שמטן טורטה

שמטן טורטה היא עוגה אוקראינית עם המון שכבות של בצק דבש פריך וקרם שמנת חמוצה, ועם פירורים פריכים מלמעלה. כמה שהיא יפה ככה היא גם טעימה
שמטן טורטה היא עוגה אוקראינית עם המון שכבות של בצק דבש פריך וקרם שמנת חמוצה, ועם פירורים פריכים מלמעלה. כמה שהיא יפה ככה היא גם טעימה
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 24 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 24 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

שמטן טורטה (שמטן = שמנת, טורטה = עוגה) היא עוגה אוקראינית עם המון שכבות של בצק דבש פריך וקרם שמנת חמוצה, ועם פירורים פריכים מלמעלה. וכמה שהיא יפה ככה היא גם טעימה- בתנאי שמתאפקים ונותנים לה לעמוד 24 שעות במקרר, לפני שאפילו טועמים.

מצרכים

מצרכים


בצק

קרם שמנת חמוצה


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק ומקררים 4 שעות: במיקסר מקציפים ביצים וכוס סוכר 10 דקות במהירות גבוהה, עד שהתערובת תפוחה וסמיכה כמו מוס.
  2. במיקרוגל ממיסים חמאה ודבש. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת הדבש החמה וקליפה מגוררת תוך כדי הקצפה. מחליפים את המקצף בוו גיטרה, מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד, נוזלי ודביק.
  3. מרפדים קופסת פלסטיק או תבנית קטנה בניילון נצמד ומשמנים את הניילון. משטחים את הבצק בקופסא, מכסים בעוד יריעת ניילון משומנת ומעבירים למקרר ל-4 שעות (עד 12 שעות) להתייצבות.
  4. מרדדים את הבצק ואופים את בסיסי העוגה: מחממים תנור ל-160 מעלות.
  5. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים ומרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח בנדיבות, לעיגול דק בקוטר 25 ס”מ (נעזרים ברינג או צלחת ליצירת עיגול בצק מדויק). אל תתקמצנו בקימוח משטח העבודה, אחרת הרידוד יהפוך לחוויה דביקה במיוחד.
  6. מעבירים כל עיגול בצק עם נייר האפייה שמתחתיו לתבנית תנור נפרדת, ואופים 20-15 דקות עד להזהבה, בכמה נגלות אם אין לכם 6 תבניות תנור- ובזמן הזה מכינים את קרם השמנת. מצננים.
  7. מכינים את קרם השמנת ושומרים במקרר עד להרכבה: בקערה מערבבים שמנת חמוצה עם 3/4 כוס סוכר וסוכר וניל. מחכים 5 דקות שהסוכר יתמוסס וטורפים לתערובת חלקה. שומרים במקרר להתייצבות.
  8. מרכיבים ומקררים 24 שעות לפני שמגישים: בוחרים את הבסיס האפוי הכי פחות יפה - וטוחנים אותו לפירורים במעבד מזון.
  9. שמים בסיס אפוי על צלחת הגשה שטוחה וגדולה. מורחים עליו שכבה נדיבה של קרם שמנת בעזרת גב של כף. מכסים בבסיס נוסף ומורחים שמנת, וממשיכים להרכיב באותו אופן עד שמתקבלת עוגה עם 5 בסיסים ו 5- שכבות שמנת )השכבה העליונה היא שמנת). מורחים את יתרת השמנת מסביב לעוגה, לציפוי. מפזרים מעל הקרם את הפירורים. עובדים בעדינות כי השמנת עדיין לא יציבה - אל דאגה, היא תתייצב משמעותית במקרר.
  10. מכסים את העוגה ומעבירים למקרר ל-24 שעות (חובה. אל תנסו אפילו לטעום אותה קודם, כדי שלא תתאכזבו).

אחרי יממה מגישים ישר מהמקרר ומתענגים.

שמטן טורטה. צילום: דניאל לילה
שמטן טורטה. צילום: דניאל לילה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (15)

Avatar

    Avatar
    Miri Lerner

    לעוגה ללא גלוטן . איזה קמח מומלץ ?

      Foody team
      מערכת Foody

      אפשר להשתמש בקמח שקדים וקמח ללא גלוטן (תחליפי קמח שניתן למצוא בחנויות טבע) ולערבב יחד. יתכן שתדרש כמות מעט יותר גדולה של קמח כדי שהתערובת תצא טובה ולא נוזלית מדי. בהצלחה רבה.

    Avatar
    אמילי גנדין

    האם יש אפשרות לעשות את העוגה בתבנית אינגליש קייק? ואם כן, מה )אם יש( יהיה השינוי בכמויות?

      Foody team
      מערכת Foody

      היי, הכמות הזו תספיק ל-2 תבניות אינגליש קייק. אפשר להכין חצי כמות לתבנית אינגליש קייק אחת. בהצלחה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות