אזני פיל נוטלה מבצק עלים

מתים על אזני פיל נוטלה מבצק עלים שמוכרים בקונדיטוריות? תכינו לבד בבית בקלות עוגיות פריכות וטעימות שמכינים בצ'יק על בסיס בצק עלים מוכן וממרח שוקולד
מתים על אזני פיל נוטלה מבצק עלים שמוכרים בקונדיטוריות? תכינו לבד בבית בקלות עוגיות פריכות וטעימות שמכינים בצ'יק על בסיס בצק עלים מוכן וממרח שוקולד
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוגיות


אופן הכנה

  1. מפשירים בצק לפי הוראות היצרן.
  2. פורשים את הבצק על משטח העבודה ומחלקים לשניים שלושה חלקים לאורך.
  3. מורחים כל חלק בשכבה אחידה של ממרח שוקולד ומגלגלים משני הצדדים כך שייפגשו במרכז (כמו ספר תורה).
  4. מקפיאים 30 דקות להקלת הפריסה.
  5. מברישים את הגלילות בחלבון ומגלגלים בסוכר לציפוי.
  6. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  7. פורסים לפרוסות בעובי 1 ס”מ (או קצת פחות אם רוצים עוגיות עדינות יותר) ומניחים באופן מרווח בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  8. אופים עד להזהבה, מצננים ומגישים. לעוגיות שנשמרות יותר זמן מומלץ לייבש את העוגיות לקראת סוף האפייה: מנמיכים את חום התנור ל-140 מעלות ואופים עד להזהבה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    אילנה

    מדוע העוגיות ,לאחר חצי שעה של צינון ואיחסון במיכל זכוכית הרמטי , לא נשארות כריספיות ? מה לעשות… תודה

      Avatar
      קרין גורן

      היי אילנה, בגלל המילוי שמרטיב את הבצק. נסי לצנן אותן לגמרי בטרם האחסון (על השיש), שאפילו לא יהיו חמימות, זה יכול אולי לסייע.

    Avatar
    אירית

    עדיף בצק עלים חמאה של מעדנות,טעים יותר ובריא יותר. (מנסיון)

קטגוריות