רוטב טופי חם

רוטב טופי חם זה תערובת קרמל בסיסי עם שמנת מתוקה. הוא יכול להיות קינוח כשלעצמו, מתוק ומפנק, או תוספת לקינוחים אחרים, גלידות או פירות
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    10 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    2

מצרכים

אופן הכנה

  1. מכינים קרמל: מחממים מחבת ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, ולא מערבבים אלא רק מנערים את המחבת ומוסיפים עוד ועוד סוכר עד שהכל נמס לקרמל.
  2. במקביל מחממים בסיר קטן את השמנת המתוקה לסף רתיחה.
  3. מוסיפים את השמנת (בזהירות! זה לוהט מבעבע בטירוף!!) ומערבבים, ממשיכים לחמם על אש נמוכה עד לקבלת רוטב חלק ואחיד. מצננים מעט.
  4. מגישים כתוספת או קישוט.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (15)

    Avatar
    יזהר כהן

    אפשר להשתמש ברוטב הזה כציפוי לעוגת גבינה למשל?

      Avatar
      Foody Foody

      בטח!
      רק אם מדובר בעוגת גבינה ללא אפיה – יש להקפיד לא לשפוך את הרוטב כשהוא חם

    Avatar
    יאיר אברמן

    האם אפשר להשתמש בזה כציפוי למלבי?

      Avatar
      Foody Foody

      כן 🙂

    Avatar
    me

    ניתן להקפיא ולאחר מכן להפשיר ולחמם לפני השימוש ?

      Avatar
      Foody Foody

      קרמל נוטה להתפרק בחימום חוזר. עדיף לשמור בקירור ולא בהקפאה

    Avatar
    שאנה הופמן

    אפשר להשתמש ברוטב כפוי לעוגת גבינה אפוי?

      Avatar
      שירז

      על איזה חום צריך לחמם את הסוכר

      Foody team
      Foody team

      בחום גבוה עד שהסוכר מקבל צבע ענברי (היזהרו שלא יישרף).

    Avatar
    אסתי

    אם אני רוצה להשתמש ברוטב למילוי פרלינים והם נשמרים בפריזר, הטופי יתפרק בהפשרה?

      Foody team
      Foody team

      לא מומלץ להקפיא את הטופי.

    Avatar
    טלי

    האם אפשר להמיר לגרסת פרווה? במקום השמנת קצפת צמחית?

      Foody team
      Foody team

      כן, זה אפשרי.

    Avatar
    שגית

    נשרף לי הקרמל… הסוכר בגלל שחיכיתי מכף לכף לסוכר, הסוכר נשרף… איך אפשר להמנע מזה? עשיתי עם סוכר חום, אילי בגלל זה?

      Foody team
      Foody team

      מומלץ לפזר את הסוכר בשכבה אחידה על תחתית הסיר או המחבת (חשוב שיהיו עם תחתית עבה) ולא לערבב עם כף אלא לטלטל בזהירות את הסיר כדי שהחום יתפזר באופן שווה (ברגע שמערבבים עם כף הטמפ’ יורדת ונוצרים גושים). כך הסוכר יימס וברגע שצבעו זהוב (ענברי) הקרמל מוכן (זה השלב שהקרמל מהר מאד הופך לחום ונשרף). בהצלחה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody