פוקאצ’ה בציפוי שמן זית עם שום ורוזמרין

פוקאצ'ה בציפוי שמן זית עם שום ורוזמרין זה לחם איטלקי מפורסם שאפשר בקלי קלות להכין בבית על בסיס בצק שמרים פשוט ונוח לעבודה
פוקאצ'ה בציפוי שמן זית עם שום ורוזמרין זה לחם איטלקי מפורסם שאפשר בקלי קלות להכין בבית על בסיס בצק שמרים פשוט ונוח לעבודה
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
מאפים מלוחים
קרין גורן
X

מצרכים

מצרכים


תבנית מלבנית ענקית (תבנית תנור) - 40X32

תוספות


אופן הכנה

  1. לשים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית למשך 10 דקות. מכסים את הבצק בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים בצד לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  2. מכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשמנים את הנייר בנדיבות בשמן זית.
  3. מעבירים בעדינות את הבצק לתבנית (זהירות לא להתעסק איתו יותר מדי, אחרת הוא יתכווץ כשננסה למתוח אותו). מותחים את הבצק בידיים משומנות בשמן זית, עד שהוא מכסה את כל התבנית.
  4. יוצרים בבצק גומות בעזרת האצבעות, יוצקים עליו באופן אחיד בעזרת כף בערך 1/4 כוס שמן זית, מפזרים מלח גס ורוזמרין ומטביעים את פרוסות שיני השום.
  5. מניחים 20 דקות לתפיחה ואופים בחום של 180 מעלות למשך 25 דקות עד שהפוקאצ’ה ריחנית וזהובה גם מלמטה.
  6. פורסים לריבועים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (9)

Avatar

    Avatar
    אביגיל

    לא כתוב במתכון שום שום…….מה עושים? איפה זה נכנס?

      Avatar
      קרין גורן

      היי אביגיל, תודה רבה שכתבת! הוספתי כעת במתכון

    Avatar
    ליטל

    אפשר להכין את הבצק בערב המאוחר שיתפח ורק בבוקר להתעסק איתו ולאפות?

      Foody team
      מערכת Foody

      אפשר אם נותנים לבצק לתפוח במקרר. בהצלחה רבה (:

    Avatar
    עדי

    האם אפשרי להקפיא מיד לאחר האפיה? אם כן כיצד הכי טוב להפשיר ולחמם אח”כ? תודה

קטגוריות

אביזרים

תגיות