רד וולווט קאפקייקס

רד וולווט קאפקייקס אלה עוגות שוקולד אישיות עסיסיות ואדומות, עם גבעה מזולפת של קרם גבינת שמנת ושוקולד לבן במרקם קטיפה. קלאסיקה אמריקאית
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    17

רד וולווט (קטיפה אדומה) היא עוגת שוקולד אמריקאית מסורתית וססגונית במיוחד - בזכות תוספת של צבע מאכל אדום לתערובת העוגה. במקור זו עוגה גדולה, שמרכיבים בשכבות, אבל אני מכינה הפעם עוגות אישיות עסיסיות ואדומות, עם גבעה מזולפת של קרם גבינת שמנת ושוקולד לבן (שהוא בעיניי הרבה יותר מוצלח מקרם החמאה הוותיק). ולפני שאתם שואלים - אני לא מרבה להשתמש בצבע מאכל, אבל כאן לא הייתי ממליצה לוותר עליו, כי הגוון הוא כל העניין. מי שבכל זאת מתעקש, יכול כמובן להכין ללא צבע מאכל ולקבל עוגות טעימות באותה מידה - הן פשוט לא יענו כשתקראו להן “רד וולווט”…

מצרכים

קאפקייקס

ציפוי

אופן הכנה

  1. מכינים את הקאפקייקס ומצננים: מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה רכה, ביצים קמח, קקאו, סוכר, מלח ותמצית וניל, ומעבדים 2-3 דקות עד שהתערובת אחידה, קרמית וקצת יותר בהירה. בכוס מערבבים חלב עם מעט צבע מאכל אדום. מוסיפים את החלב הצבוע למיקסר תוך כדי עיבוד. מגבירים את מהירות המיקסר ומעבדים עד שהתערובת צבועה באופן אחיד.
  3. בכוס גדולה שמים אבקת סודה לשתייה, מוסיפים חומץ ומערבבים (זה יתסוס ויהפוך לקצף, וזה בסדר. רק שימו לב שאתם משתמשים בכלי גדול יחסית, כמו כוס, ולא בקערית קטנה). מוסיפים מיד לתערובת שבקערת המיקסר ומעבדים לאיחוד. מוציאים את הקערה מהמיקסר ועוברים בעזרת לקקן על התחתית והדפנות, כדי לוודא שכל התערובת צבועה באדום (אם יש שאריות שלא נצבעו- מקפלים ידנית עד שהתערובת אחידה).
  4. משמנים תבנית סיליקון או מרפדים במנז’טים. ממלאים את השקעים בתבנית עד 3/4 מגובה הדפנות לקאפקייקס גבוהים (או עד 1/2 מהגובה לקאפקייקס נמוכים) - הכי נוח להשתמש בכף גלידה קפיצית. אופים ב-160 מעלות כ-25-20 דקות להתייצבות (קיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים). מצננים לגמרי.
  5. מצפים ומקשטים: מחממים במיקרוגל להמסה (בקערה מתאימה) שוקולד לבן עם 2 כפות חלב. במיקסר מקציפים שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג לקצפת רכה. מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן וגבינת שמנת ומקציפים קצת, רק לאיחוד.
  6. מעבירים לשקית זילוף (עם פייה חלקה או משוננת) ומזלפים ספירלה על כל קאפקייק.
  7. מקשטים בסוכריות קטנות ומגישים. שומרים במקרר.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (16)

    Avatar
    קרמל

    האם קיימת אפשרות להפוך את המתכון לעוגה?

      Avatar
      Foody Foody

      תבנית עגולה 22, ולהאריך מעט את זמן האפייה. רצוי לבצע בדיקה עם קיסם כדי לוודא שהעוגה מוכנה

    Avatar
    אביב בן דוד

    מעוניינת להפוך את המתכון לעוגה, אך אני רוצה להכין עוגת שכבות.

      Avatar
      Foody Foody

      היי, היות שהמתכון הזה מתייחס לקאפקייקס, ממליצים לפנות לאינטרנט בחיפוש אחר מתכון עוגת שכבות שיתאים לך יותר. בהצלחה!

    Avatar
    הילה אזולאי

    אפשר להמיר את החמאה לשמן?

      Avatar
      Foody Foody

      עדיף להמיר בכמות זהה של שמן קוקוס

    Avatar
    מעיין

    לצערי יצא לא אכיל החמאה נוזלת מהפה ממש דוחה הייתי צריכה לזרוק לפח אחרי זמן רב של הכנה וקניית מצרכים יקרים. לא ממליצה בכלל

      Foody team
      Foody team

      היי מעיין מצטערים לשמוע 🙁
      האם עקבת בפירוט אחרי כל השלבים?

    Avatar
    מאי לוי

    באיזה צבע מאכל השתמשת?כי שמתי צבע מאכל אדום של מימונס והבלילה לא תפסה את הצבע

      Foody team
      Foody team

      יש לנער היטב את צבע המאכל לפני השימוש. בהצלחה!

    Avatar
    עדי מגל

    מבאס שלא מציינת שצריך לפחות כף של צבע מאכל אחרת זה לא יוצא אדום והלכה המסה וזמן העבודה

    Avatar
    עדי מגל

    מלבד כמות צבע המאכל שלא צוינה הכל יצא אחלה

    Avatar
    תום

    יש אפשרות להחליף את צבע המאכל באבקת אבץ?

      Foody team
      Foody team

      אפשרי, באבקת אבץ למאכל כמובן.

    Avatar
    טל

    במה אפשר להחליף את החלב במתכון ?

      Foody team
      Foody team

      אפשר להחליף בחלב סויה, שקדים או אורז או במיץ תפוזים. בהצלחה (:

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody