שקדים מסוכרים כמו בפריז

תמיד רציתם לדעת להכין שקדים מסוכרים כמו בפריז? קבלו מתכון פשוט וממכר שאפשר להכין גם עם בוטנים, או כל סוג אחר של פיצוחים שאתם אוהבים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    20 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    6

מתכון שהדבר הכי חשוב בו זה להחביא את הקופסא עם השקדים המוכנים וגם לזכור איפה החבאתם אותה… אפשר להכין גם עם בוטנים, או כל סוג של פיצוחים.

מצרכים

שקדים

ציפוי

אופן הכנה

  1. מרתיחים מים וסוכר 2 דקות לסירופ (עד שהתערובת מתחילה לרתוח וכל הסוכר נמס).
  2. מוסיפים שקדים ומבשלים תוך ערבוב מתמיד כ-15-10 דקות על אש קטנה. בהתחלה השקדים יטבעו בסירופ, אחר כך הסירופ יתייבש ויתגבש לפירורים לבנים קטנים על כל שקד. ממשיכים לערבב כל הזמן, עוד כמה דקות טובות- לאט לאט הגרגירים הלבנים על כל שקד הופכים לזהובים ולבסוף נמסים לקרמל זהוב שעוטף כל שקד.
  3. מסירים מהאש ומוסיפים חמאה. מערבבים טוב טוב (החמאה תהפוך את השקדים למבריקים וקצת תפריד ביניהם).
  4. מיד מוזגים לדף סיליקון או 2 דפי אפייה משומנים ומפרידים בין השקדים- בידיים עטויות כפפות עבות (או 3 כפפות דקות על כל יד), או סתם בעזרת 2 כפיות - העיקר שהשקדים לא ייגעו אחד בשני עד שהם מתקררים אחרת הם נדבקים (אלא אם רוצים ממתק שקדים - ואז אפשר דווקא להניח להם להידבק).
  5. לציפוי סוכר שמאריך את זמן הפריכות- שמים בקערה סוכר וקינמון, מוסיפים את השקדים ומערבבים בידיים לכיסוי מלא.
  6. אחרי הקירור שומרים בכלי אטום ומחביאים טוב טוב.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (13)

Avatar

    Avatar
    חנה

    יש משהו במקום סוכר? הוא כמעט נגמר והייתי מעדיפה להימנע ממכולת…..

      Avatar
      Foody Foody

      לא… אי אפשר להכיו קרמל בלי סוכר 🙂

      Avatar
      Foody Foody

      מחמאה 🙂

    Avatar
    ירדנה קלי

    חג שמח . האם השקדים אמורים להיות קלופים?

    Avatar
    נוימי

    בכלל לא קורה ההתגבשות. נהיה מים בריח אגוזים….מה עושים ?

      Foody team
      Foody team

      היי, האם עקבת בפירוט אחרי כל שלבי המתכון?

    Avatar
    יעל

    מתכון מדויק! יצא מעולה, טעים בטירוף. האם אפשר לשים מעל עוגת דבש בחושה יום לפני ההגשה או שיאבד מהפריכות? תודה:)

      Foody team
      Foody team

      כוונתך אינה ברורה (אם לשים בלילה של עוגה ואז לאפות או להניח עוגה אפויה) בכל מקרה השקדים המסוכרים מצופים בשכבה של קרמל פריך וקשה שאמור להשאר פריך בשני המקרים. בהצלחה!

    Avatar
    שיר כהן

    האם השקדים צריכים להיות קלופים?

      Foody team
      Foody team

      לא. השקדים לא צריכים להיות קלופים. שקדים טבעיים. בהצלחה!

    Avatar
    שושי שרלין

    האם אפשר להמיר את החמאה בשמן?

      Foody team
      Foody team

      כן, אין בעיה. אפשר להוסיף כף של שמן

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody