
קרקר שומשום מלוח שלא תוכלו להפסיק לנשנש
למה לקנות קרקרים כשאפשר להכין בבית? קרין גורן עם מתכון קל להכנה של קרקר שומשום מלוח נפלא, שכיף להכין ועוד יותר כיף לזלול עם גבינה
למה לקנות קרקרים כשאפשר להכין בבית? קרין גורן עם מתכון קל להכנה של קרקר שומשום מלוח נפלא, שכיף להכין ועוד יותר כיף לזלול עם גבינה
- קרין
-
מרכיבים8
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 8 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 50 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבנית מלבנית ענקית (תבנית תנור) - 40X32
קרקרים
-
1 כוס קמח שיפון מלא
-
1כוס או 100 גרם שיבולת שועל דקה (אינסטנט)
-
2 כפיות מלח דק
-
2 כפות שמן זית
-
2 כוסות מים פושרים
-
1/2 כוס שומשום
קישוט
-
1/2 כוס שומשום

אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה ומשמנים קלות בתרסיס השמן.
- בקערה מערבבים את כל חומרי הבצק לפי הסדר לתערובת נוזלית מאוד.
- מוזגים את התערובת לתבניות ומשטחים בשכבה דקה ואחידה. מפזרים מעל את השומשום שנשאר.
- אופים 10 דקות, מוציאים את התבניות לרגע וחותכים בזהירות לקרקרים. מנמיכים את החום ל-140 מעלות, ואופים עוד שעה, לייבוש מלא.
- מצננים. שוברים לקרקרים לפי הסימון ושומרים בקופסה אטומה.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה ומשמנים קלות בתרסיס השמן.
- בקערה מערבבים את כל חומרי הבצק לפי הסדר לתערובת נוזלית מאוד.
- מוזגים את התערובת לתבניות ומשטחים בשכבה דקה ואחידה. מפזרים מעל את השומשום שנשאר.
- אופים 10 דקות, מוציאים את התבניות לרגע וחותכים בזהירות לקרקרים. מנמיכים את החום ל-140 מעלות, ואופים עוד שעה, לייבוש מלא.
- מצננים. שוברים לקרקרים לפי הסימון ושומרים בקופסה אטומה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (16)
אפשר להמר את השיבולת שועל בפצפוצי אורז?
לא במקרה הזה
אחלה מתכון , הכנתי אותו כבר לפחות עשר פעמים , למי שרוצה לחסוך בקלוריות זה טעים רצח גם בלי השומשום בבלילה ורק עם שומשום לקישוט
האם אפשר להחליף לקמח לבן רגיל או מלא? פחות מתחברת לשיפון או כוסמין
אפשר להמיר לקמח מלא או חצי קמח מלא וחצי קמח לבן. בהצלחה!