לחם בריאות עם גרעינים

רוצים להכין בבית לחם כמו במאפיות? קרין גורן משתפת במתכון של לחם בריאות עשיר בגרעינים עם קרום פריך ושחום
רוצים להכין בבית לחם כמו במאפיות? קרין גורן משתפת במתכון של לחם בריאות עשיר בגרעינים עם קרום פריך ושחום
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

ציפוי


אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו בלון מערבבים קלות להמסה את המים, השמרים, הסוכר והמייפל.
  2. מוסיפים את שאר החומרים ומקציפים במהירות בינונית לבצק ממש נוזלי, כמו בלילה של פנקייק.
  3. משמנים את התבניות ומוזגים את הבלילה לכל תבנית עד 1/2 הגובה. מערבבים את חומרי הציפוי ומפזרים מעל הבלילה בתבניות, לכיסוי מלא. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ-1 ו-1/2 שעה עד שהבצק יגיע עד שפת התבנית.
  4. לקראת סוף התפיחה מחממים את התנור ל-190 מעלות.
  5. אופים 50 דקות, להתייצבות. מוציאים מהתנור, מקררים 5 דקות. מעלים את חום התנור ל-210 מעלות.
  6. בזהירות מחלצים את הכיכרות מהתבניות. מעבירים לרשת תנור ומחזירים לאפייה של 10 דקות, להשחמה והתקשות הקרום. מצננים על רשת לטמפרטורת החדר.
  7. פורסים דק בסכין משוננת בתנועות קצרות ומהירות קדימה ואחורה כדי שהלחם לא יתפורר, ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (34)

Avatar

    Avatar
    דלית פטורצ'י

    הי, המתכון מתאים לתבנית אחת או שתיים ? ( אינגליש) תודה

      Avatar
      קרין גורן

      היי דלית, לשתי תבניות, עדכנתי במתכון שיהיה ברור, תודה רבה

    Avatar
    תפארת נחמיאס

    קרין יקרה מתכון מדויק וטעים ממש . תודה רבה

      Avatar
      קרין גורן

      תודה רבה תפארת!

הצג עוד

קטגוריות