-
מרכיבים6
-
הכנה 15 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מאפי בצק עלים, שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול אחרי שטועמים את הראשון. השבשבות המקסימות האלו נראות כל כך מושקעות אבל אם אתם לא תגלו כמה הן פשוטות להכנה – אני מבטיחה גם לשמור על פה סגור (ומלא בבצק עלים…)
מרכיבים 6 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה בצק עלים קפוא
-
1 ביצה L
-
1 כף מים
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1 גביע מעדן חלב בטעם וניל
-
1 קופסת שימורים משמשים משומרים בסירופ
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות. מפשירים בצק לפי הוראות היצרן וחותכים לריבועים בגודל 10 על 10 ס”מ.
- מניחים את ריבועי הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה. חותכים בסכין אלכסונים מכל פינה למרכז אבל עוצרים במרחק סנטימטר מהאמצע, לקבלת 4 משולשים מחוברים.
- מברישים את הבצק בביצה טרופה ומפזרים סוכר מעל.
- מרימים את הפינה הימנית של כל משולש שהתקבל, ומקפלים אותה לאמצע המלבן, לקבלת צורת שבשבת.
- מניחים כפית מעדן וניל במרכז השבשבת, ומכסים בחצי משמש (כשהחלק החתוך כלפי מטה).
- אופים כ-20 דקות, להזהבה.
- מוציאים מהתנור, מברישים בסירופ המשמשים ששמרנו ומגישים חם.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות. מפשירים בצק לפי הוראות היצרן וחותכים לריבועים בגודל 10 על 10 ס”מ.
- מניחים את ריבועי הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה. חותכים בסכין אלכסונים מכל פינה למרכז אבל עוצרים במרחק סנטימטר מהאמצע, לקבלת 4 משולשים מחוברים.
- מברישים את הבצק בביצה טרופה ומפזרים סוכר מעל.
- מרימים את הפינה הימנית של כל משולש שהתקבל, ומקפלים אותה לאמצע המלבן, לקבלת צורת שבשבת.
- מניחים כפית מעדן וניל במרכז השבשבת, ומכסים בחצי משמש (כשהחלק החתוך כלפי מטה).
- אופים כ-20 דקות, להזהבה.
- מוציאים מהתנור, מברישים בסירופ המשמשים ששמרנו ומגישים חם.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובה (1)
אוהבת את המתכונים של קרין גורן וגם לא מתאכזבת מהתוצאה.