קלתית לפאי

קלתית לפאי היא הבסיס של מאפה מתוק, תחתית ושוליים, שמכינים בדרך כלל מבצק פריך, חמאה או פרווה. כדי להכין קלתית כהה מחליפים 2 כפות מהקמח ב-2 כפות קקאו
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    4

מצרכים

אופן הכנה

  1. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר לתערובת קרמית. מוסיפים ביצה יחד עם רבע מכמות הקמח ומעבדים לבלילה חלקה. מוסיפים את יתרת הקמח ומעבדים רק עד לקבלת בצק. עיבוד יתר פוגע במרקם. מאחדים בידיים ועוטפים בניילון נצמד. מצננים שעה-שעתיים עד שהבצק קר וקשה. מרדדים על נייר אפייה מקומח לעיגול גדול במעט מקוטר התבנית. נעזרים בנייר כדי להפוך את הבצק על התבנית. מסירים את הנייר ומהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות. דוקרים במזלג למניעת התנפחות.
  2. לאפייה חלקית (לפאי שעובר אפייה נוספת עם המלית): אופים ב-180 מעלות כ-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב.
  3. לאפייה מלאה (לפאי שלא עובר אפייה נוספת): אופים ב-180 מעלות כ-20 דקות, עד שהבצק זהוב.
  4. לקלתיות אישיות: קורצים את הבצק המרודד לעיגולים הגדולים מעט מקוטר התבניות. מרפדים את התבניות האישיות, דוקרים במזלג ואופים 15 דקות לאפייה מלאה (קלתיות אישיות אין צורך לאפות אפייה מוקדמת/חלקית- אם המלית דורשת אפייה פשוט ממלאים ואופים).

הערות

  • לקלתית פרווה מחליפים את החמאה במחמאה או מרגרינה.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (10)

    Avatar
    שרה

    הקלתית טעימה מאד, אך הדפנות יורדות כלפי מטה, מה ניתן לעשות?

      Avatar
      Foody Foody

      ניתן לקפיא את הקלתית, להצמיד לה רדיד אלומניות ולמלא אותו במשקולות (למשל בשעועית יבשה) ולאפות כך

    Avatar
    בת-אל בחכמה

    למה הקלתית יוצאת קשה מידי?

      Avatar
      Foody Foody

      בגלל עיבוד יתר של הבצק. בצק פריך יש ללוש ממש בקצרה על מנת שלא יתקשה באפיה וישאר פריך.

    Avatar
    תמר הבלין

    היי, רציתי לברר האם אפשר להקפיא את הקלתית? לפני או אחרי אפיה? אני רוצה למלא בפרות. תודה רבה!

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להקפיא גם לפני וגם אחרי, רצוי לפני האפיה.

    Avatar
    יפית

    היי, אם יש לי רק וו לישה זה גם בסדר?

      Foody team
      Foody team

      היי, פחות מומלץ עם וו לישה אבל אפשרי. בהצלחה!

    Avatar
    ליטל גוטליב

    הבצק יצא דביק לגמרי! אני בכלל לא מצליחה ללוש אותו והוא היה לילה במקרר!

      Foody team
      Foody team

      נסי להוסיף עוד קמח בלישה ידנית. בהצלחה.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody