קלתית לפאי
קלתית לפאי היא הבסיס של מאפה מתוק, תחתית ושוליים, שמכינים בדרך כלל מבצק פריך, חמאה או פרווה. כדי להכין קלתית כהה מחליפים 2 כפות מהקמח ב-2 כפות קקאו
קלתית לפאי היא הבסיס של מאפה מתוק, תחתית ושוליים, שמכינים בדרך כלל מבצק פריך, חמאה או פרווה. כדי להכין קלתית כהה מחליפים 2 כפות מהקמח ב-2 כפות קקאו
- קרין גורן
-
מרכיבים4
-
הכנה 15 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 4 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר לתערובת קרמית. מוסיפים ביצה יחד עם רבע מכמות הקמח ומעבדים לבלילה חלקה. מוסיפים את יתרת הקמח ומעבדים רק עד לקבלת בצק. עיבוד יתר פוגע במרקם. מאחדים בידיים ועוטפים בניילון נצמד. מצננים שעה-שעתיים עד שהבצק קר וקשה. מרדדים על נייר אפייה מקומח לעיגול גדול במעט מקוטר התבנית. נעזרים בנייר כדי להפוך את הבצק על התבנית. מסירים את הנייר ומהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות. דוקרים במזלג למניעת התנפחות.
- לאפייה חלקית (לפאי שעובר אפייה נוספת עם המלית): אופים ב-180 מעלות כ-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב.
- לאפייה מלאה (לפאי שלא עובר אפייה נוספת): אופים ב-180 מעלות כ-20 דקות, עד שהבצק זהוב.
- לקלתיות אישיות: קורצים את הבצק המרודד לעיגולים הגדולים מעט מקוטר התבניות. מרפדים את התבניות האישיות, דוקרים במזלג ואופים 15 דקות לאפייה מלאה (קלתיות אישיות אין צורך לאפות אפייה מוקדמת/חלקית- אם המלית דורשת אפייה פשוט ממלאים ואופים).
אופן הכנה
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר לתערובת קרמית. מוסיפים ביצה יחד עם רבע מכמות הקמח ומעבדים לבלילה חלקה. מוסיפים את יתרת הקמח ומעבדים רק עד לקבלת בצק. עיבוד יתר פוגע במרקם. מאחדים בידיים ועוטפים בניילון נצמד. מצננים שעה-שעתיים עד שהבצק קר וקשה. מרדדים על נייר אפייה מקומח לעיגול גדול במעט מקוטר התבנית. נעזרים בנייר כדי להפוך את הבצק על התבנית. מסירים את הנייר ומהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות. דוקרים במזלג למניעת התנפחות.
- לאפייה חלקית (לפאי שעובר אפייה נוספת עם המלית): אופים ב-180 מעלות כ-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב.
- לאפייה מלאה (לפאי שלא עובר אפייה נוספת): אופים ב-180 מעלות כ-20 דקות, עד שהבצק זהוב.
- לקלתיות אישיות: קורצים את הבצק המרודד לעיגולים הגדולים מעט מקוטר התבניות. מרפדים את התבניות האישיות, דוקרים במזלג ואופים 15 דקות לאפייה מלאה (קלתיות אישיות אין צורך לאפות אפייה מוקדמת/חלקית- אם המלית דורשת אפייה פשוט ממלאים ואופים).
הערות
- לקלתית פרווה מחליפים את החמאה במחמאה או מרגרינה.
הערות
- לקלתית פרווה מחליפים את החמאה במחמאה או מרגרינה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (18)
אם אני רוצה פאי פרווה איך להמיר במרגרינה? ומה הכמות
אותו יחס של מרגרינה
חבל שלא אומרים מראש לעשות אפיה עם משקולת , הדפנות שוקעות פנימה, ממש עוגמת נפש… אולי כדאי לציין במתכון… אני חייבת לציין שתמיד המתכונים שלך מדוייקים מאוד ולכן אפיתי בלי משקולת סמכתי על המתכון שלך
הי רעות, אני מצטערת שזו החוויה שלך. לא חייב לשים משקולות, כן חשוב לדקור את הבצק עם מזלג, הדפנות לא אמורות לשקוע פנימה
היי. אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס?
כן. 180 מ”ל – 3/4 כוס שמן קוקוס קר ומוצק