קאפקייקס עוגיפלצת שילדים ממש אוהבים

קרין גורן מכינה את הקינוח האולטימטיבי לילדים - קאפקייקס עוגיפלצת, מלאים בשוקולד ומעוטרים בדמות מצחיקה
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    15

מצרכים

בלילת שוקולד

  • 1
    כוס או 140 גרם קמח לבן
  • 1
    כפית או 3 גרם אבקת אפייה
  • 4
    כפות או 40 גרם אבקת קקאו
  • 1
    כוס או 200 גרם סוכר לבן
  • 1
    גביע או 200 גרם שמנות חמוצות
  • 1/4
    כוס או 60 מ"ל חלב 3%
  • 2 ביצים L
  • 1/2
    כוס או 120 מ"ל שמן קנולה

ציפוי

  • 2
    מיכלים או 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 1/2
    חבילה או 40 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 4 כפות סוכר לבן
  • 1 בקבוקון צבע מאכל כחול

קישוט

  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 50 גרם שוקולד מריר
  • 8 עוגיות אוראו

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את תבנית השקעים במנז’טים מנייר (מס’ 4), או משמנים את שקעי התבנית.
  2. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, אבקת האפייה הקקאו והסוכר. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את שאר מרכיבי המאפינס. מערבבים במטרפה כמה שפחות, רק עד שהחומרים היבשים נטמעים והתערובת כמעט חלקה.
  3. מניחים כף גדושה מאוד של הבלילה בכל שקע, כך שהבלילה תמלא קצת יותר מ-1/2 מגובה השקע.
  4. אופים כ-20 דקות להתייצבות, עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים. מצננים.
  5. מכינים את הציפוי: במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה, האינסטנט פודינג והסוכר לקרם יציב. מוסיפים את צבע המאכל ומקציפים קצרות, עד שהקרם נצבע באופן אחיד.
  6. מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר חורים ל”שערות” (מס’ 233). מזלפים לכיסוי הקאפקייק ב-2 שכבות.
  7. מכינים את “העיניים”: בקערות נפרדות ממיסים במיקרוגל את השוקולד הלבן והשוקולד המריר, ומעבירים כל שוקולד לשקית זילוף קטנה.
  8. מזלפים 32 עיגולי שוקולד לבן בגודל הרצוי (בערך בגודל מטבע של עשרה שקלים) על נייר אפייה. מזלפים אישון משוקולד מריר בתוך כל עיגול לבן. מעבירים למקפיא להתקשות ל-10 דקות.
  9. מניחים זוג עיניים על כל קאפקייק. ליצירת הפה, חותכים עוגיות אוראו לחצי ונועצים בכל עוגה חצי עוגייה, כשהחלק החתוך כלפי פנים.

הערות

  • בזמן הזילוף פיית השקית צריכה להיות באוויר, מעל העוגה, והתנועה תוך כדי הזילוף צריכה להיות של משיכה כלפי מעלה. אם מזלפים צמוד מדי לעוגה הזילופים לא ייראו כמו שערות

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody