רוטב טופי חם

רוטב טופי חם זה תערובת קרמל בסיסי עם שמנת מתוקה. הוא יכול להיות קינוח כשלעצמו, מתוק ומפנק, או תוספת לקינוחים אחרים, גלידות או פירות
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    10 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    2

מצרכים

אופן הכנה

  1. מכינים קרמל: מחממים מחבת ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, ולא מערבבים אלא רק מנערים את המחבת ומוסיפים עוד ועוד סוכר עד שהכל נמס לקרמל.
  2. במקביל מחממים בסיר קטן את השמנת המתוקה לסף רתיחה.
  3. מוסיפים את השמנת (בזהירות! זה לוהט מבעבע בטירוף!!) ומערבבים, ממשיכים לחמם על אש נמוכה עד לקבלת רוטב חלק ואחיד. מצננים מעט.
  4. מגישים כתוספת או קישוט.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (6)

    Avatar
    יזהר כהן

    אפשר להשתמש ברוטב הזה כציפוי לעוגת גבינה למשל?

      Avatar
      Foody Foody

      בטח!
      רק אם מדובר בעוגת גבינה ללא אפיה – יש להקפיד לא לשפוך את הרוטב כשהוא חם

    Avatar
    יאיר אברמן

    האם אפשר להשתמש בזה כציפוי למלבי?

      Avatar
      Foody Foody

      כן 🙂

    Avatar
    me

    ניתן להקפיא ולאחר מכן להפשיר ולחמם לפני השימוש ?

      Avatar
      Foody Foody

      קרמל נוטה להתפרק בחימום חוזר. עדיף לשמור בקירור ולא בהקפאה

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody