ריבועי תפוחים ופירורים

ריבועי תפוחים ופירורים זו מעין עוגה נוסטלגית, עסיסית ונימוחה, על בסיס בצק פריך, עם מלית תפוחים רכים כמו ריבה ופירורים זהובים ופריכים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-25 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    6

השף הצמוד שלי וגם אחותי - שני הטועמים הכי קשוחים שלי, פסקו פה אחד שזה אחד המתכונים הכי טובים שלי. לא נראה לי שתתווכחו איתם. ולי - סתם כיף לפתוח את היום איתם - גם קל להכין וגם, עם התבנית חלוקה שלי, קל לקחת מנה אחת ודי (נו טוב, ועוד אחת ודי…).

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בידיים מפוררים קמח, סוכר לבן וחום וחמאה לפירורים.
  3. קולפים תפוחים, חותכים לקוביות קטנות ושמים בקערה. מערבבים פנימה קינמון וכוס אחת מהפירורים.
  4. משטחים מחצית מהפירורים שנותרו בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת ואופים כ-20 דקות, להזהבה קלה.
  5. משטחים את התפוחים מעל הבסיס האפוי. מפזרים מעל את הפירורים שנותרו. משמנים את החלק שמחלק לריבועים ולוחצים אותו פנימה. מחזירים לאפייה ב-170 מעלות כ-45 דקות, להזהבה.
  6. מצננים ופורסים לריבועים.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (6)

Avatar

    Avatar

    כמה זמן אפשר להכין מראש? והאם ניתן להקפיא?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להכין עד 3 ימים מראש, ואפשר להקפיא בקופסה אטומה היטב

    Avatar

    בד”כ במתכונים של תפוחים צריך לקרמל אותם במחבת- מדוע לא עושים זאת כאן?

      Avatar
      Foody Foody

      כאן מדובר במתכון שלא מצריך את קרמול התפוחים. כמובן שאם את אוהבת, את יכולה לקרמל אותם קודם לכן. בהצלחה!

    Avatar

    היי, אפשר להכין גם בתבנית פאי? זה יתאים?

      Avatar
      Foody Foody

      בוודאי!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody