רכה וגבוהה – חלת קובנה מושלמת ללא קליעה

יפה ורכה, ללא קליעה, קבלו מתכון מעולה לחלת קובנה גבוהה ואוורירית, בצורת שושונים. מושלמת להפרשת חלה, לבוקר שבת ולארוחת שישי
יפה ורכה, ללא קליעה, קבלו מתכון מעולה לחלת קובנה גבוהה ואוורירית, בצורת שושונים. מושלמת להפרשת חלה, לבוקר שבת ולארוחת שישי
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
לחמים ולחמניות
קרין גורן
X

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. שמים במיקסר את כל החומרים לפי הסדר. מעבדים 10 דקות לבצק חלק וגמיש.
  2. מכסים ומניחים לבצק לתפוח להכפלת הנפח.
  3. מעבירים למשטח מקומח ומחלקים את הבצק ל-2.
  4. מרדדים כל חלק ומורחים בחצי מכמות החמאה. מגלגלים לרולדה ופורסים לשושנים.
  5. מניחים כל 7 שושנים בסיר ג’חנון משומן (אחת במרכז ו6 מסביב).
  6. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות חום עליון תחתון.
  7. מתפיחים בשנית, מברישים בביצה ואופים 30 דקות להשחמה.

    רכה וגבוהה, קובנה מושלמת
    רכה וגבוהה - חלת קובנה מושלמת ללא קליעה. צילום: יעל קצב

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (12)

Avatar

    Avatar
    צבי בן-ישי

    שלום קרין, כנראה טעות ברשימת המצרכים. לא הגיוני 1 כף מלח. כנראה 1 כפית . חוץ מזה, ד”ש חם

      Avatar
      קרין גורן

      היי צבי תודה רבה 🙂 אכן לשים כף מלח, אך אם מעוניין להפחית יכול להשתמש בכפית 🙂

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות