שטרודל תפוחים וצימוקים

שטרודל תפוחים וצימוקים זה עוגה טעימה ופשוטה להכנה שמכינים בקלות על בסיס בצק פילו מוכן ומלית מעולה וארומטית של תפוחים עם קינמון
שטרודל תפוחים וצימוקים זה עוגה טעימה ופשוטה להכנה שמכינים בקלות על בסיס בצק פילו מוכן ומלית מעולה וארומטית של תפוחים עם קינמון
  • קרין
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

מצרכים

מצרכים


plus minus

מלית תפוחים

בצק


אופן הכנה

  1. מפשירים בצק לפי הוראות היצרן. ממיסים חמאה. חותכים תפוחים. מרסקים ביסקוויטים לפירורים.
  2. מכינים את מלית התפוחים: במחבת ממיסים חמאה, מוסיפים סוכר, קינמון ותפוחים ומערבבים. מבשלים על אש בינונית כ-5 דקות או עד שהתפוחים מתרככים. בקערית ממיסים קורנפלור במיץ לימון ומוסיפים לתערובת. מוסיפים גם צימוקים ומבשלים דקה נוספת עד שהנוזלים במחבת מסמיכים. מצננים לחלוטין.
  3. מרכיבים את השטרודל ואופים: מניחים עלה פילו על נייר אפייה. מברישים בחמאה מומסת, מפזרים מעט פירורי עוגיות ומכסים בעלה נוסף. חוזרים על הפעולה עד העלה האחרון ומברישים שוב בחמאה מלמעלה. מפזרים על החמאה המומסת את יתרת פירורי העוגיות.
  4. מניחים בשורה לרוחב השליש התחתון את מלית התפוחים (לאחר שהתקררה). מגלגלים לקבלת רולדה. מעבירים את הרולדה יחד עם נייר האפייה לתבנית תנור. חותכים לפרוסות אך משאירים אותן מחוברות בבסיס, כדי להקל על הפריסה לאחר האפייה.
  5. מברישים מבחוץ בחמאה מומסת ואופים בחום של 200 מעלות, 20-25 דקות.
  6. מגישים: מצננים מעט, פורסים לפי הסימון, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (10)

Avatar

    Avatar
    אורטל

    המילוי מעולה הבצק ממש התפרק, ניתן לעשות את אותו המילוי עם בצק עלים? יצא מוצלח?

      Avatar
      קרין גורן

      היי אורטל! מבאס שהתפרק לך. יהיה מהמם עם בצק עלים. בהצלחה!

    Avatar
    אחינועם

    העוגה מדהימה! תודה רבה! נתקלתי איתה באתגר לא קטן והיא האחסון שלה, עם הזמן הבצק איבד מהקריספיות שלו ונעשה רך מידי..אני חושבת שיש השפעה לאיזור האחסון, היכן הכי אידאלי לאחסן אותה באופן שתשמור על הפריכות שלה?

      Foody team
      Foody team

      תודה רבה! העוגה מאבדת מהפריכות שלה באופן די טבעי, כי המלית מרטיבה את הבצק. כדאי לאטום ולשמור במקרר, אבל לא יותר מדי זמן..

    Avatar
    מיטל

    אחת העוגות הכי טעימות שהכנתי. המילוי מתאים גם לבצק עלים. אני שמה אגוזים במקום הצימוקים . אליפות!!!

      Foody team
      Foody team

      תודה וחג שמח!

הצג עוד

קטגוריות