פיצה ביתית הורסת

תמיד חלמתם להכין לבד פיצה ביתית הורסת? עכשיו זה אפשרי! בצק שמרים פשוט ונוח לעבודה ותוספות לפי הטעם האישי - זה המתכון לפיצה נפלאה
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    17

מצרכים

אופן הכנה

  1. לשים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית למשך 10 דקות. מכסים את הבצק בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים בצד לתפיחה עד להכפלת הנפח. מחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים. חשוב לא להתעסק יותר מדי עם הכדורים, כדי לא להוציא את האוויר מהבצק. משמנים את הכדורים במעט שמן זית למניעת התייבשות, ומניחים על משטח מקומח היטב לתפיחה של 20 דקות.
  2. מחממים את התנור למקסימום (240 מעלות לפחות, כמה שהתנור שלכם מאפשר).
  3. טוחנים במעבד מזון את העגבניות עם המלח לרסק חלק. מערבבים פנימה את עלי הבזיליקום.
  4. מרדדים את הבצק ישירות על נייר אפייה מקומח בנדיבות למלבן דק (1/2 ס”מ) בגודל תבנית התנור. מעבירים את הבצק המרודד ביחד עם הנייר לתבנית.
  5. מורחים שכבה דקה ואחידה של רוטב עגבניות, מסדרים מעל את התוספות לפי הטעם.
  6. ללא תפיחה נוספת אופים מיד, בחום מקסימלי למשך 12-15 דקות או עד שהבצק שחום מלמטה והגבינה מבעבעת.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (20)

Avatar

    Avatar
    י.מגל

    האם אפשר להכין את כל הפיצות ולהשאיר במקרר עד בוא האורחים ורק אז לאפות?

      Avatar
      תמר שורצברד

      אין שום בעיה. בהצלחה!

      Avatar
      Foody Foody

      היי הילה, האם עקבת באדיקות אחרי ההוראות ואחרי המצרכים במתכון?

      Avatar
      Foody Foody

      בוודאי, אך עדיף להשתמש בחצי כמות קמח מלא וחצי כמות קמח לבן

    Avatar
    יפעת מויאל

    מתכון פצצה, משתמשת בו הרבה גם למאפים, תודה!!

    Avatar
    טל. א

    האם אפשר להכין את הבצק יום קודם ולהשאיר במקפיא? או שזה הורס את התפחת הבצק? תודה!

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להכניס למקרר לפני התפיחה הראשונה למשך הלילה,
      או אחרי התפיחה הראשונה להכניס למקפיא ואז להפשיר ולהשאיר לתפיחה שניה.

    Avatar
    שיר אוהד

    כמה זמן בערך לוקח לבצק להתפיח את עצמו בהתפחה הראשונית?

      Avatar
      Foody Foody

      זה תלוי בטמפרטורה. בימים חמים זה יכול לקחת חצי שעה ובימים קרים אפילו 3 שעות.

    Avatar
    זהבית בן דוד

    כל הזמן מכינה פצצה היום הבצק תפס טעם מוזר במו ישן יכול להיות בגלל השמן זית חדש לא של חברה מוכרת

      Avatar
      Foody Foody

      הגיוני 🙂

    Avatar
    יעל

    אם אני מכניסה למקרר אחרי הכנת הבצק, לפני תפיחה – עיגולים מוכנים. כשאני מוציאה מהמקרר – יש לתנור? או לתת תפיחה בחוץ??

      Avatar
      Foody Foody

      ישר לתנור. הבצק תופח גם כשהוא במקרר, רק לאט יותר.

      Avatar
      גוליה

      אם מכניסים למקרר לפני התפחה כדורים של בצק אז אין צורך בהתפחה שניה ?

      Avatar
      Foody Foody

      תלוי אם את מכניסה לפני התפחה ראשונה או שניה. בכל מקרה יש צורך בשתי התפחות

    Avatar
    רותם

    האם מכל כדור עושים פיצה? או שמחברים את ארבעת הכדורים ומה כל יחד עושים את הפיצה?

      Avatar
      Foody Foody

      מכל כדור עושים פיצה

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody