פיתות בצל ופיתות זעתר

  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    14

מצרכים

בצק

  • 2
    כפות או 20 גרם שמרים יבשים
  • 2
    כוסות או 480 מ"ל מים פושרים
  • 1 ביצה L
  • 1/2
    כוס או 100 גרם סוכר לבן
  • 1/2
    כוס או 120 מ"ל שמן קנולה
  • 2
    כפיות או 15 גרם מלח דק
  • 1 ק"ג קמח לבן

פיתות בצל

  • 4 בצלים גדולים
  • 6
    כפות או 90 מ"ל שמן קנולה
  • 1 כפית מלח דק

פיתות זעתר

  • 1/2
    כוס או 50 גרם זעתר
  • 1
    כף או 15 מ"ל מיץ לימון
  • 3
    כפות או 45 מ"ל שמן זית
  • 1/2 כפית מלח דק

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר מערבבים להמסה את השמרים, המים והסוכר. מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק ומעבדים עם וו לישה במהירות בינונית-נמוכה 10 דקות, לבצק לח שנדבק לתחתית הקערה. משמנים את הבצק, מכסים באופן רופף בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, או עד הכפלת הנפח.
  2. קוצצים דק את הבצלים. מחממים את השמן במחבת גדולה. מוסיפים את הבצלים והמלח ומטגנים על אש בינונית להזהבה. מצננים.
  3. מקמחים את משטח העבודה ומעבירים אליו את הבצק. מחלקים ל-12 חלקים ומגלגלים לכדורים. מכסים במגבת לחה ומניחים ל-5 דקות מנוחה.
  4. מחממים את התנור ל-200 מעלות טורבו. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  5. מרדדים כל כדור לפיתה בעובי 1 ס”מ. מסדרים על גבי התבנית ודוקרים בצפיפות במזלג.
  6. לפיתות הבצל: מורחים 6 פיתות בבצל המטוגן, 2 כפות לכל פיתה, כולל השמן מהטיגון.
  7. לפיתות הזעתר: בקערית מערבבים את הזעתר, מיץ הלימון, שמן הזית והמלח לממרח אחיד. אפשר לדלל בעוד קצת שמן אם הממרח סמיך מדי. מורחים את 6 הפיתות הנותרות בציפוי הזעתר, כף גדושה לכל פיתה.
  8. מניחים להתפחה חלקית ללא כיסוי ל-10 דקות. אופים 15 דקות להשחמה.

הערות

  • אם אוהבים פיתות עבות וספוגיות, מתפיחים אחרי הנחת המלית ולפני האפייה 30-20 דקות

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody