שבשבות בצק עלים

שבשבות בצק עלים יפהפיות ופריכות במראה מרשים במיוחד שמכינים בקלי קלות - שילוב מושלם של בצק עלים, מילוי מעדן וניל וחצאי משמשים משומרים
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    35 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    6

מאפי בצק עלים, שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול אחרי שטועמים את הראשון. השבשבות המקסימות האלו נראות כל כך מושקעות אבל אם אתם לא תגלו כמה הן פשוטות להכנה - אני מבטיחה גם לשמור על פה סגור (ומלא בבצק עלים…)

מצרכים

  • 1 חבילה בצק עלים קפוא
  • 1 ביצה L
  • 1 כף מים
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 1 גביע מעדן חלב בטעם וניל
  • 1 קופסת שימורים משמשים משומרים בסירופ

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מפשירים בצק לפי הוראות היצרן וחותכים לריבועים בגודל 10 על 10 ס”מ.
  2. מניחים את ריבועי הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה. חותכים בסכין אלכסונים מכל פינה למרכז אבל עוצרים במרחק סנטימטר מהאמצע, לקבלת 4 משולשים מחוברים.
  3. מברישים את הבצק בביצה טרופה ומפזרים סוכר מעל.
  4. מרימים את הפינה הימנית של כל משולש שהתקבל, ומקפלים אותה לאמצע המלבן, לקבלת צורת שבשבת.
  5. מניחים כפית מעדן וניל במרכז השבשבת, ומכסים בחצי משמש (כשהחלק החתוך כלפי מטה).
  6. אופים כ-20 דקות, להזהבה.
  7. מוציאים מהתנור, מברישים בסירופ המשמשים ששמרנו ומגישים חם.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody