ריבועי פקאן

ריבועי פקאן זה קינוח מתוק ומפנק על התפר בין עוגה לחטיף, שמורכב מתחתית בצק דקה ופריכה ומלית עשירה על בסיס קרמל, דבש ואגוזי פקאן
ריבועי פקאן זה קינוח מתוק ומפנק על התפר בין עוגה לחטיף, שמורכב מתחתית בצק דקה ופריכה ומלית עשירה על בסיס קרמל, דבש ואגוזי פקאן
  • קרין
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

מצרכים

מצרכים


תבנית מרובעת 20X20

תחתית בצק

מלית


אופן הכנה

  1. מכינים את התחתית: במעבד מזון מעבדים חמאה עם סוכר, קמח, תמצית וניל ומלח לתערובת פירורית.
  2. מוסיפים חלב ומעבדים לבצק חלק.
  3. משטחים בידיים את הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה, דוקרים במזלג ואופים בחום של 180 מעלות כ-10-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו עובד.
  4. מכינים את המלית: בסיר מחממים חמאה, דבש, שמנת מתוקה וסוכר חום עד שהחמאה נמסה. מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה על אש גבוהה במשך דקה-שתיים. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הפקאנים.
  5. מרכיבים ואופים: יוצקים את התערובת על הבצק האפוי למחצה ומחזירים לתנור (ב-180 מעלות עדיין) ל-15-20 דקות, עד שהמלית האגוזים מבעבעת ושחומה.
  6. מצננים לחלוטין על השיש (לפחות שעתיים). מעבירים להמשך קירור במקרר לשעתיים נוספות כדי להקל על הפריסה.
  7. מחלצים מהתבנית (בעזרת נייר האפייה) ופורסים לריבועים.
  8. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר ומגישים בטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (27)

Avatar

    Avatar
    רחל

    תודה. אם אני עושה פי 2 איזה גודל תבנית?

      Foody team
      Foody team

      כ-40 על 40

      Foody team
      Foody team

      לא. צריך להוסיף כ-50%

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות