פאי שוקוקוקוס בכלום עבודה

פאי שוקוקוקוס בכלום עבודה זה פאי מתוק וטעים על בסיס קלתית קוקוס נטולת גלוטן ומלית שוקולד עשירה. קינוח כשר לפסח שמתאים לאירוח בחג
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    6

עוגה מהירה במיוחד (לפסח, ולא רק) שמכינים מ-5 מרכיבים, בלי מיקסר ובלי מעבד מזון.

כדי להכין את הפאי בגרסת פרווה - מחליפים את השמנת המתוקה בכמות זהה של חלב קוקוס, ומשתמשים בממרח שוקולד פרווה.

ולגרסה מופחתת סוכר - מחליפים 1/2 כוס מהסוכר ב-1/2 כוס אבקת סוכרלוז לאפייה, ומשתמשים בממרח שוקולד ללא תוספת סוכר.

מצרכים

תבנית טארט 24 ס"מ

בסיס קוקוס

מלית שוקולד

אופן הכנה

  1. מכינים את בסיס הקוקוס: בקערה מערבבים (לא מקציפים) חלבונים עם סוכר. מוסיפים קוקוס ומערבבים היטב. משמנים את התבנית ומהדקים את התערובת בידיים לתחתית ולדפנות.
  2. מכינים את המלית: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  3. מרככים במיקרוגל את ממרח השוקולד (אם מחממים במיכל הזכוכית המקורי, נפטרים קודם משאריות נייר המתכת. מחממים כל פעם רק עד 10 שניות ברצף, כדי שהממרח לא ישרף).
  4. מוסיפים לממרח השוקולד שמנת מתוקה וחלמונים וטורפים לאיחוד.
  5. מוזגים את המלית מעל בסיס הקוקוס ואופים 25-20 דקות, להתייצבות (המלית תהיה מעט רוטטת וזה בסדר).
  6. מצננים ושומרים במקרר. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    עדי

    האם ניתן להכין עם ממרח לוטוס?

      Avatar
      Foody Foody

      לא ניסינו אבל לא רואים סיבה שלא 🙂

    Avatar
    הילה

    האם ניתן להכין את הבסיס בגרסה למהלך השנה ולא לפסח? האם ניתן להחליף את שבבי הקוקוס בקמח?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להכין את הגרסה הזו גם לשאר ימות השנה 🙂
      זה לא יעבוד בהחלפה פשוטה של הקוקוס בקמח, אבל אפשר להכין קלתית לטארט מבצק פריך ולמלא במילוי הזה

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody