קעק שומשום (עוגיות כעכים מלוחות)

קעק שומשום (עוגיות כעכים מלוחות) אלה עוגיות פרווה בסגנון עוגיות עבאדי מפורסמות - טבעות פריכות וטעימות עם ציפוי שומשום שקשה להפסיק לנשנש
קעק שומשום (עוגיות כעכים מלוחות) אלה עוגיות פרווה בסגנון עוגיות עבאדי מפורסמות - טבעות פריכות וטעימות עם ציפוי שומשום שקשה להפסיק לנשנש
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-50 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-50 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק


אופן הכנה

  1. בקערה גדולה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרים ואבקת האפייה.
  2. מוסיפים מרגרינה מומסת, מים ומלח ולשים רק עד לקבלת בצק אחיד (לישת יתר תפגע במרקם העוגיות). מרססים בשמן למניעת התייבשות, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד לשעה (הבצק יתפח אבל לא יכפיל את נפחו וזה בסדר - כמות השמרים מועטה יחסית).
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  4. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים. מגלגלים כל חלק לגליל ארוך בעובי 1 ס”מ וחותכים לאצבעות באורך כ-10 ס”מ. מעגלים ומהדקים יחד את שני הקצוות לקבלת צורת טבעת.
  5. מכינים קערית עם ביצה טרופה וקערית עם שומשום. טובלים כל עוגייה בביצה ומיד בשומשום (עד חצי הגובה, כך שפני העוגייה יצופו בשומשום). מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשהצד המצופה בשומשום כלפי מעלה.
  6. אופים (ללא התפחה נוספת) כ-25 דקות, עד שהעוגיות תפוחות וזהובות (גם מלמטה). מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (41)

Avatar

    Avatar
    דבורה

    המתכון הזה יכול להתאים למקלות ארוכים של כעכים שטבולים בשוקולדים?

      Avatar
      קרין גורן

      היי דבורה, זה פחות מתאים במקרה הזה

      Avatar
      קרין גורן

      לא מומלץ להחליף את המרגרינה בשמן במתכון הזה, אפשר להחליף בחמאה

      Avatar
      קרין גורן

      נשמע מעולה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות