קראק פאי

הפאי הכי ממכר שתטעמו והוא אפילו חוקי: נועה רוזין וקרין גורן מכינות קראק פאי. פאי עשוי מבסיס פריך של שיבולת שועל ומלית מתוקה, רכה וממכרת. אף מילה על הקלוריות
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    21

מצרכים

תבנית טארט 24 ס"מ

עוגיית שיבולת שועל

מלית

הגשה

לרכישת התבנית

אופן הכנה

  1. מכינים את בסיס שיבולת השועל ויוצרים עוגייה (בהמשך נטחן אותה): מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה הרכה במשך שתי דקות ומוסיפים את הסוכר החום והסוכר הלבן.
  3. מוסיפים בהדרגה את הביצים וממשיכים להקציף.
  4. מערבבים בקערה נפרדת קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
  5. מוסיפים בהדרגה את תערובת היבשים לקערת המיקסר ומערבבים עד איחוד. מוסיפים את שיבולת השועל. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה וללא גושים.
  6. משטחים את התערובת בתבנית ומכניסים לתנור למשך 40 דקות.
  7. אחרי 40 דקות בודקים את העוגייה, היא אמורה להיות שחומה אך לא שרופה. אם יש צורך אופים במשך חמש דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומצננים.
  8. ממשיכים בהכנת הבסיסשמים במעבד מזון חמאה, מלח וסוכר חום.
  9. שוברים את עוגיית שיבולת השועל האפויה ומערבבים עד ליצירת מרקם חולי ושומני.
  10. משמנים תבנית פאי בתרסיס השמן ומרפדים את תחתית התבנית בפירורי הבסיס תוך הצמדה והידוק שלהם בעזרת האצבעות.
  11. מכינים מליתמערבבים בזהירות באופן ידני בקערה סוכר, סוכר חום, מלח, חמאה, חלמונים, שמנת מתוקה ותמצית וניל. המנעו ככל שאפשר מכניסה של אוויר לתערובת. 
  12. יוצקים את המילוי על בסיס הפאי עד לשני שלישים מגובה התבנית (שימו לב: המילוי צריך להיות יציב ולא נוזלי).
  13. מעבירים לתנור ואופים במשך שעה ו-10 דקות מוציאים ומצננים (160 מעלות).
  14. מגישים חם לצד קצפת או שמנת חמוצה.

שוברים את הראש מה להכין לארוחת שישי? יש לנו רעיונות לארוחה מעולה!

קטגוריות

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (12)

    Avatar
    גוליאן מרים

    המילוי נשאר נוזלי גם לאחר אפיה מעבר לזמן שרשום

      Avatar
      Foody Foody

      יתכן שחום התנור היה נמוך מדי וצריך לאפות עוד קצת זמן

    Avatar
    אתי

    לגרסה פרווה – אפשר לשים שמנת צמחית?

      Avatar
      Foody Foody

      כן

    Avatar
    אתי

    וגם לא הבנתי מזה למנוע מכניסה של אויר לערובת?

      Avatar
      Foody Foody

      ערבוב עדין בלי “להפוך” את התערובת

    Avatar
    אלינה

    אפשר לשמור את העוגה מחוץ למקרר?

      Avatar
      Foody Foody

      כדאי לשמור המקרר ולהוציא לטמפרטורת החדר מעט לפני ההגשה

    Avatar
    גיל רביד

    אפשר סוכר חום כהה במקום בהיר?

      Avatar
      Foody Foody

      כן 🙂

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody