ריבועי פקאן

ריבועי פקאן זה קינוח מתוק ומפנק על התפר בין עוגה לחטיף, שמורכב מתחתית בצק דקה ופריכה ומלית עשירה על בסיס קרמל, דבש ואגוזי פקאן
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

מצרכים

תחתית בצק

  • 100 גרם חמאה
  • 1/4 כוס סוכר לבן
  • 1 כוס קמח לבן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 קורט מלח דק
  • 2 כפות חלב 3%

מלית

  • 150 גרם חמאה
  • 1/3 כוס דבש
  • 2 כפות שמנת מתוקה 38%
  • 3/4 כוס סוכר חום כהה
  • 3
    כוסות או 300 גרם אגוזי פקאן

אופן הכנה

  1. מכינים את התחתית: במעבד מזון מעבדים חמאה עם סוכר, קמח, תמצית וניל ומלח לתערובת פירורית.
  2. מוסיפים חלב ומעבדים לבצק חלק.
  3. משטחים בידיים את הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה, דוקרים במזלג ואופים בחום של 180 מעלות כ-10-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו עובד.
  4. מכינים את המלית: בסיר מחממים חמאה, דבש, שמנת מתוקה וסוכר חום עד שהחמאה נמסה. מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה על אש גבוהה במשך דקה-שתיים. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הפקאנים.
  5. מרכיבים ואופים: יוצקים את התערובת על הבצק האפוי למחצה ומחזירים לתנור (ב-180 מעלות עדיין) ל-15-20 דקות, עד שהמלית האגוזים מבעבעת ושחומה.
  6. מצננים לחלוטין על השיש (לפחות שעתיים). מעבירים להמשך קירור במקרר לשעתיים נוספות כדי להקל על הפריסה.
  7. מחלצים מהתבנית (בעזרת נייר האפייה) ופורסים לריבועים.
  8. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר ומגישים בטמפרטורת החדר.

קטגוריות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody