לפני האפייה).
- מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ-15 דקות, עד שהן זהובות.
- מניחים לעוגיות להתקרר לפני שאוכלים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (71)
האם אפשר להכין עם הילדים ולתת להם להכין כדורים ,לשטח ולקשט בסוכריות?(אין לי קורצנים)
בהחלט!!
הבצק יוצא לי מאוד שומני.. וכשמנסה לרדד כדי לקרוץ צורות הוא מתפרק ונקרע
האם השתמשת בכוס מדידה? יש לזה חשיבות מבחינת הפרופורציות של המצרכים
עוגיות מושלמות.
תודה רבה, נעמי!