פיתות במחבת (לאפה ביתית)

  • קרין גורן
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מכינים בצק: לשים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית למשך 10 דקות. מכסים את הבצק בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים בצד לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  2. מחלקים את הבצק ל- 15 כדורים שווים, משמנים בשמן זית ומתפיחים עוד 20 דקות.
  3. מרדדים כל כדור על משטח מקומח בנדיבות. במקביל מחממים מחבת (טפלון חובה!) רחבה ושטוחה על אש גבוהה, ללא שמן.
  4. מניחים עיגול בצק על המחבת וצולים עד שהבצק מקבל סימני צריבה מצידו התחתון ויש בועות מלמעלה. הופכים לצד השני לחצי דקה ומסירים מהאש. מנערים את המחבת תוך כדי צלייה כדי לוודא שהבצק לא נדבק.
  5. חוזרים על התהליך עם כל כדורי הבצק, ובינתיים שומרים את הפיתות המוכנות עטופות במגבת.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (10)

Avatar

    Avatar
    יוליה

    לא היה לי שמרים טריים, אז החלפתי את אותם בשתי כפות שמרים יבשים ובמקום דבש שמתי סילאן. יצא מושלם. תודה!

      Foody team
      מערכת Foody

      שמחה שאהבת 🙂

    Avatar
    בר

    מתכון מצויין! אשמח לדעת אם ניתן להתפיח לילה במקרר?

      Foody team
      מערכת Foody

      היי, תודה רבה. שמחים שאהבת את המתכון. לגבי ההתפחה, אם מכינים את הבצק עם רכיבים קרים (מים קרים) אפשר להתפיח במקרר למשך הלילה בקערה גדולה (אחרת הבצק עלול לזלוג ולתפוח מדי…). בהצלחה!

    Avatar
    סבתא פולצק

    קרין גורןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן את אלופיתתתתתתתתתתתתתתתתת את מגשימה לי את חלום השפיות שבי את השפית הקטנה שנימצאת בלב כל אחד ואחת מאיתנו אל תשכחי שאת חברהמנית וסגנון עלה

הצג עוד

אביזרים

טכניקות