
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כולל40 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים11
מצרכים
בצק
פיצה
-
1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן
-
200 גרם גבינת מוצרלה
-
1 כף אורגנו טרי
-
1 חופן זיתים ירוקים
-
1 חופן שומשום
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-220 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה, או משמנים את תבנית הפיצה המחוררת בתרסיס השמן.
- במיקסר עם וו לישה שמים את הקמח, הביצים, היוגורט, המלח והסוכר ומעבדים לבצק אחיד וקצת דביק.
- מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. מרדדים כל חלק לעיגול דק יחסית, קצת יותר גדול מהתבנית. מעבירים לתבנית הפיצה או על התבנית הרגילה.
- מורחים את רוטב הפיצה, מגררים את גבינת המוצרלה ומפזרים את הגבינה והזיתים על הפיצה. מתבלים באורגנו. מתיזים מעט תרסיס השמן על השוליים ומפזרים את השומשום.
- אופים 10 דקות להשחמה. חותכים בגלגלת פיצה ומגישים חם.
הערות
- הכי נוח לרדד את הבצק בין שני ניירות אפייה משומנים או מקומחים קלות
תגובות (18)
כמות היוגורט במתכון צריכה להיות 600 מל’
נכון, הועבר לתיקון
אם אני לא שמה יורוגט זה יהיה אותו בצק?
לא. אי אפשר להשמיט את היוגורט לגמרי. אפשר להחליף בגבינה לבנה
ניסיתי עם קמח מלא. יצא טוב ורך
נפלא!
אפשר לשמור חלק מהבצק במקרר?ואם כן, כמה זמן?
אפשר, עד יומיים.
אפשר לאפות את הבסיסים ולשמור אותם מוכנים במקפיא
כמה אבקת אפיה שמת בקילו קמח?
המתכון הוא עם 1 ק”ג קמח תופח (או 1 ק”ג קמח + 2 שקיות אבקת אפייה)
האם אפשר להקפיא את הבצק?
אפשר לשמור את הבצק במקרר עד יומיים,
אפשר לאפות את הבסיסים ולשמור אותם מוכנים במקפיא
הבצק יצא לי ממש דביק.מה ניתן לעשות?
אפשר להוסיף אבקת אפיה לקמח רגיל?
האם אפשר להשתמש בשמנת חמוצה במקום יוגורט?
ברצוני להכין את הפיצה לחג השבועות ורציתי לשאול האם ניתן להכין מראש את הבצק כולל הרוטב ולשמור במקפיא ובחג להפשיר ולהניח על פלטת שבת?
במה ניתן להחליף את היוגורט? אשל? לבן? חוץ מגבינה לבנה…
רוויון, שמנת חמוצה וכדומה.