ריבועי תפוחים ופירורים

ריבועי תפוחים ופירורים זו מעין עוגה נוסטלגית, עסיסית ונימוחה, על בסיס בצק פריך, עם מלית תפוחים רכים כמו ריבה ופירורים זהובים ופריכים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-25 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    6

השף הצמוד שלי וגם אחותי - שני הטועמים הכי קשוחים שלי, פסקו פה אחד שזה אחד המתכונים הכי טובים שלי. לא נראה לי שתתווכחו איתם. ולי - סתם כיף לפתוח את היום איתם - גם קל להכין וגם, עם התבנית חלוקה שלי, קל לקחת מנה אחת ודי (נו טוב, ועוד אחת ודי…).

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בידיים מפוררים קמח, סוכר לבן וחום וחמאה לפירורים.
  3. קולפים תפוחים, חותכים לקוביות קטנות ושמים בקערה. מערבבים פנימה קינמון וכוס אחת מהפירורים.
  4. משטחים מחצית מהפירורים שנותרו בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת ואופים כ-20 דקות, להזהבה קלה.
  5. משטחים את התפוחים מעל הבסיס האפוי. מפזרים מעל את הפירורים שנותרו. משמנים את החלק שמחלק לריבועים ולוחצים אותו פנימה. מחזירים לאפייה ב-170 מעלות כ-45 דקות, להזהבה.
  6. מצננים ופורסים לריבועים.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (54)

    Avatar
    שלומית פרויד

    האם ניתן להמיר את החמאה לבצק הפריך בשמן קנולה? זאת מהסיבה שאני מעדיפה שעוגת התפוחים תהיה פרווה ולא חלבית.

    Avatar
    Reut Salman

    במתכון כתוב להשתמש בחמאה רכה אבל בדרך כלל בבצק פריך משתמשים בחמאה קרה… מה נכון כאן?

      Foody team
      Foody team

      מאחר והבצק הוא בצק פירורים, רצוי להשתמש בחמאה רכה שקל לעבד בידיים לפירורים. בצק פריך שמכינים במיקסר ומרדדים אכן מכינים במחמאה קרה חתוכה לקוביות.

      Foody team
      Foody team

      ישנו כלי חלוקה שמחלק עוגות לריבועים. אפשר גם לחתוך בסכין “בשיטה הישנה” ((:

    Avatar
    גיל הורן

    המתכון חסר. איפה הביצים? איפה תהליך הכנת הקלתית?

      Foody team
      Foody team

      זהו מתכון ללא ביצים. מכינים את הפירורים מהקמח, הסוכר והחמאה. חצי מכמות הפירורים משטחים בתחתית התבנית (זוהי הקלתית) מעל מניחים את התפוחים ומפזרים מלמעלה את החצי הנותר של הפירורים.

    Avatar
    ירדן

    היי, רציתי לשאול את אפשר להשתמש בסוכר חום דמררה? האם חייבים להשתמש בסוכר לבן? תודה על המענה

      Foody team
      Foody team

      אפשר להשתמש בסוכר חום דמררה. אותה הכמות.

    Avatar
    Dafna Elia

    מה זה החלק שמחלק לריבועים?

      Foody team
      Foody team

      יש תבנית חלוקה לריבועים שניתן לרכוש ולחתוך בעזתה ריבועים שווים. אפשר גם לחתוך בסכין.

    Avatar
    שושה

    אם אני מבצעת חיתוך בשיטה הישנה מזתומרת ללחוץ פנימה לבצע חיתוך עד הסוף או חצי חיתוך עד לפני התחתית )

      Foody team
      Foody team

      חיתוך עד הסוף (לא חצי חיתוך).

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody