פוקאצ’ה דקה בשלל ציפויים

לא תאמינו כמה פשוט להכין בבית פוקאצ'ה דקה בשלל ציפויים - לחם איטלקי מפורסם, תפוח ואוורירי, שאפשר להגיש עם כל תוספת שאוהבים
לא תאמינו כמה פשוט להכין בבית פוקאצ'ה דקה בשלל ציפויים - לחם איטלקי מפורסם, תפוח ואוורירי, שאפשר להגיש עם כל תוספת שאוהבים
  • קרין
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק


אופן הכנה

  1. לשים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית למשך 10 דקות. מכסים את הבצק בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים בצד לתפיחה עד להכפלת הנפח. מחלקים את הבצק לכדורים לפי גודל המאפה הרצוי . חשוב לא להתעסק יותר מדי עם הכדורים, כדי לא להוציא את האוויר מהבצק. משמנים את הכדורים במעט שמן זית למניעת התייבשות, ומניחים על משטח מקומח היטב לתפיחה של 20 דקות.
  2. רק לאחר שכדורי הבצק נחו והתנור חומם למקסימום (240 מעלות לפחות, כמה שהתנור שלכם יאפשר לכם) - מתחילים בהכנה.
  3. טובלים את כדורי הבצק בקערה מלאה קמח ומנערים מעודפים (רק כדי שהבצק לא יידבק לידיים). אפשר לערבב בקערת הקמח גם קמח תירס אם רוצים מרקם קראנצ’י לאחר האפייה. מותחים את כדורי הבצק בידיים ליריעה בעובי סנטימטר, רצוי אובאלית כי ככה יותר נוח להכניס 2 פוקאצ’ות לתבנית אחת.
  4. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה מזלפים מעל שמן זית ומפזרים מלח גס, ומוסיפים את הציפוי הרצוי.
  5. אופים עד שהפוקאצ’ה זהובה גם בתחתית והשמן עליה מבעבע, כ-5 עד 10 דקות, תלוי בחוזק התנור שלכם. מוציאים ומיד מגישים.
  6. אפשר להבריש את הפוקאצ’ה החמה עם עוד קצת שמן זית בצאתה מהתנור.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    מיכל

    לא ברור לי הכמות של השמרים, בקוביית שמרים טריים יש 25 גרם אז למה כתוב קוביה או 50 גרם? זה די מטעה

      Avatar
      מישל

      הכוונה היא 50 גרם שמרים טריים

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות