קונפיטורת תות תוצרת בית

קונפיטורת תות תוצרת בית? ממש לא בעייה. תראו כמה פשוט להכין ריבת תותים ביתית עשירה, בגרסה חלקה או כקונפיטורה, עם חתיכות גדולות במיוחד של פרי
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    4 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    4

ריבת תותים ביתית עשירה, שאפשר להכין בגרסה חלקה או כקונפיטורה, עם חתיכות גדולות במיוחד של פרי. גם בכמות הסוכר אפשר לשחק בהתאם לרמת המתיקות של התותים.

כדי לשמור קונפיטורה ביתית לזמן ארוך יש להשתמש בצנצנות סטריליות (מעוקרות). איך מעקרים צנצנות? מנקים אותן היטב ומניחים אותן לחימום של 10 דקות בתנור, ב-200 מעלות צלזיוס. לחילופין, מכניסים את הצנצנות לסיר מלא מים רותחים ומביאים לרתיחה נוספת על הגז.

מצרכים

אופן הכנה

  1. מערבבים תותים וסוכר ומשהים בין חצי שעה ללילה על השיש.
  2. מדליקים את האש מביאים לרתיחה ומבשלים שעה עד 3 שעות על אש קטנה, לפי מידת הסמיכות הרצויה (מומלץ להכניס חצי תפוח לריבה סמיכה במיוחד).
  3. בסוף הבישול מוסיפים מיץ לימון. ממלאים צנצנות מעוקרות בריבה החמה.
  4. סוגרים היטב כל צנצנת, מנגבים שאריות ומעמידים הפוך להצטננות.
  5. שומרים בטמפרטורת החדר ואחרי הפתיחה - במקרר.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת

    Avatar
    רבקה ברלין

    אם כך, למה נועדו מקלות הקינמון?

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody