פוקאצ’ה דקה בשלל ציפויים

לא תאמינו כמה פשוט להכין בבית פוקאצ'ה דקה בשלל ציפויים - לחם איטלקי מפורסם, תפוח ואוורירי, שאפשר להגיש עם כל תוספת שאוהבים
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

מצרכים

בצק

  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 1
    קובייה או 50 גרם שמרים טריים
  • 2 2/3
    כוסות או 650 מ"ל מים פושרים
  • 2 כפות סוכר לבן
  • 1 כף מלח דק
  • 1/3 כוס שמן זית

תוספות

  • שמן זית
  • מלח גס
  • זעתר
  • תימין טרי

הגשב

  • שמן זית

אופן הכנה

  1. לשים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית למשך 10 דקות. מכסים את הבצק בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים בצד לתפיחה עד להכפלת הנפח. מחלקים את הבצק לכדורים לפי גודל המאפה הרצוי . חשוב לא להתעסק יותר מדי עם הכדורים, כדי לא להוציא את האוויר מהבצק. משמנים את הכדורים במעט שמן זית למניעת התייבשות, ומניחים על משטח מקומח היטב לתפיחה של 20 דקות.
  2. רק לאחר שכדורי הבצק נחו והתנור חומם למקסימום (240 מעלות לפחות, כמה שהתנור שלכם יאפשר לכם) - מתחילים בהכנה.
  3. טובלים את כדורי הבצק בקערה מלאה קמח ומנערים מעודפים (רק כדי שהבצק לא יידבק לידיים). אפשר לערבב בקערת הקמח גם קמח תירס אם רוצים מרקם קראנצ’י לאחר האפייה. מותחים את כדורי הבצק בידיים ליריעה בעובי סנטימטר, רצוי אובאלית כי ככה יותר נוח להכניס 2 פוקאצ’ות לתבנית אחת.
  4. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה מזלפים מעל שמן זית ומפזרים מלח גס, ומוסיפים את הציפוי הרצוי.
  5. אופים עד שהפוקאצ’ה זהובה גם בתחתית והשמן עליה מבעבע, כ-5 עד 10 דקות, תלוי בחוזק התנור שלכם. מוציאים ומיד מגישים.
  6. אפשר להבריש את הפוקאצ’ה החמה עם עוד קצת שמן זית בצאתה מהתנור.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody