שטרודל תפוחים וצימוקים

שטרודל תפוחים וצימוקים זה עוגה טעימה ופשוטה להכנה שמכינים בקלות על בסיס בצק פילו מוכן ומלית מעולה וארומטית של תפוחים עם קינמון
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

מצרכים

מלית תפוחים

  • 20 גרם חמאה
  • 1/2
    כוס או 100 גרם סוכר לבן
  • 5 תפוחי עץ גרני סמיט גדולים
  • 1 כפית גדושה קינמון טחון
  • 1 כף קורנפלור
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1/2 כוס צימוקים בהירים

בצק

  • 6 עלי בצק פילו קפוא
  • 100 גרם חמאה
  • 4 פתי בר וניל בינוניים

הגשה

  • אבקת סוכר

אופן הכנה

  1. מפשירים בצק לפי הוראות היצרן. ממיסים חמאה. חותכים תפוחים. מרסקים ביסקוויטים לפירורים.
  2. מכינים את מלית התפוחים: במחבת ממיסים חמאה, מוסיפים סוכר, קינמון ותפוחים ומערבבים. מבשלים על אש בינונית כ-5 דקות או עד שהתפוחים מתרככים. בקערית ממיסים קורנפלור במיץ לימון ומוסיפים לתערובת. מוסיפים גם צימוקים ומבשלים דקה נוספת עד שהנוזלים במחבת מסמיכים. מצננים לחלוטין.
  3. מרכיבים את השטרודל ואופים: מניחים עלה פילו על נייר אפייה. מברישים בחמאה מומסת, מפזרים מעט פירורי עוגיות ומכסים בעלה נוסף. חוזרים על הפעולה עד העלה האחרון ומברישים שוב בחמאה מלמעלה. מפזרים על החמאה המומסת את יתרת פירורי העוגיות.
  4. מניחים בשורה לרוחב השליש התחתון את מלית התפוחים (לאחר שהתקררה). מגלגלים לקבלת רולדה. מעבירים את הרולדה יחד עם נייר האפייה לתבנית תנור. חותכים לפרוסות אך משאירים אותן מחוברות בבסיס, כדי להקל על הפריסה לאחר האפייה.
  5. מברישים מבחוץ בחמאה מומסת ואופים בחום של 200 מעלות, 20-25 דקות.
  6. מגישים: מצננים מעט, פורסים לפי הסימון, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody