שטרודל תפוחים מבצק מלאווח שממש קל להכין

מי אמר שחייבים לעבוד קשה כדי להכין שטרודל תפוחים? קרין גורן מכינה שטרודל תפוחים מבצק מלאווח וחוסכת זמן, עבודה וכלים מלוכלכים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    6

מצרכים

  • 4 תפוחי עץ גרני סמיט גדולים
  • 1/4
    כוס או 50 גרם סוכר לבן
  • 1
    כף או 10 גרם קורנפלור
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1 חבילה מלאווח
  • 1 תרסיס שמן קנולה

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה. מפשירים את המלאווח במשך 10 דקות על השיש.
  2. מנקים את התפוחים מהליבה, חותכים לרבעים ופורסים דק.
  3. שמים את פרוסות התפוחים בקערה. מוסיפים את הסוכר, הקורנפלור והקינמון ומערבבים היטב.
  4. מניחים כל מלאווח על נייר אפייה משומן קלות בתרסיס השמן, מותחים בידיים לצורה של ריבוע ושמים 3-2 כפות של מלית התפוחים במרכז. מגלגלים לסגירה וצובטים קצת את הקצוות.
  5. חורצים בסכין כמה חריצים בבצק המגולגל (מגיעים בסכין עד למלית), ליופי וגם ליציאת אדים. חוזרים על הפעולות עם יתר המלוואחים.
  6. מניחים במרווח על גבי התבנית, מפזרים מעט סוכר וקינמון מעל ואופים 20 דקות עד להזהבה. מגישים חמים.

הערות

  • אפשר להגיש את השטרודל עם כדור גלידה ליד

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody