עקיצת הדבורה “לעצלנים”

עקיצת הדבורה "לעצלנים" זו עוגה חגיגית מרשימה, אך פשוטה להכנה, עם שכבות טורט במקום בצק שמרים, ציפוי שקדים בדבש מלמעלה וקרם וניל מהיר במרכז
  • זמן הכנה
    35 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    16

כשכתבתי את הספר “אם לסבתא היה מיקסר” היה לי ברור שתהיה בו גרסא של “עוגת עקיצת הדבורה” - אבל כמעט עד הרגע האחרון התלבטתי איזו גרסא בדיוק: עוגת השמרים הקלאסית, שקרובה יותר למקור הגרמני, או אחותה המקומית, האוורירית והמהירה יותר? בסוף, העוגה המסורתית עם בצק השמרים ניצחה ב”פנדלים”- בעיקר בגלל הכבוד למסורת, ותוכלו למצוא בעמ’ 96 בספר (וגם בקישור הזה). אבל הנה אופציה נוספת, למי שמעדיף בצק קליל יותר, שחושש מעבודה עם שמרים או שסתם מעדיף להקל לעצמו את החיים. גם כאן יש ציפוי שקדים בדבש מלמעלה וקרם וניל מהיר במרכז, אבל שכבות העוגה עשויות מטורט, והיא נשמרת טרייה זמן ארוך יותר. מי שאוהב עוגות רטובות, יכול לשדרג אותה על ידי הברשת השכבות לפני ההרכבה בסירופ מהיר (2 כפות דבש מעורבבות ב-3/4 כוס מים רותחים). רק אל תקראו לה “ביננשטיך” (עקיצת הדבורה, בגרמנית…).

מצרכים

עוגה

ציפוי

מלית

אופן הכנה

  1. מכינים את העוגה, מצננים ופורסים ל-2 שכבות: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. במיקסר מקציפים ביצים, 1 כוס סוכר וסוכר וניל במהירות גבוהה 10 דקות, לתערובת בהירה וסמיכה במרקם של מוס. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים שמן ואחריו חלב בזרם דק, תוך כדי הקצפה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומקציפים לאט לתערובת חלקה.
  3. משטחים את התערובת בתבנית משומנת ואופים כ-30 דקות עד שהעוגה זהובה וקפיצית למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש. מצננים לגמרי.
  4. משחררים את העוגה משולי התבנית בסכין ופורסים ל-2 שכבות שוות. מניחים את השכבה התחתונה על צלחת הגשה, ואת השכבה העליונה מניחים על תבנית תנור (מיד נצפה אותה ונשחים בגריל).
  5. מכינים את הציפוי, מצפים ומשחימים בגריל: במחבת יבשה (ללא שמן) קולים פרוסות שקדים תוך ערבוב, להזהבה. מניחים בצד.
  6. מחממים תנור למצב גריל.
  7. בסיר גדול (חשוב! אחרת זה יגלוש) מחממים לרתיחה 1/2 כוס סוכר, דבש, חמאה ו-1/4 כוס שמנת מתוקה תוך ערבוב, עד שהסוכר נמס. מבשלים ברתיחה 5 דקות נוספות מבלי לערבב, עד שהציפוי מזהיב ומסמיך מעט. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את השקדים הקלויים.
  8. מיד מורחים את התערובת הרותחת על השכבה העליונה של העוגה.
  9. מכניסים תחת הגריל ל-30-60 שניות בלבד, עד להשחמת הציפוי (משגיחים כי זה נשרף בקלות!). מצננים מעט ופורסים ל-12 משולשים (כדי להקל על פריסת העוגה בהמשך)..
  10. מכינים את המלית, מרכיבים, מקררים ומגישים: במיקסר מקציפים 2 מיכלי שמנת מתוקה, 1/2 כוס חלב, אינסטנט פודינג ו-1/4 כוס סוכר לקרם יציב.
  11. מורחים את כל כמות הקרם על שכבת העוגה התחתונה שבצלחת ההגשה. מסדרים על הקרם את משולשי העוגה (כשציפוי השקדים כלפי מעלה, כמובן).
  12. מעבירים את העוגה למקרר לשעתיים, להתייצבות. מגישים קר.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (19)

Avatar

    Avatar
    אמילי

    האם יש אפשרות לעשות גרסה פרווה?

      Avatar
      Foody Foody

      בהחלט, ממירים את כל מוצרי החלב במוצרים צמחיים – שמנת צמחית, קרם קוקוס, חלב סויה או שקדים ושמן קוקוס

    Avatar
    טלי

    אפשר להשחים את הציפוי ע”י ברנר במקום בגריל?

      Avatar
      Foody Foody

      לא, משום שהשקדים צריכים להיקלות, וזה קורה רק בחום תנור ולא על ידי ברנר

      Avatar
      Foody Foody

      לא חייבים, רק אם רוצים

    Avatar
    יפעת

    האם אפשרי להחליף את החלב במים, חמאה במחמאה, ושמנת מתוקה בשמנת צמחית?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשרי אך טעם ומרקם העוגה ייפגעו מכך. זו עוגה שמאוד קשה להפוך אותה לעוגת פרווה

      Avatar
      Foody Foody

      בהחלט

    Avatar
    מירי

    האם העוגה לא יוצאת יבשה? לא מרטיבים עם סירופ?

      Avatar
      Foody Foody

      לא יוצאת יבשה בכלל, והקרם בפנים גם הוא מרטיב אותה

    Avatar
    ליטל אבוטבול

    העוגה לראש השנה המתכון הכי מוצלח שיש

      Avatar
      עדי

      העוגה פשוט מטריפה! הציפוי טעים ממש רק בלתי חתיך בעליל. הסימנים מראש עוזרים, אבל בלתי אפשרי לחתוך איפה שלא סומן מראש. איך אפשר לרכך מעט את הציפוי? תודה רבה.

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר לבשל את הציפוי מעט פחות זמן

    Avatar
    מירב

    מצחיק שזו העוגה של העצלנים,היא יותר מורכבת מהעוגה עם הבצק שמרים

    Avatar
    מירב

    אני מכינה אותה בפעם השלישית,אבל לא עם הבצק שמרים,אלה הטורט כי יצא לי מוצלח בפעמים הקודמות והשמרים גם מרגישה לי יותר יבשה מהטורט.

    Avatar
    מירב

    אוייש נשלח בטעות לפני השאלה,אם אני מכינה אותה יומיים לפני ההגשה,היא תספוג את הנוזלים ותתייבש?ועוד שאלה,לגבי התבנית,אם אני יעשה אותה בתבנית 24 ולא 26 היא תצא לי יותר גבוה?בשביל שאעשה מזה 3 שכבות ולא 2 ? :)(אני מדברת על העוגה עם הבצק טורט)

      Avatar
      Foody Foody

      בתבנית 24 היא תצא גבוהה יותר, שימי לב שיתכן וזמן האפיה יתארך.
      אפשר להכין יומיים מראש

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody