קונפיטורת תות תוצרת בית

קונפיטורת תות תוצרת בית? ממש לא בעייה. תראו כמה פשוט להכין ריבת תותים ביתית עשירה, בגרסה חלקה או כקונפיטורה, עם חתיכות גדולות במיוחד של פרי
קונפיטורת תות תוצרת בית? ממש לא בעייה. תראו כמה פשוט להכין ריבת תותים ביתית עשירה, בגרסה חלקה או כקונפיטורה, עם חתיכות גדולות במיוחד של פרי
  • קרין
  • מרכיבים
    4
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 4 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    4
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 4 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

ריבת תותים ביתית עשירה, שאפשר להכין בגרסה חלקה או כקונפיטורה, עם חתיכות גדולות במיוחד של פרי. גם בכמות הסוכר אפשר לשחק בהתאם לרמת המתיקות של התותים.

כדי לשמור קונפיטורה ביתית לזמן ארוך יש להשתמש בצנצנות סטריליות (מעוקרות). איך מעקרים צנצנות? מנקים אותן היטב ומניחים אותן לחימום של 10 דקות בתנור, ב-200 מעלות צלזיוס. לחילופין, מכניסים את הצנצנות לסיר מלא מים רותחים ומביאים לרתיחה נוספת על הגז.

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מערבבים תותים וסוכר ומשהים בין חצי שעה ללילה על השיש.
  2. מדליקים את האש, מוסיפים את מקלות הקינמון, מביאים לרתיחה ומבשלים שעה עד 3 שעות על אש קטנה, לפי מידת הסמיכות הרצויה (מומלץ להכניס חצי תפוח לריבה סמיכה במיוחד).
  3. בסוף הבישול מוציאים את מקלות הקינמון ומוסיפים מיץ לימון. ממלאים צנצנות מעוקרות בריבה החמה.
  4. סוגרים היטב כל צנצנת, מנגבים שאריות ומעמידים הפוך להצטננות.
  5. שומרים בטמפרטורת החדר ואחרי הפתיחה - במקרר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (11)

Avatar

      Foody team
      Foody team

      תראי את המתכון – עדכנתי. ותודה ששמת לב 🙂

    Avatar
    הדר

    אם אחליף את הסוכר ברכז תפוחים, זה יצא טוב?

      Foody team
      Foody team

      לא ניסיתי אז לא יכולה להתחייב לתוצאה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות