רד וולווט קאפקייקס

רד וולווט קאפקייקס אלה עוגות שוקולד אישיות עסיסיות ואדומות, עם גבעה מזולפת של קרם גבינת שמנת ושוקולד לבן במרקם קטיפה. קלאסיקה אמריקאית
רד וולווט קאפקייקס אלה עוגות שוקולד אישיות עסיסיות ואדומות, עם גבעה מזולפת של קרם גבינת שמנת ושוקולד לבן במרקם קטיפה. קלאסיקה אמריקאית
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

רד וולווט (קטיפה אדומה) היא עוגת שוקולד אמריקאית מסורתית וססגונית במיוחד – בזכות תוספת של צבע מאכל אדום לתערובת העוגה. במקור זו עוגה גדולה, שמרכיבים בשכבות, אבל אני מכינה הפעם עוגות אישיות עסיסיות ואדומות, עם גבעה מזולפת של קרם גבינת שמנת ושוקולד לבן (שהוא בעיניי הרבה יותר מוצלח מקרם החמאה הוותיק). ולפני שאתם שואלים – אני לא מרבה להשתמש בצבע מאכל, אבל כאן לא הייתי ממליצה לוותר עליו, כי הגוון הוא כל העניין. מי שבכל זאת מתעקש, יכול כמובן להכין ללא צבע מאכל ולקבל עוגות טעימות באותה מידה – הן פשוט לא יענו כשתקראו להן “רד וולווט”…

מאפינס וקאפקייקס
קרין גורן
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

ציפוי


אופן הכנה

  1. מכינים את הקאפקייקס ומצננים: מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה רכה, ביצים קמח, קקאו, סוכר, מלח ותמצית וניל, ומעבדים 2-3 דקות עד שהתערובת אחידה, קרמית וקצת יותר בהירה. בכוס מערבבים חלב עם מעט צבע מאכל אדום. מוסיפים את החלב הצבוע למיקסר תוך כדי עיבוד. מגבירים את מהירות המיקסר ומעבדים עד שהתערובת צבועה באופן אחיד.
  3. בכוס גדולה שמים אבקת סודה לשתייה, מוסיפים חומץ ומערבבים (זה יתסוס ויהפוך לקצף, וזה בסדר. רק שימו לב שאתם משתמשים בכלי גדול יחסית, כמו כוס, ולא בקערית קטנה). מוסיפים מיד לתערובת שבקערת המיקסר ומעבדים לאיחוד. מוציאים את הקערה מהמיקסר ועוברים בעזרת לקקן על התחתית והדפנות, כדי לוודא שכל התערובת צבועה באדום (אם יש שאריות שלא נצבעו- מקפלים ידנית עד שהתערובת אחידה).
  4. משמנים תבנית סיליקון או מרפדים במנז’טים. ממלאים את השקעים בתבנית עד 3/4 מגובה הדפנות לקאפקייקס גבוהים (או עד 1/2 מהגובה לקאפקייקס נמוכים) - הכי נוח להשתמש בכף גלידה קפיצית. אופים ב-160 מעלות כ-25-20 דקות להתייצבות (קיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים). מצננים לגמרי.
  5. מצפים ומקשטים: מחממים במיקרוגל להמסה (בקערה מתאימה) שוקולד לבן עם 2 כפות חלב. במיקסר מקציפים שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג לקצפת רכה. מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן וגבינת שמנת ומקציפים קצת, רק לאיחוד.
  6. מעבירים לשקית זילוף (עם פייה חלקה או משוננת) ומזלפים ספירלה על כל קאפקייק.
  7. מקשטים בסוכריות קטנות ומגישים. שומרים במקרר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (54)

Avatar

    Avatar
    הדר כהן

    היי קרין אני חושבת שזה מתכון מעולה חוץ מדבר אחד שזה לשמן את המנג׳טים… זה עושה טעם של שמן וזה ממש מוריד מהטעם ומהאיכות ובכללי זה לא וואו לשמן תבניות קאפקייק אני לא שמה שמן ממליצה לכולם לעשות גם

      Avatar
      קרין גורן

      היי הדר, השימון אכן אינו חובה.

    Avatar
    Asaf Guskin

    יש לי שאלה קטנה. זה הגיוני שאם אני רוצה להכין את את המתכון בתור עוגה אני צריך לשים אותה לתנור רק ל- 35 דקות?

      Avatar
      קרין גורן

      הי אסף. זה זמן הגיוני אבל הבדיקה האמיתית זה לבדוק עם קיסם יוצא עם פירורים לחים.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות