
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כולל20 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים6
מתכון שהדבר הכי חשוב בו זה להחביא את הקופסא עם השקדים המוכנים וגם לזכור איפה החבאתם אותה… אפשר להכין גם עם בוטנים, או כל סוג של פיצוחים.
מצרכים
שקדים
-
1/4 כוס מים
-
3/4 כוס סוכר לבן
-
500 גרם שקדים טבעיים
-
10 גרם חמאה
ציפוי
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1/2 כפית קינמון טחון
אופן הכנה
- מרתיחים מים וסוכר 2 דקות לסירופ (עד שהתערובת מתחילה לרתוח וכל הסוכר נמס).
- מוסיפים שקדים ומבשלים תוך ערבוב מתמיד כ-15-10 דקות על אש קטנה. בהתחלה השקדים יטבעו בסירופ, אחר כך הסירופ יתייבש ויתגבש לפירורים לבנים קטנים על כל שקד. ממשיכים לערבב כל הזמן, עוד כמה דקות טובות- לאט לאט הגרגירים הלבנים על כל שקד הופכים לזהובים ולבסוף נמסים לקרמל זהוב שעוטף כל שקד.
- מסירים מהאש ומוסיפים חמאה. מערבבים טוב טוב (החמאה תהפוך את השקדים למבריקים וקצת תפריד ביניהם).
- מיד מוזגים לדף סיליקון או 2 דפי אפייה משומנים ומפרידים בין השקדים- בידיים עטויות כפפות עבות (או 3 כפפות דקות על כל יד), או סתם בעזרת 2 כפיות - העיקר שהשקדים לא ייגעו אחד בשני עד שהם מתקררים אחרת הם נדבקים (אלא אם רוצים ממתק שקדים - ואז אפשר דווקא להניח להם להידבק).
- לציפוי סוכר שמאריך את זמן הפריכות- שמים בקערה סוכר וקינמון, מוסיפים את השקדים ומערבבים בידיים לכיסוי מלא.
- אחרי הקירור שומרים בכלי אטום ומחביאים טוב טוב.
תגובות (11)
יש משהו במקום סוכר? הוא כמעט נגמר והייתי מעדיפה להימנע ממכולת…..
לא… אי אפשר להכיו קרמל בלי סוכר 🙂
אפשר תחליף לחמאה??
מחמאה 🙂
חג שמח . האם השקדים אמורים להיות קלופים?
בכלל לא קורה ההתגבשות. נהיה מים בריח אגוזים….מה עושים ?
היי, האם עקבת בפירוט אחרי כל שלבי המתכון?
מתכון מדויק! יצא מעולה, טעים בטירוף. האם אפשר לשים מעל עוגת דבש בחושה יום לפני ההגשה או שיאבד מהפריכות? תודה:)
כוונתך אינה ברורה (אם לשים בלילה של עוגה ואז לאפות או להניח עוגה אפויה) בכל מקרה השקדים המסוכרים מצופים בשכבה של קרמל פריך וקשה שאמור להשאר פריך בשני המקרים. בהצלחה!
האם השקדים צריכים להיות קלופים?
לא. השקדים לא צריכים להיות קלופים. שקדים טבעיים. בהצלחה!