קרמוגיות וניל ממולאות נוטלה

קרמוגיות וניל ממולאות נוטלה אלה עוגיות חמאה קטנות, עדינות ורכות, פשוטות להכנה ודי זריזות, עם מלית נוטלה מוכנה, שמייצרת ניגוד צבעים מקסים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

מאז שהצגתי באחת התוכניות מתכון של קרמוגיות חלבה (עוגיות שוקו שבתוכן מסתתר קרם חלבה בהיר) לא מפסיקים לבקש ממני גם את ה”גרסה ההפוכה” - מתכון של עוגיות בהירות ממולאות קרם כהה.

אז הנה בשבילכם, חדש מהתנור - קרמוגיות וניל עם מלית נוטלה (שוקולד-אגוזים) בפנים.

כדי שאפשר יהיה להחביא את הנוטלה בקלות בעוגיות, בגלגול פשוט ביד- אני מקפיאה מראש כפיות של המלית על מגש מרופד נייר אפייה. מי שנוח לו יותר להשתמש בשקית זילוף במקום בכפיות, יכול לזלף טיפות על המגש (אבל לא לוותר על ההקפאה להתקשות…)

מצרכים

מלית

  • 1 כוס נוטלה

בצק

  • 150 גרם חמאה רכה
  • 1
    כוס או 200 גרם סוכר לבן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה L
  • 2
    כוסות או 280 גרם קמח לבן
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח דק

אופן הכנה

  1. מניחים כפיות נוטלה על מגש מרופד נייר אפייה ומקפיאים להתקשות (חצי שעה לפחות).
  2. במיקסר מעבדים חמאה, סוכר ותמצית וניל לתערובת קרמית. מוסיפים ביצה ומעבדים לאיחוד. מוסיפים קמח, אבקת סודה ומלח ומעבדים לבצק אחיד, רך ולא דביק.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  4. מגלגלים את הבצק ל-25 כדורים ומשטחים בידיים ל”פיתות”. מניחים במרכז כל “פיתה” עיגול נוטלה קפוא וסוגרים לכדור ממולא. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. אופים 10 דקות, עד שהעוגיות משתטחות מעט ומזהיבות בשוליים (הן אמורות להישאר יחסית בהירות).
  6. מצננים מעט וטורפים.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody