
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כוללשעתיים
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים17
מצרכים
בצק
-
3 1/2 כוסות קמח לבן
-
1/2קובייה או 25 גרם שמרים טריים
-
1/3 כוס סוכר לבן
-
4 ביצים L
-
1 כפית תמצית וניל
-
1/2 כפית גרידת לימון
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
200 גרם חמאה רכה
פירורי בצק פריך
-
1/3 כוס קמח לבן
-
1/4 כוס סוכר לבן
-
50 גרם חמאה קרה
-
1/4 כפית קינמון טחון
-
2 כפות שקדים פרוסים
דובדבנים
-
1קופסה או 1 1/2 כוסות דובדבנים טריים
-
2 שקיות סוכר וניל
אופן הכנה
- מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרית.
- מוסיפים סוכר, ביצים, תמצית וניל, קליפת לימון ומלח ומעבדים 5 דקות, עד לקבלת בצק חלק ואחיד. מוסיפים את החמאה בהדרגה וממשיכים לעבד 10 דקות נוספות, עד שהבצק מתלפף סביב קרס הלישה.
- מכסים ומניחים לתפיחה למשך שעה (הבצק תופח לאט מאוד ולא יכפיל את נפחו, וזה בסדר).
- מכינים את הפירורים: במעבד מזון מעבדים קמח, סוכר, חמאה וקינמון ומעבדים רק עד לקבלת פירורים גסים ולא אחידים. מעבירים לקערה, מערבבים פנימה בעדינות שקדים פרוסים ושומרים במקרר עד השימוש.
- מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מעבירים בעדינות את הבצק התפוח מהקערה לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מותחים ומשטחים את הבצק בידיים, כך שיכסה את כל שטח התבנית. מברישים את פני הבצק בביצה טרופה.
- מערבבים את הדובדבנים המגולענים עם סוכר וניל ומסדרים מיד על הבצק (לפני שיפרישו נוזלים). מפזרים מלמעלה את הפירורים.
- אופים כ-30 דקות (ללא התפחה נוספת), עד שהבצק תפוח וזהוב בשוליים, מלית הדובדבנים מבעבעת והפירורים זהובים.
- מצננים מעט, פורסים לריבועים ומגישים חם.
תגובות (0)