פנקייק תפוחים

פנקייק עם טוויסט - פנקייק תפוחים עם קוביות תפוחים מוקפצות בחמאה וסוכר חום, שמגישים עם סירופ מייפל טבעי ומפנקים את כל המשפחה
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    20 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

מצרכים

פנקייק

  • 2 ביצים L
  • 1
    כוס או 240 מ"ל חלב 3%
  • 50 גרם חמאה
  • 1/4 כוס סוכר לבן
  • 1 1/2
    כוסות או 210 גרם קמח לבן
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח דק

מלית

  • 2 תפוחי עץ גרני סמיט גדולים
  • 20 גרם חמאה
  • 3 כפות סוכר חום בהיר – דמררה

הגשה

  • סירופ מייפל

אופן הכנה

  1. מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות. במחבת גדולה ממיסים את החמאה, מוסיפים תפוחים וסוכר ומערבבים על אש גבוהה 10 דקות עד שהתפוחים מתרככים ומשחימים. מסננים ומצננים מעט.
  2. בקערה טורפים ביצים עם חלב, חמאה מומסת וסוכר.
  3. בקערה נפרדת: מנפים קמח, אבקת אפייה ומלח, יוצרים גומה בתערובת הקמח ומוזגים לתוכה את הנוזלים. טורפים רק עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים פנימה את התפוחים. מחממים מחבת ומרססים בספריי שמן. מוזגים 2 כפות מהבלילה לכל פנקייק. מטגנים על להבה בינונית, עד שמופיעות בועות על פני השטח. הופכים ומטגנים עוד חצי דקה.
  4. עורמים את הפנקייקס החמים בצלחת ומגישים מיד, עם סירופ מייפל.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody