ריבועי תפוחים ופירורים

ריבועי תפוחים ופירורים זו מעין עוגה נוסטלגית, עסיסית ונימוחה, על בסיס בצק פריך, עם מלית תפוחים רכים כמו ריבה ופירורים זהובים ופריכים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-25 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    6

השף הצמוד שלי וגם אחותי - שני הטועמים הכי קשוחים שלי, פסקו פה אחד שזה אחד המתכונים הכי טובים שלי. לא נראה לי שתתווכחו איתם. ולי - סתם כיף לפתוח את היום איתם - גם קל להכין וגם, עם התבנית חלוקה שלי, קל לקחת מנה אחת ודי (נו טוב, ועוד אחת ודי…).

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בידיים מפוררים קמח, סוכר לבן וחום וחמאה לפירורים.
  3. קולפים תפוחים, חותכים לקוביות קטנות ושמים בקערה. מערבבים פנימה קינמון וכוס אחת מהפירורים.
  4. משטחים מחצית מהפירורים שנותרו בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת ואופים כ-20 דקות, להזהבה קלה.
  5. משטחים את התפוחים מעל הבסיס האפוי. מפזרים מעל את הפירורים שנותרו. משמנים את החלק שמחלק לריבועים ולוחצים אותו פנימה. מחזירים לאפייה ב-170 מעלות כ-45 דקות, להזהבה.
  6. מצננים ופורסים לריבועים.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (33)

Avatar

      Avatar
      Foody Foody

      אין 🙂

    Avatar
    מירב

    הכנתי את המתכון יוצא טעים אבל התחתית יצאה לי מאוד קשה,מה עשיתי לא בסדר??

      Avatar
      Foody Foody

      נשמע כמו לישת יתר של הבצק. כשמדובר בבצק פריך – כדאי ללוש את הבצק כמה שפחות לפני האפיה

    Avatar
    דלית

    מדוע צריך גם נייר אפייה וגם לשמן את התבנית? אי אפשר להסתפק אק בשימון התבנית?

      Avatar
      Foody Foody

      מרפים את התבנית בנייר אפיה כדי שלא ידבק לתבנית, ומשמנים את נייר האפיה כדי שלא ידבק לנייר אפיה…
      שימון התבנית לא יספיק כיוון שגם בתבנית משומנת הבצק הפריך שלמטה יתפרק אם ידבק אליה.

    Avatar
    אמיר

    בצק פריך בשילוב תפוחים זה תענוג ואם אפשר 2 שאלות .. אני אוהב לשלב בבצק פריך שקדים טחונים האם אפשרי כאן ? האם ניתן להכין במקום 300ג חמאה 150 ÷ 150 שמן קנולה למשל ? שמן קוקוס לא יביא לטעם לוואי קוקוס ? אשמח לתשובות

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להחליף חלק מהקמח בשקדים טחונים.
      וכן, אפשר להחליף מחצית מכמות החמאה בשמן.
      שמן קוקוס יוסיף טעם של קוקוס 🙂

    Avatar
    אמיר

    התפוחים יספיקו להתרקח ולהתבשל בצורה כזאת בתנור ? הבצק לא יאפה לפני התפוחים ? ואם אני מחליט לקרמיל את התפוחים לריכוך במחבת מה לשים ? וכמה סוכר וחמאה לכמות ? תודה מראש

      Avatar
      Foody Foody

      התפוחים מגיעים בדיוק לדרגת הריכוך הנשונה לפי המתכון.
      אפשר גם לקרמל אותם מעט במחבת לפני זה. להמיס במחבת 50 גרם חמאה עם 10 כםות סוכר ולהוסיף את התפוחים

    Avatar
    Ami

    שאלה בבקשה , אם הבנתי נכון , כוס מפרורי הבצק מערבבים עם התפוחים ? וזה חוץ מהחלק שמפזרים מעל בסוף ? כלומר חוץ מהבסיס ושכבת הפירורים העליונים ?תודה מראש

      Avatar
      Foody Foody

      נכון, כוס אחת עם התפוחים,
      וממה שנשאר – חצי לבסיס וחצי מלמעלה

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody