
קאפקייקס עם מרכיב סודי בזיגוג שביר
קאפקייקס שוקולד מושלם עם מרכיב סודי בזיגוג שביר זה עוגות אישיות קטנות וחמודות, נימוחות ואווריריות בזכות השימוש במיונז. אל דאגה - אין להם טעם או ריח של מיונז
קאפקייקס שוקולד מושלם עם מרכיב סודי בזיגוג שביר זה עוגות אישיות קטנות וחמודות, נימוחות ואווריריות בזכות השימוש במיונז. אל דאגה - אין להם טעם או ריח של מיונז
- קרין
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מהו המרכיב הסודי? – מיונז! השימוש בו מוסיף לחות ורטיבות, מבטל את הצורך להוסיף ביצים לתערובת, ושומר על העוגות הקטנות במרקם עסיסי מאוד (בזכותו הן נשמרות טריות ורכות אפילו יומיים-שלושה). אל דאגה, לעוגות האפויות אין אפילו טיפ-טיפה ריח או טעם של מיונז.
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 18 |
---|
מצרכים
מצרכים


קאפקייקס
-
1כוס או 240 מ"ל מיונז
-
1כוס או 240 מ"ל מים
-
1 כפית תמצית וניל
-
1/2כוס או 70 גרם אבקת קקאו
-
2כוסות או 400 גרם סוכר לבן
-
2כוסות או 280 גרם קמח לבן
-
1 כפית אבקת אפייה
זיגוג
-
300גרם או 3 שקיות אבקת סוכר
-
1/4 כוס מים רותחים
-
1/2 כפית תמצית וניל
קישוט

אופן הכנה
- אופים את הקאפקייקס (לגובה נמוך מהרגיל): מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- בקערה טורפים מיונז, מים, תמצית וניל, קקאו וסוכר. מוסיפים קמח ואבקת אפייה, וטורפים לתערובת אחידה.
- ממלאים מנז’טים עד 1/3 מהגובה (הקאפקייקס אמורים לצאת נמוכים יחסית) ואופים כ-15 דקות. מצננים.
- מכינים זיגוג, מוזגים מעל ומקשטים: מערבבים את חומרי הזיגוג (למרקם של טחינה נוזלית).
- מוזגים מיד מעל הקאפקייקס, ומקשטים במהירות בסוכריות.
- מניחים לציפוי להתקשות כשעה בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- אופים את הקאפקייקס (לגובה נמוך מהרגיל): מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- בקערה טורפים מיונז, מים, תמצית וניל, קקאו וסוכר. מוסיפים קמח ואבקת אפייה, וטורפים לתערובת אחידה.
- ממלאים מנז’טים עד 1/3 מהגובה (הקאפקייקס אמורים לצאת נמוכים יחסית) ואופים כ-15 דקות. מצננים.
- מכינים זיגוג, מוזגים מעל ומקשטים: מערבבים את חומרי הזיגוג (למרקם של טחינה נוזלית).
- מוזגים מיד מעל הקאפקייקס, ומקשטים במהירות בסוכריות.
- מניחים לציפוי להתקשות כשעה בטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (11)
האם יש אפשרות להחליף את המיונז בביצים? ואם כן בכמה ביצים?
האם אפשר להקפיא עם הזיגוג?
מומלץ לא להקפיא עם הזיגוג.
המתכון של הזיגוג הוא בלי חלבון, אפשר עדיין לצייר איתו צורות מדויקות יותר עם שקית זילוף על עוגיות או שהוא פחות יציב ומתאים?
ניתן להחליף את המיונז במשהו אחר?