ריפעת

ריפעת אלה קרקרים מתוקים בניחוח אניס. כדי לקבל עוגיות דקיקות במיוחד, ניתן להשתמש בשתי שקיות אבקת אפייה- העוגיות יתפחו מאוד באפייה ואז ישתטחו
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-5 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

קרקרים מתוקים בניחוח אניס. כדי לקבל עוגיות דקיקות במיוחד, ניתן להשתמש בשתי שקיות אבקת אפייה- העוגיות יתפחו מאוד באפייה ואז ישתטחו.

מצרכים

אופן הכנה

  1. בקערה גדולה מערבבים קמח, אבקת אפייה, סוכר, סוכר וניל, שמן, ביצים, שומשום וזרעי שומר. מוסיפים את מיץ התפוזים בהדרגה (מתחילים עם כוס וחצי מיץ תפוזים בלבד) ולשים במשך דקה בידיים עד לקבלת בצק חלק ואחיד. אם הבצק יבש יחסית, מוסיפים בהדרגה עוד מיץ תפוזים עד שהבצק במרקם נעים, רך וטיפ-טיפה דביק.
  2. מכסים במגבת ומניחים בצד ל-20 דקות.
  3. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  4. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומרדדים כל חלק לעובי 1/2 ס”מ, על נייר אפייה מקומח קלות. מחוררים את הבצק בצפיפות (במזלג או בגלגלת מרוקאית מיוחדת כמו בתמונה) וחותכים בעזרת גלגלת משוננת לריבועים בגודל הרצוי.
  5. מעבירים את הבצק החתוך עם הנייר לתבנית תנור ואופים כ-25 דקות, עד שהעוגיות זהובות, ואז מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות וממשיכים לאפות עוד 10-15 דקות לייבוש העוגיות בפנים (שוברים אחת כדי לבדוק).
  6. מצננים לחלוטין ומפרידים בין הרקיקים שנותרו מחוברים. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

הערות

  • להכנת העוגיות תצטרכו 1.5 עד 2 כוסות מיץ תפוזים, לפי הצורך.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody