שורטברד

שורטברד הן עוגיות מבצק פריך שאפשר להכין בתבנית מלבנית או תבנית פאי, ולהגיש כעוגיות אישיות, או פרוסות עם תוספת מעל
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

מצרכים

בצק

  • 1 1/2
    כוסות או 210 גרם קמח לבן
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1/4 כפית מלח דק
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1/4
    כוס או 50 גרם סוכר לבן
  • 2 שקיות סוכר וניל

קישוט

  • 2 כפות סוכר לבן

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-150 מעלות.
  2. מנפים יחד קמח, קורנפלור ומלח. הניפוי חשוב כי הוא מבטיח שהעוגיות לא יהיו כבדות.
  3. בקערה מערבבים יחד חמאה ושני סוגי סוכר. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים רק עד לבצק רך ואחיד.
  4. מהדקים את הבצק לתבנית לגובה 1 ס”מ (אפשר לרפד בנייר אפייה אבל לא חובה- הבצק מספיק שמן ולא יידבק).
  5. אופים כ-45 דקות, עד שהבצק מוצק למגע ומזהיב קלות (אבל עדיין בהיר יחסית).
  6. מוציאים מהתנור ומיד חותכים לעוגיות בסכין חדה (לא משוננת).
  7. מפזרים סוכר לקישוט ומצננים. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody