פוקאצ’ה בציפוי שמן זית עם שום ורוזמרין

פוקאצ'ה בציפוי שמן זית עם שום ורוזמרין זה לחם איטלקי מפורסם שאפשר בקלי קלות להכין בבית על בסיס בצק שמרים פשוט ונוח לעבודה
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

מצרכים

בצק

אופן הכנה

  1. לשים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית למשך 10 דקות. מכסים את הבצק בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים בצד לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  2. מכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשמנים את הנייר בנדיבות בשמן זית.
  3. מעבירים בעדינות את הבצק לתבנית (זהירות לא להתעסק איתו יותר מדי, אחרת הוא יתכווץ כשננסה למתוח אותו). מותחים את הבצק בידיים משומנות בשמן זית, עד שהוא מכסה את כל התבנית.
  4. יוצרים בבצק גומות בעזרת האצבעות, יוצקים עליו באופן אחיד בעזרת כף בערך 1/4 כוס שמן זית, מפזרים מלח גס ורוזמרין.
  5. מניחים 20 דקות לתפיחה ואופים בחום של 180 מעלות למשך 25 דקות עד שהפוקאצ’ה ריחנית וזהובה גם מלמטה.
  6. פורסים לריבועים ומגישים.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody