קרקר כוסמין כפרי של קרין גורן

  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    8

מצרכים

בלילה

  • 2
    כוסות או 200 גרם קמח כוסמין
  • 2 כוסות שיבולת שועל דקה (אינסטנט)
  • 1
    כף או 15 גרם מלח דק
  • 4
    כפות או 60 מ"ל שמן זית
  • 3
    כוסות או 720 מ"ל מים פושרים

תוספות

  • 1
    כוס או 100 גרם גרעיני חמנייה
  • 1
    כוס או 100 גרם גרעיני דלעת
  • 1
    כוס או 140 גרם שומשום

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות טורבו. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה ומשמנים היטב את הנייר.
  2. מכינים את הבלילה: בקערה גדולה טורפים במטרפה את כל מרכיבי הבלילה, בלי התוספות, לתערובת אחידה ונוזלית מאוד, שנראית כמו מרק.
  3. שומרים 1/4 מהתוספות בצד לקישוט בהמשך, ואת היתר מערבבים לתוך הבלילה. מוזגים 1/2 מכמות הבלילה לכל תבנית ומורחים בעזרת פלטה, או גב של כף, בשכבה דקה ואחידה. מפזרים מעל את שאר התוספות.
  4. אופים 10 דקות, להתייצבות חלקית. מוציאים מהתנור וחותכים בזהירות בעזרת גלגלת פיצה לקרקרים.
  5. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים עוד 30 דקות להשחמה וייבוש מלא. אם הקרקרים עדיין רכים מדי, מחזירים פעם שלישית לתנור בחום נמוך עוד יותר, של 130 מעלות, וממשיכים לאפות לייבוש מלא.
  6. מצננים ושוברים לקרקרים לפי החיתוך. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody