
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כולל45 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים11
מצרכים
מלית תפוחים
-
20 גרם חמאה
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר לבן
-
5 תפוחי עץ גרני סמיט גדולים
-
1 כפית גדושה קינמון טחון
-
1 כף קורנפלור
-
2 כפות מיץ לימון
-
1/2 כוס צימוקים בהירים
בצק
-
6 עלי בצק פילו קפוא
-
100 גרם חמאה
-
4 פתי בר וניל בינוניים
הגשה
אופן הכנה
- מפשירים בצק לפי הוראות היצרן. ממיסים חמאה. חותכים תפוחים. מרסקים ביסקוויטים לפירורים.
- מכינים את מלית התפוחים: במחבת ממיסים חמאה, מוסיפים סוכר, קינמון ותפוחים ומערבבים. מבשלים על אש בינונית כ-5 דקות או עד שהתפוחים מתרככים. בקערית ממיסים קורנפלור במיץ לימון ומוסיפים לתערובת. מוסיפים גם צימוקים ומבשלים דקה נוספת עד שהנוזלים במחבת מסמיכים. מצננים לחלוטין.
- מרכיבים את השטרודל ואופים: מניחים עלה פילו על נייר אפייה. מברישים בחמאה מומסת, מפזרים מעט פירורי עוגיות ומכסים בעלה נוסף. חוזרים על הפעולה עד העלה האחרון ומברישים שוב בחמאה מלמעלה. מפזרים על החמאה המומסת את יתרת פירורי העוגיות.
- מניחים בשורה לרוחב השליש התחתון את מלית התפוחים (לאחר שהתקררה). מגלגלים לקבלת רולדה. מעבירים את הרולדה יחד עם נייר האפייה לתבנית תנור. חותכים לפרוסות אך משאירים אותן מחוברות בבסיס, כדי להקל על הפריסה לאחר האפייה.
- מברישים מבחוץ בחמאה מומסת ואופים בחום של 200 מעלות, 20-25 דקות.
- מגישים: מצננים מעט, פורסים לפי הסימון, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
תגובות (2)
עוגת תפוחים פצצה
נשמע מעולה, אפשר להכין את המלית תפוחים יום קודם, ובערב החג, רק למלא את הפילו ולאפות?