פיצה דובדבנים

שדרוג מדליק ומתוק לפיצה הקלאסית - פיצה דובדבנים מדהימה מבצק פיצה מתקתק עם פירורי בצק פריכים ודובדבנים שמתפצפצים בפה
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    17

מצרכים

בצק

  • 3 1/2 כוסות קמח לבן
  • 1/2
    קובייה או 25 גרם שמרים טריים
  • 1/3 כוס סוכר לבן
  • 4 ביצים L
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית גרידת לימון
  • 1 כפית שטוחה מלח דק
  • 200 גרם חמאה רכה

פירורי בצק פריך

  • 1/3 כוס קמח לבן
  • 1/4 כוס סוכר לבן
  • 50 גרם חמאה קרה
  • 1/4 כפית קינמון טחון
  • 2 כפות שקדים פרוסים

דובדבנים

  • 1
    קופסה או 1 1/2 כוסות דובדבנים טריים
  • 2 שקיות סוכר וניל

זיגוג

  • 1 ביצה L
  • 1 כף מים

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרית.
  2. מוסיפים סוכר, ביצים, תמצית וניל, קליפת לימון ומלח ומעבדים 5 דקות, עד לקבלת בצק חלק ואחיד. מוסיפים את החמאה בהדרגה וממשיכים לעבד 10 דקות נוספות, עד שהבצק מתלפף סביב קרס הלישה.
  3. מכסים ומניחים לתפיחה למשך שעה (הבצק תופח לאט מאוד ולא יכפיל את נפחו, וזה בסדר).
  4. מכינים את הפירורים: במעבד מזון מעבדים קמח, סוכר, חמאה וקינמון ומעבדים רק עד לקבלת פירורים גסים ולא אחידים. מעבירים לקערה, מערבבים פנימה בעדינות שקדים פרוסים ושומרים במקרר עד השימוש.
  5. מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-190 מעלות.
  6. מעבירים בעדינות את הבצק התפוח מהקערה לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מותחים ומשטחים את הבצק בידיים, כך שיכסה את כל שטח התבנית. מברישים את פני הבצק בביצה טרופה.
  7. מערבבים את הדובדבנים המגולענים עם סוכר וניל ומסדרים מיד על הבצק (לפני שיפרישו נוזלים). מפזרים מלמעלה את הפירורים.
  8. אופים כ-30 דקות (ללא התפחה נוספת), עד שהבצק תפוח וזהוב בשוליים, מלית הדובדבנים מבעבעת והפירורים זהובים.
  9. מצננים מעט, פורסים לריבועים ומגישים חם.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody