
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כוללשעה
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים8
מאז שהצגתי באחת התוכניות מתכון של קרמוגיות חלבה (עוגיות שוקו שבתוכן מסתתר קרם חלבה בהיר) לא מפסיקים לבקש ממני גם את ה”גרסה ההפוכה” - מתכון של עוגיות בהירות ממולאות קרם כהה.
אז הנה בשבילכם, חדש מהתנור - קרמוגיות וניל עם מלית נוטלה (שוקולד-אגוזים) בפנים.
כדי שאפשר יהיה להחביא את הנוטלה בקלות בעוגיות, בגלגול פשוט ביד- אני מקפיאה מראש כפיות של המלית על מגש מרופד נייר אפייה. מי שנוח לו יותר להשתמש בשקית זילוף במקום בכפיות, יכול לזלף טיפות על המגש (אבל לא לוותר על ההקפאה להתקשות…)
מצרכים
מלית
-
1 כוס נוטלה
בצק
-
150 גרם חמאה רכה
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 ביצה L
-
2כוסות או 280 גרם קמח לבן
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/2 כפית מלח דק
אופן הכנה
- מניחים כפיות נוטלה על מגש מרופד נייר אפייה ומקפיאים להתקשות (חצי שעה לפחות).
- במיקסר מעבדים חמאה, סוכר ותמצית וניל לתערובת קרמית. מוסיפים ביצה ומעבדים לאיחוד. מוסיפים קמח, אבקת סודה ומלח ומעבדים לבצק אחיד, רך ולא דביק.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מגלגלים את הבצק ל-25 כדורים ומשטחים בידיים ל”פיתות”. מניחים במרכז כל “פיתה” עיגול נוטלה קפוא וסוגרים לכדור ממולא. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים 10 דקות, עד שהעוגיות משתטחות מעט ומזהיבות בשוליים (הן אמורות להישאר יחסית בהירות).
- מצננים מעט וטורפים.
תגובות (81)
היי העוגיות יצאו מושלמות אבל מתוקות מידיי לטעמי, אם אני רוצה לשים רק 100 גר סוכר איך זה ישפיע על שאר הרכיבים?
לא צריך לשנות את יתר המרכיבים. אם לא אוהבים מאד מתוק, פשוט מפחיתים את כמות הסוכר (אפשר גם להסתפק במתיקות המילוי). בהצלחה (:
אפשר בלי מיקסר? לעבד הכל ביד?
אפשר כמובן, דורש קצת יותר עבודה ((: בהצלחה!!!
האם אפשר להחליף את החמאה במחמאה?
בוודאי (: בהצלחה!
כמה זמן אפשר לשמור את העוגיות?
כשבוע בכלי אטום ובמקום מוצל, יבש וקריר.
באיזה שלב מוסיפים מים בשביל שיהיה אפשר לשחק עם הבצק ולעשות מהם כדורים.. לא רשום בשום מקום. וגם אם כן כמה צריך להוסיף?
לא מוסיפים מים לבצק. את הכדורים מכינים באופן הבא: כדי שאפשר יהיה להחביא את הנוטלה בקלות בעוגיות, בגלגול פשוט ביד- מקפיאים מראש כפיות של המלית על מגש מרופד בנייר אפייה. אפשר להשתמש בשקית זילוף במקום בכפיות, ולזלף טיפות על המגש (אבל לא לוותר על ההקפאה להתקשות…). בהצלחה!
היי, אפשרי להחליף את הנוטלה בממרח נוגט? ולא צוין באיזה וו להשתמש במיקסר.. תודה מראש🙏
אפשר להחליף את הנוטלה בקרם נוגט. יש להשתמש בוו הגיטרה. בהצלחה (:
מניחים עיגול בצק נוסף מעל השוקולד? לא מופיע איך סוגרים את השוקולד בתוך הבצק ויש 25 כדורים
היי, מילוי הבצק מזכיר הכנת קובה. מכדררים את הבצק, מועכים את מרכזו, מכניסים את המלית, מכסים בבצק ש”נמעך” מעט לצדדים ומכדררים שוב. אלה הן לא שתי חתיכות בצק אחת על השנייה אלא אחת שממלאים את מרכזה ומכסים. בהצלחה!
האם יש משהו לשים במקום ביצים, בלי לקלקל את המרקם??
אפשר להשתמש ברסק תפוחים המשמש כתחליף לטבעונים או לרגישים לביצים אך זה לא יצא בדיוק באותו המרקם. קשה למצוא תחליף מדויק לביצים. בהצלחה!