קרמוגיות חלבה

קרמוגיות חלבה אלה עוגיות שוקולד נוסטלגיות, פריכות, טעימות ופשוטות להכנה, עם הפתעת חלבה שמתגלה בכל ביס. שילוב מושלם של שוקולד וחלבה
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

גרסה ביתית לעוגיות שמזכירות לי נסיעות לטיולים משפחתיים כילדה (אני ואחותי היינו מחסלות קופסאות במושב האחורי).

מצרכים

מלית חלבה

אופן הכנה

  1. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, שני סוגי סוכר וממרח חלבה לתערובת קרמית. מוסיפים ביצה ומעבדים לאיחוד. מוסיפים קמח, קקאו, אבקת סודה לשתייה ומלח ומעבדים לבצק אחיד.
  2. בקערית נפרדת מערבבים ממרח חלבה ואבקת סוכר עד שאפשר ללוש את התערובת והיא לא דביקה, ונוחה לגלגול.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  4. מגלגלים את תערובת החלבה ל-35 כדורים קטנים בגודל זית (אם צריך “מקמחים” את הידיים באבקת סוכר).
  5. מגלגלים את תערובת השוקולד ל-35 כדורים בגודל עגבניית שרי,
  6. מועכים ל”פיתה” כל כדור שוקולד, מניחים באמצע כדור חלבה ומקפלים סביב להחבאת החלבה בשוקולד. מגלגלים שוב לכדור מושלם ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מועכים מעט בכרית כף יד רטובה ליצירת עוגייה עגולה ושטוחה.
  7. אופים 8-10 דקות עד שהעוגיות מתחילות להיסדק, הן יציבות בשוליים ומרכזן עדיין רך.
  8. מצננים מעט ומגישים.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    עדי וייס

    היי! תודה על המתכון:) אשמח לדעת אם יש אפשרות להשתמש בתחליף פרווה לחמאה והאם יש אפשרוץ להשתמש בטחינה במקום בממרח חלבה? תודה!

      Avatar
      Foody Foody

      היי עדי, אפשר להשתמש בשמן קוקוס בכמות של 70 גרם. אפשר להשתמש בטחינה במקום בממרח חלבה בבצק העוגייה, אך לחזק אותה ב-2-3 כפות סילאן. יחד עם זאת, במילוי נדרש ממרח חלבה. בהצלחה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody