
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כוללשעה ו-25 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים6
השף הצמוד שלי וגם אחותי - שני הטועמים הכי קשוחים שלי, פסקו פה אחד שזה אחד המתכונים הכי טובים שלי. לא נראה לי שתתווכחו איתם. ולי - סתם כיף לפתוח את היום איתם - גם קל להכין וגם, עם התבנית חלוקה שלי, קל לקחת מנה אחת ודי (נו טוב, ועוד אחת ודי…).
מצרכים
-
3 1/2כוסות או 500 גרם קמח לבן
-
300גרם או 1 1/2 כוסות סוכר לבן
-
120גרם או 1/2 כוס סוכר חום כהה
-
300 גרם חמאה רכה
-
6 תפוחי עץ גרני סמיט גדולים
-
1 כף קינמון טחון
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בידיים מפוררים קמח, סוכר לבן וחום וחמאה לפירורים.
- קולפים תפוחים, חותכים לקוביות קטנות ושמים בקערה. מערבבים פנימה קינמון וכוס אחת מהפירורים.
- משטחים מחצית מהפירורים שנותרו בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת ואופים כ-20 דקות, להזהבה קלה.
- משטחים את התפוחים מעל הבסיס האפוי. מפזרים מעל את הפירורים שנותרו. משמנים את החלק שמחלק לריבועים ולוחצים אותו פנימה. מחזירים לאפייה ב-170 מעלות כ-45 דקות, להזהבה.
- מצננים ופורסים לריבועים.
תגובות (62)
האם ניתן להמיר את החמאה לבצק הפריך בשמן קנולה? זאת מהסיבה שאני מעדיפה שעוגת התפוחים תהיה פרווה ולא חלבית.
במתכון כתוב להשתמש בחמאה רכה אבל בדרך כלל בבצק פריך משתמשים בחמאה קרה… מה נכון כאן?
מאחר והבצק הוא בצק פירורים, רצוי להשתמש בחמאה רכה שקל לעבד בידיים לפירורים. בצק פריך שמכינים במיקסר ומרדדים אכן מכינים במחמאה קרה חתוכה לקוביות.
מה זה החלק שמחלק לריבועןם?
ישנו כלי חלוקה שמחלק עוגות לריבועים. אפשר גם לחתוך בסכין “בשיטה הישנה” ((:
המתכון חסר. איפה הביצים? איפה תהליך הכנת הקלתית?
זהו מתכון ללא ביצים. מכינים את הפירורים מהקמח, הסוכר והחמאה. חצי מכמות הפירורים משטחים בתחתית התבנית (זוהי הקלתית) מעל מניחים את התפוחים ומפזרים מלמעלה את החצי הנותר של הפירורים.
היי, רציתי לשאול את אפשר להשתמש בסוכר חום דמררה? האם חייבים להשתמש בסוכר לבן? תודה על המענה
אפשר להשתמש בסוכר חום דמררה. אותה הכמות.
מה זה החלק שמחלק לריבועים?
יש תבנית חלוקה לריבועים שניתן לרכוש ולחתוך בעזתה ריבועים שווים. אפשר גם לחתוך בסכין.
אם אני מבצעת חיתוך בשיטה הישנה מזתומרת ללחוץ פנימה לבצע חיתוך עד הסוף או חצי חיתוך עד לפני התחתית )
חיתוך עד הסוף (לא חצי חיתוך).
אפשר להחליף את החמרה בשמן? ומה הכמותת המתאימה?
לא ניתן להחליף את החמאה בשמן משום שהחמאה אמורה להיות רכה (לא מומסת ונוזלית). ניתן להחליף את החמאה במחמאה או תחליף חמאה פרווה אחר. בהצלחה!
אם אני לא רוצה חיתוכיות, אלא עוגה בתבנית עגולה, איזה קוטר יתאים כאן?
תבנית קוטר 24 או 26 תתאים למתכון. בהצלחה (:
אפשר לרשום כמה גרם סוכר לבן וסוכר חום?
300 גרם סוכר לבן. 120 גרם סוכר חום כהה.
האם אפשר להמיר קמח בקמח תפוחי אדמה או קמח מצה כדי שתתאים לפסח?
פחות מומלץ