
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים


מלית תפוחים
-
20 גרם חמאה
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר לבן
-
5 תפוחי עץ גרני סמיט גדולים
-
1 כפית גדושה קינמון טחון
-
1 כף קורנפלור
-
2 כפות מיץ לימון
-
1/2 כוס צימוקים בהירים
בצק
-
6 עלי בצק פילו קפוא
-
100 גרם חמאה
-
4 פתי בר וניל בינוניים
הגשה

אופן הכנה
- מפשירים בצק לפי הוראות היצרן. ממיסים חמאה. חותכים תפוחים. מרסקים ביסקוויטים לפירורים.
- מכינים את מלית התפוחים: במחבת ממיסים חמאה, מוסיפים סוכר, קינמון ותפוחים ומערבבים. מבשלים על אש בינונית כ-5 דקות או עד שהתפוחים מתרככים. בקערית ממיסים קורנפלור במיץ לימון ומוסיפים לתערובת. מוסיפים גם צימוקים ומבשלים דקה נוספת עד שהנוזלים במחבת מסמיכים. מצננים לחלוטין.
- מרכיבים את השטרודל ואופים: מניחים עלה פילו על נייר אפייה. מברישים בחמאה מומסת, מפזרים מעט פירורי עוגיות ומכסים בעלה נוסף. חוזרים על הפעולה עד העלה האחרון ומברישים שוב בחמאה מלמעלה. מפזרים על החמאה המומסת את יתרת פירורי העוגיות.
- מניחים בשורה לרוחב השליש התחתון את מלית התפוחים (לאחר שהתקררה). מגלגלים לקבלת רולדה. מעבירים את הרולדה יחד עם נייר האפייה לתבנית תנור. חותכים לפרוסות אך משאירים אותן מחוברות בבסיס, כדי להקל על הפריסה לאחר האפייה.
- מברישים מבחוץ בחמאה מומסת ואופים בחום של 200 מעלות, 20-25 דקות.
- מגישים: מצננים מעט, פורסים לפי הסימון, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
אופן הכנה
- מפשירים בצק לפי הוראות היצרן. ממיסים חמאה. חותכים תפוחים. מרסקים ביסקוויטים לפירורים.
- מכינים את מלית התפוחים: במחבת ממיסים חמאה, מוסיפים סוכר, קינמון ותפוחים ומערבבים. מבשלים על אש בינונית כ-5 דקות או עד שהתפוחים מתרככים. בקערית ממיסים קורנפלור במיץ לימון ומוסיפים לתערובת. מוסיפים גם צימוקים ומבשלים דקה נוספת עד שהנוזלים במחבת מסמיכים. מצננים לחלוטין.
- מרכיבים את השטרודל ואופים: מניחים עלה פילו על נייר אפייה. מברישים בחמאה מומסת, מפזרים מעט פירורי עוגיות ומכסים בעלה נוסף. חוזרים על הפעולה עד העלה האחרון ומברישים שוב בחמאה מלמעלה. מפזרים על החמאה המומסת את יתרת פירורי העוגיות.
- מניחים בשורה לרוחב השליש התחתון את מלית התפוחים (לאחר שהתקררה). מגלגלים לקבלת רולדה. מעבירים את הרולדה יחד עם נייר האפייה לתבנית תנור. חותכים לפרוסות אך משאירים אותן מחוברות בבסיס, כדי להקל על הפריסה לאחר האפייה.
- מברישים מבחוץ בחמאה מומסת ואופים בחום של 200 מעלות, 20-25 דקות.
- מגישים: מצננים מעט, פורסים לפי הסימון, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (10)
המילוי מעולה הבצק ממש התפרק, ניתן לעשות את אותו המילוי עם בצק עלים? יצא מוצלח?
היי אורטל! מבאס שהתפרק לך. יהיה מהמם עם בצק עלים. בהצלחה!
העוגה מדהימה! תודה רבה! נתקלתי איתה באתגר לא קטן והיא האחסון שלה, עם הזמן הבצק איבד מהקריספיות שלו ונעשה רך מידי..אני חושבת שיש השפעה לאיזור האחסון, היכן הכי אידאלי לאחסן אותה באופן שתשמור על הפריכות שלה?
תודה רבה! העוגה מאבדת מהפריכות שלה באופן די טבעי, כי המלית מרטיבה את הבצק. כדאי לאטום ולשמור במקרר, אבל לא יותר מדי זמן..
אחת העוגות הכי טעימות שהכנתי. המילוי מתאים גם לבצק עלים. אני שמה אגוזים במקום הצימוקים . אליפות!!!
תודה וחג שמח!