קאפקייקס שוקולד עם מרכיב סודי בזיגוג שביר

קאפקייקס שוקולד עם מרכיב סודי בזיגוג שביר זה עוגות אישיות קטנות וחמודות, נימוחות ואווריריות בזכות השימוש במיונז. אל דאגה - אין להם טעם או ריח של מיונז
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

מהו המרכיב הסודי? - מיונז! השימוש בו מוסיף לחות ורטיבות, מבטל את הצורך להוסיף ביצים לתערובת, ושומר על עוגות השוקולד הקטנות במרקם עסיסי מאוד (בזכותו הן נשמרות טריות ורכות אפילו יומיים-שלושה). אל דאגה, לעוגות האפויות אין אפילו טיפ-טיפה ריח או טעם של מיונז.

מצרכים

קאפקייקס

  • 1
    כוס או 240 מ"ל מיונז
  • 1
    כוס או 240 מ"ל מים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2
    כוס או 70 גרם אבקת קקאו
  • 2
    כוסות או 400 גרם סוכר לבן
  • 2
    כוסות או 280 גרם קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה

זיגוג

  • 300
    גרם או 3 שקיות אבקת סוכר
  • 1/4 כוס מים רותחים
  • 1/2 כפית תמצית וניל

קישוט

  • סוכריות צבעוניות

אופן הכנה

  1. אופים את הקאפקייקס (לגובה נמוך מהרגיל): מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. בקערה טורפים מיונז, מים, תמצית וניל, קקאו וסוכר. מוסיפים קמח ואבקת אפייה, וטורפים לתערובת אחידה.
  3. ממלאים מנז’טים עד 1/3 מהגובה (הקאפקייקס אמורים לצאת נמוכים יחסית) ואופים כ-15 דקות. מצננים.
  4. מכינים זיגוג, מוזגים מעל ומקשטים: מערבבים את חומרי הזיגוג (למרקם של טחינה נוזלית).
  5. מוזגים מיד מעל הקאפקייקס, ומקשטים במהירות בסוכריות.
  6. מניחים לציפוי להתקשות כשעה בטמפרטורת החדר.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody