פצפוציות תמרים

פצפוציות תמרים הכי פריכות בעולם - קינוח טעים ובריא, ללא אפייה וללא גלוטן, שמזכיר כדורי אנרגיה שכולם אוהבים. מכינים בקלות בתבנית אחת וחותכים למשולשים
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    35 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    5

נשנוש מתוק וכמעט בריא… אצלי במשפחה מגלגלים את המתכון הזה לכדורים שמזכירים כדורי שוקולד (ולפעמים אפילו מוסיפים כף קקאו, כדי לבלבל את הילדים). כדי לעשות את החיים אפילו יותר קלים, אפשר ליצור מהתערובת עוגיות חיתוך משולשות, בלי שום קורצן.

מצרכים

  • 1
    חבילה או 500 גרם תמרים מגולענים בוואקום
  • 100 גרם חמאה
  • 3/4
    כוס או 150 גרם סוכר לבן
  • 200 גרם פצפוצי אורז
  • 1 כוס שבבי קוקוס

אופן הכנה

  1. חותכים את גוש התמרים לקוביות גדולות.
  2. שמים בסיר חמאה, סוכר וקוביות תמרים ומחממים על אש קטנה תוך ערבוב עד להמסה (זה לוקח כמה דקות, לא להתייאש אם זה נראה גושי ומפורק בהתחלה).
  3. מעבירים לקערה גדולה ומערבבים פנימה פצפוצי אורז (מוסיפים אותם בפעמיים, כדי שיהיה קל לאחד בתערובת).
  4. בידיים רטובות משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה (אם לא רוצים ללכלך ידיים, אפשר לדחוס בעזרת מרית, או להניח נייר אפייה משומן מעל התערות ואז ללחוץ).
  5. מקפיאים 20 דקות, או מקררים במקרר כשעתיים, להתייצבות.
  6. חותכים למשולשים ומגלגלים בקוקוס, לציפוי.
  7. שומרים במקרר ומגישים קר או בטמפרטורת החדר.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody