קרמוגיות וניל ממולאות נוטלה

קרמוגיות וניל ממולאות נוטלה אלה עוגיות חמאה קטנות, עדינות ורכות, פשוטות להכנה ודי זריזות, עם מלית נוטלה מוכנה, שמייצרת ניגוד צבעים מקסים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

מאז שהצגתי באחת התוכניות מתכון של קרמוגיות חלבה (עוגיות שוקו שבתוכן מסתתר קרם חלבה בהיר) לא מפסיקים לבקש ממני גם את ה”גרסה ההפוכה” - מתכון של עוגיות בהירות ממולאות קרם כהה.

אז הנה בשבילכם, חדש מהתנור - קרמוגיות וניל עם מלית נוטלה (שוקולד-אגוזים) בפנים.

כדי שאפשר יהיה להחביא את הנוטלה בקלות בעוגיות, בגלגול פשוט ביד- אני מקפיאה מראש כפיות של המלית על מגש מרופד נייר אפייה. מי שנוח לו יותר להשתמש בשקית זילוף במקום בכפיות, יכול לזלף טיפות על המגש (אבל לא לוותר על ההקפאה להתקשות…)

מצרכים

מלית

בצק

אופן הכנה

  1. מניחים כפיות נוטלה על מגש מרופד נייר אפייה ומקפיאים להתקשות (חצי שעה לפחות).
  2. במיקסר מעבדים חמאה, סוכר ותמצית וניל לתערובת קרמית. מוסיפים ביצה ומעבדים לאיחוד. מוסיפים קמח, אבקת סודה ומלח ומעבדים לבצק אחיד, רך ולא דביק.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  4. מגלגלים את הבצק ל-25 כדורים ומשטחים בידיים ל”פיתות”. מניחים במרכז כל “פיתה” עיגול נוטלה קפוא וסוגרים לכדור ממולא. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. אופים 10 דקות, עד שהעוגיות משתטחות מעט ומזהיבות בשוליים (הן אמורות להישאר יחסית בהירות).
  6. מצננים מעט וטורפים.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (81)

Avatar

    Avatar
    יאנה

    היי העוגיות יצאו מושלמות אבל מתוקות מידיי לטעמי, אם אני רוצה לשים רק 100 גר סוכר איך זה ישפיע על שאר הרכיבים?

      Foody team
      Foody team

      לא צריך לשנות את יתר המרכיבים. אם לא אוהבים מאד מתוק, פשוט מפחיתים את כמות הסוכר (אפשר גם להסתפק במתיקות המילוי). בהצלחה (:

      Foody team
      Foody team

      אפשר כמובן, דורש קצת יותר עבודה ((: בהצלחה!!!

    Avatar
    שרית

    האם אפשר להחליף את החמאה במחמאה?

      Foody team
      Foody team

      בוודאי (: בהצלחה!

    Avatar
    romi ofir

    כמה זמן אפשר לשמור את העוגיות?

      Foody team
      Foody team

      כשבוע בכלי אטום ובמקום מוצל, יבש וקריר.

    Avatar
    דריה

    באיזה שלב מוסיפים מים בשביל שיהיה אפשר לשחק עם הבצק ולעשות מהם כדורים.. לא רשום בשום מקום. וגם אם כן כמה צריך להוסיף?

      Foody team
      Foody team

      לא מוסיפים מים לבצק. את הכדורים מכינים באופן הבא: כדי שאפשר יהיה להחביא את הנוטלה בקלות בעוגיות, בגלגול פשוט ביד- מקפיאים מראש כפיות של המלית על מגש מרופד בנייר אפייה. אפשר להשתמש בשקית זילוף במקום בכפיות, ולזלף טיפות על המגש (אבל לא לוותר על ההקפאה להתקשות…). בהצלחה!

    Avatar
    מעיין שלג

    היי, אפשרי להחליף את הנוטלה בממרח נוגט? ולא צוין באיזה וו להשתמש במיקסר.. תודה מראש🙏

      Foody team
      Foody team

      אפשר להחליף את הנוטלה בקרם נוגט. יש להשתמש בוו הגיטרה. בהצלחה (:

    Avatar
    מיכל

    מניחים עיגול בצק נוסף מעל השוקולד? לא מופיע איך סוגרים את השוקולד בתוך הבצק ויש 25 כדורים

      Foody team
      Foody team

      היי, מילוי הבצק מזכיר הכנת קובה. מכדררים את הבצק, מועכים את מרכזו, מכניסים את המלית, מכסים בבצק ש”נמעך” מעט לצדדים ומכדררים שוב. אלה הן לא שתי חתיכות בצק אחת על השנייה אלא אחת שממלאים את מרכזה ומכסים. בהצלחה!

    Avatar
    שירה

    האם יש משהו לשים במקום ביצים, בלי לקלקל את המרקם??

      Foody team
      Foody team

      אפשר להשתמש ברסק תפוחים המשמש כתחליף לטבעונים או לרגישים לביצים אך זה לא יצא בדיוק באותו המרקם. קשה למצוא תחליף מדויק לביצים. בהצלחה!

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody